Болоня и Флоренция - може и още нещо... /Тема 3/

• 19 877
  • 437
  •   1
Отговори
# 360
На 22 и 26 , пораснали , макар че за мен си остават деца Simple Smile..
А за Ферара какво ще ме посъветвате? Какво има да се види там?
В Италия ходим всяка година по няколко пъти, минавали сме през Емилия Романа но не сме отсядали до сега в някое градче. Затова планираме Болоня и да разгледаме околността за около 4—5 дни.

Eee щом са толкова големи - отидете до музея на Ферари.
 Ферари е легенда.  Емблема на Емилия  Романя-  Долината на Моторите Simple Smile
 Изследвания показват, че 90% от хората , когато видят червена спортна кола  я асоциират  с Ферари,
 Музеят в Маранело е по- богат, има експозиция на легендарни болиди от Формула 1, трофеи, лични вещи на пилотите.
 Исторически модели на марката , както и някои от най- модерните.
  На няколко крачки от музея е  легендарният вход на фабриката с жълтия надпис  . Simple Smile

# 361
Mirella27 много благодаря. Аз лично не съм фен на коли и не ме привлича, но на децата си мислех дали няма да им е интересно.. макар че аутлет-а е май по добрата за тях алтернатива.
Единия ден си мисля да направим екскурзия до Сан Марино- Римини- Ровена. Само за Ровена се чудя дали си струва пътя.

До трите места в един ден е малко натоварено.Само в  Равена ще отиде половин ден и то ако не влизате да разглеждате мозайки.Сан Марино също е за полови ден .Трябва да има време и за хапване, аперол в жегата.За Римини няма да остане време, а и като разтояние не е малко.

# 362
  • София
Здравейте! Започвам с благодарности към всички, които са споделили важни детайли и съвети. Прочетох предната тема и тази и благодарение на вас, успях да се ориентирам и организирам семейно пътуване от 7-10 юли: кацане и 1 нощувка в Пиза, 2 нощувки в Флоренция и 1 нощувка и късно излитане от Болоня. Резервирах места за спане, влак Френча от Флоренция до Болоня и сега стигнах до билети за забележителностите. И ми възникна следния въпрос - пътуваме 2 възрастни и младеж на 16 г. Децата до 18 г. влизат във Флоренция с free билет (но има различни суми за запазване на часове), та взех 5 дневен пас за Уфици, Пити, Боболи за 40 EUR за възрастен и 4 EUR за детето с интервал на влизане за Уфици. Как се запазва интервал на влизане за другите два обекта с този пас (билет) - имаме фиксиран само за Уфици - това пише на билета. И друго ми направи впечатление - за тези комбинирани пасове за 5 дена и 3 забележителности на детето на билета пише само Уфици, а на нашите са изброени и трите. Дали нещо обърках? И как да изберем часови интервали за Пити и градините Боболи с тези билети?

Много ви благодаря! Чудни сте - полезни и зареждащи!

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 16:52 от elina malina

# 363
  • София
С комбинирания билет час се запазва само за Уфици. За палацо Пити и градините отивате, когато си искате. Ние бяхме началото на май и  не сме чакали повече от 5 - 10 минути, за да влезем.

# 364
  • София
С комбинирания билет час се запазва само за Уфици. За палацо Пити и градините отивате, когато си искате. Ние бяхме началото на май и  не сме чакали повече от 5 - 10 минути, за да влезем.

Много благодаря!
А редим ли се на общата опашка в Палацо Пити и градините или избираме друг вход.
А за детето трябва ли да доплащаме free такси за Пити и Боболи?
Малко се оплетох ...

За качване на купола на Дуомото няма никакви билето за нашите дати. Има ли смисъл да се пробваме или така ще загубим много време?

Благодаря за запознатите. Благодаря отново!

# 365
Елина, можете да се качите на пиацале Микеланджело привечер. Един господин свири на китара, става страхотен купон, а и гледате залеза.
За градините нямаше човек преди нас. За Уфици също, колкото и да звучи невероятно. Не сме резервирали нищо предварително. Видяхме и Уфици и Академията и Боболи.

# 366
  • вкъщи
Дами,имам въпрос. Кацам.мв в Болоня и с влак ще идем до Флоренция за три нощувки. После мислим четири в Болоня като всеки ден ще ходим в различен град- Пиза, Верона , може би и Венеция. Добър ли е планът и има ли удобни влакове? Има ли климатик във влаковете?

# 367
Дами,имам въпрос. Кацам.мв в Болоня и с влак ще идем до Флоренция за три нощувки. После мислим четири в Болоня като всеки ден ще ходим в различен град- Пиза, Верона , може би и Венеция. Добър ли е планът и има ли удобни влакове? Има ли климатик във влаковете?
Аз лично не мисля че е добре. Реално си заслужава да се движиш със скоростните влакове или да си на къси разстояния.
Първо не виждам смисъл да ходите до Флиренция пък да се върнете до Болония и после отново да преминете същото разстояние плюс още толкова за да стигнете до Пиза. После пък Венеция.
Ако сте тръгнали до Тоскана идете до Сан Джимиджиано, Сиена или Лука. Във Волтера също има какво да се види.
Ама с вашата програма по скоро влакове ще гледате Simple Smile

# 368
  • вкъщи
Полетът ни е в Болоня , но реално толкова дни там са много и затова искаме да виидм и други места. Разбирам,че по близо е от Флоренция да идем до Пиза? А от Болоня къде можем да отидем на не повече от час.

# 369
Полетът ни е в Болоня , но реално толкова дни там са много и затова искаме да виидм и други места. Разбирам,че по близо е от Флоренция да идем до Пиза? А от Болоня къде можем да отидем на не повече от час.
Ами не знам Wink ние не правим организацията така.
Кое е най- близко или до кое се стига с влак.
Почваме от това какво искаме да видим и до какво искаме да усетим. Миналата година бяхме 7 дни в Тоскана. Тази бяхме във Флоренция. Предпочитаме да дадем по 100 евро за курс за паста вместо по 80 евро да ходим някъде където просто е наблизо.
Билетите Болониа - Пиза са горе долу по толкова на човек.

# 370
  • София
Пиза е удобна за посещение от Флоренция, не от Болоня.
От Болоня - Падуа, Венеция, Верона, Равена, Модена или Ферара.

# 371
  • вкъщи
Да, Пиза от Флоренция ще е. Там сме три нощувки. От Болоня вероятно до Верона ще идем. Все ще е с влак.Ще се радвам на препоръки на хотел или апартамент в Болоня.

# 372
  • Варна
Да, Пиза от Флоренция ще е. Там сме три нощувки.
Фиренце е далеч по интересна , можеш да увеличиш дните там щото 1 ден ще изяде Пиза. Остават по 1 ден за Верона , Венеция и Болоня Simple Smile

# 373
От Флоренция е много по-логично да се отиде до Пиза - и на картата е видимо с просто око, че Флоренция се намира между Пиза и Болоня и няма някаква логика да се пътува от Болоня до там. Но Пиза тотално не си струва, абсолютна скука.

Вместо това, останете повече дни във Флоренция и оттам се разходете до Сиена - градът е уникален. Можете са останете цял ден в него. Има влак от Флоренция. Можете и да си наемете кола за ден и да тръгнете рано от Флоренция, да отидете до Сан Джиминяно, а след това - Сиена, където да вечеряте, след това връщате колата късно вечерта в гараж. Ако сте трима, това с колата ше ви излезе по-евтино от влаковете даже, като разделите разходите по нея.

# 374
Да споделя за Болоня: интересен град, има си своя чар, но може и малко по чисто и поддържано да е ..
Влизам в темата да препоръчам един ресторант който с атмосферата,  обслужване и храната завинаги ще остане хубав спомен за мен и семейството ми. Храната беше превъзходна , ресторанта чист , много учтив персонал и бързо обслужване.  Също така няма такса за маса..
https://maps.app.goo.gl/5PQLV8sUKoDoCq256?g_st=ac
Ако дойда някога пак в Болоня то може би ще е за да посетя пак този ресторант и да опитам типичните за района ястия..

Общи условия

Активация на акаунт