Безжична вертикална прахосмукачка - 3

• 29 161
  • 410
  •   1
Отговори
# 375
Вълнените килими отделят прах дори да са чисти и нови. Вълната от своя страна също е алерген. Вече има всякакви килими, включително и антистатични. Не бих живяла без килим, а бих потърсила подходящия.

# 376
Харесвам килими, но не мога да се грижа и за тях.
Взех и Джимито за акари. Пробно минах дивана. Събра си малко прахоляк, а е само двегодишен.
Един тъп въпрос: трябва ли да го  задържам на всеки участък или просто с едно минаване е достатъчно?

# 377
  • София
Аз точно за тая прахосмукачка щях да питам. Доволна ли си?

# 378
Днес я взех от куриера и може би уикенда ще имам повече време да я изпробвам. Искам да мина матраците. Приятелка знам, че е доволна. Доста е мощна и дърпа яко.

# 379
Мисля, че за изтупването, трябва да задържате на едно място. Поне с Rainbow е така. За Jimmy не знам, но Rainbow е много силен и направо раздърпва матрака.

Последна редакция: вт, 18 ное 2025, 22:16 от anmasu

# 380
  • София
Ще очаквам отизиви. Много и се каня. Покрай мен уж все добри отзиви даже и от току що закупен матрак от магазина вадила страшни неща, но все си мисля, че е преувеличено. А обемна ли е?

# 381
Ами голяма е. Не я намирам и за лека. Прибрах я в кашона и не ми се вади да я снимам. Ще пиша повече като я изпробвам за по-дълго.

# 382
  • В полите на Витоша :)
Честито! Този модел няма мокро почистване, нали?

Към ползващите "Tineco" - как стои въпросът с гаранционното обслужване и поддръжката? Намират ли се лесно резервни части, батерии?
Четох и за Джими, и за Роборок, че гаранцията не покрива повреди, причинени от вода, а миещите все пак работят с вода... Затова сега се насочих към Тинеко, но не намирам отзиви за гаранцията.

Никой ли не ползва Тинеко?

# 383
Аз имам джимито за акари от месец. Преди година бях взела да пробвам такава на приятелка. Минах всичко и бях потресена какви неща изкара.. Преди месец я закупих, отново изкара ужасни неща 😁 като положението беше по-зле на протектора на матрака. Днес отново минах леглото на детето...еми за 3-4 седмици време отново имаше насъбрано. Доволна съм.
От черния петък сега закупих Дайсън v11 advanced..много ми харесва, по три пъти на ден чистя😅 супер удобство. .и отновж всеки ден такъв боклук събирам,че имам чувството, че до сега в мизерия сме живяли 🫣 Вчера минах дивана набързо с дайсъна и за моя изненада събра акари в контейнера.

# 384
Как разбираш, че са се събрали акари в контейнера? В смисъл има ли някакви признаци?

# 385
Ами голяма е. Не я намирам и за лека. Прибрах я в кашона и не ми се вади да я снимам. Ще пиша повече като я изпробвам за по-дълго.
Аз мислех, че е от най-леките, и мислех да я поръчам! Кой модел е Вашата, колко кг я дават в описанието?

# 386
BX7 Pro Max, 2.7 кг. На мен и Дайсън ми тежи като чистя по-продължително с него, та е относително. Но пък Джимито го слагаш на някаква повърхност и само го плъзгаш. Не би трябвало да е от голямо значение колко тежи. Ще видя като го използвам по-продължително.

# 387
Аз мислех, че е от най-леките, и мислех да я поръчам! Кой модел е Вашата, колко кг я дават в описанието?
Ако търсите прахосмукачка това не върши такава работа по принцип. Работи само за прах, от матраци, меки мебели и гладки меки повърхности, контейнерчето е малко. Не е много леко, не е като обикновената ръчна прахосмукачка. И вибрира стабилно.
Акарите се познават по характерния мазен прах във въздушна прахосмукачка, и по пяната във воден филтър. Така ни казаха на една презентация. Колко е вярно не знам. Ние (май) нямаме Grinning

# 388
Цитат
Акарите се познават по характерния мазен прах във въздушна прахосмукачка, и по пяната във воден филтър. Така ни казаха на една презентация. Колко е вярно не знам. Ние (май) нямаме
Благодаря за отговора!
Хм, интересно...
Навсякъде в домовете всъщност има акари (ама са с размери под 1 мм, та няма как да ги виждаме, затова и питах), защото средата е идеална за тях като влажност и температура, но не всички са алергични към отделяните от тях хитинови вещества, които са и преките причинители на алергиите. С редовното почистване, пране на висока температура и химическо чистене реално само се намалява броят им, оттам и количеството на отделяните вещества, не се унищожават напълно, но истински как се  спасяват тези хора, не знам, сякаш не е измислен начин още. Дано измислят.

# 389
О, да. Джимито не може да се ползва като обикновена прахосмукачка. То реално е с кабел. Аз си мислех, че е спада към безкабелните. И няма дълга дръжка за по-голямо удобство. Та това си е прахосмукачка само за мека мебел и матраци.

Общи условия

Активация на акаунт