С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 36 047
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Това не са референтни стойности за бременни. Медицинско лице съм, знам какво говоря, трябва да е ниско по време на бременността и няма друго мнение за това. Вече защо мнението на американски колеги е различно, не мога да кажа, те имат различни практики за доста неща, което не значи, че тяхното е правилно или нашето, но тук такава е практиката и ако си учил поне малко ембриология, ще знаеш, че има голяма логика в това да се поддържа ниско. Не знам защо се породи този спор, защо се оспорват думи на лекари и се самоуспокояват някои, че сигурно било добре при здрави, извън границите на нормалното ли е нещо, трябва да се обсъжда с лекар, а не да се разсъждава, че вероятно е нормално, лекарят ще каже и какво ще каже зависи от начина му на работа.

# 106
Момичета, аз исках да ви попитам какво представлява съня ви сега като сте бременна. Аз се будя по сто пъти на нощ с или без причина. С големия ми син поне можех да си доспивам, докато сега, жива-умряла в 6:30 той е буден и аз с него…

# 107
Това не са референтни стойности за бременни. Медицинско лице съм, знам какво говоря, трябва да е ниско по време на бременността и няма друго мнение за това. Вече защо мнението на американски колеги е различно, не мога да кажа, те имат различни практики за доста неща, което не значи, че тяхното е правилно или нашето, но тук такава е практиката и ако си учил поне малко ембриология, ще знаеш, че има голяма логика в това да се поддържа ниско. Не знам защо се породи този спор, защо се оспорват думи на лекари и се самоуспокояват някои, че сигурно било добре при здрави, извън границите на нормалното ли е нещо, трябва да се обсъжда с лекар, а не да се разсъждава, че вероятно е нормално, лекарят ще каже и какво ще каже зависи от начина му на работа.

Не ми се отговаря на заядливият ви тон вие си знаете вашата истина. От семейство на лекари съм и на биохимици, нека не си мерим познанията. По пътя на стерилитета и инвитрото хората се образоват още повече по темата, така че смятам да приключа тук, защото идеята на темата е друга. Няма да се включвам повече тук, за да не бъда отново осъждана че видиш ли съм най-невежата Simple Smile

# 108
Здравейте бъдещи, мами!
Присъединявам се към вас с първа бременност!
Мамите на които им е за втори/трети/ четвърти път, бихте ли споделили какви симптоми имахте с вашите момиченца/момченца? Любопитно ми и да разбера дали има доза истина в бабините поверия 🤭

# 109

Shokolad4e, не знам какво мед. лице сте, но определено не сте запозната достатъчно с функцията на хормоните ,както и с инвитрото. ЧХГ е сходен хормон на няколко други, като ТСХ и ЛХ и има подобна структура, затова по времен на бременност тялото може да даде фалшиво положителни резултати, защото има наличие на ЧХГ. Преполагам знаете ( или сте чували поне), че при бременност, тестовете за овулация са силно положителни. Това е така, защото теста освен ЛХ, засича и ЧХГ и фалшиво позитивира за овулация, а реално е бременност. Имам 4 бременности и всеки път теста ми за О. е бил положителен. Същото е и с ТСХ, наличието на ЧХГ може да доведе до спад, но по-често покачване на ТСХ, дали е така наистина не знаем, затова винаги с ТСХ се изследва Фт4. При здрави хора Фт4 трябва да е в средната или към горна граница. Много ендокринолози не знаят това или " ни пестят пари" и не искат Фт4 да се следи, само ТСХ, но е възможно при нормални стойности на ТСХ, реално Фт4 да е на долна или под долна граница. Така жените, бременни или не си се заблуждават, че всичко е наред, а то не е.
Тази таблица, която Банана сподели е именно за референтни стойности при бременни жени!!! Още помня с първата ми Б как репродуктивния ми скочи като видя, че във началото на втори триместър ТСХ ми е 3, веднага ме прати на ендокринолог, който каза, че ТСХ е напълно в границите за този триместър, просто да гледам да го държа да не се качва и ми изписа лекарства. Но това не значи при 3 и край, няма да просъществува бременност, а и има толкова бременни, където изобщо не им се пускат хормони от докторите, просто тези дето сме по запознати си ги пускаме сами, а тези дето не са запознати кой знае с какви стойности си изкарват бремеността, но пак имат живи и здрави деца. Така че, нека не заблуждаваме аудиторията, стойности до 2 се изискват при трансфер ( даже в Турция изобщо не следят ТСХ, от опит го казвам). Хубаво е да се следи и да се взимат мерки, но не и да се вманиячаваме или да вкарваме бременните в ужас, че ТСХ не им е точно 2 или под 2. Какво точно мед лице сте - акушерка, ендокринолог, репродуктивен? Защото ако сте фармацевт, това не значи, че сте доктор.
Всеки да си слуша лекаря, ако му има доверие, ако му няма да го смени.

# 110
Здравейте, последната ни менструация беше на 15.12. и петък съм с положителен тест. Записала съм час за преглед на 28ми..рано или късно е? Мисля утре да отида пусна ПКК, ЧХГ и прогестерон, за да мога да отида с готови изследвания, сещате ли се за нещо което да добавя към тези или са ви препоръчвали на вас

# 111
  • София
Здравейте, последната ни менструация беше на 15.12. и петък съм с положителен тест. Записала съм час за преглед на 28ми..рано или късно е? Мисля утре да отида пусна ПКК, ЧХГ и прогестерон, за да мога да отида с готови изследвания, сещате ли се за нещо което да добавя към тези или са ви препоръчвали на вас

Здравей, аз съм от нетърпеливите. Имам едно детенце на почти 3г, и преди седмица видях положителният тест. Вече ходих на един преглед буквално в деня в който видях 2те черти и се видя плоден сак. Записала съм си час и за тази седмица и за другата. Знам, че трябва да се чака, но аз не мога. Искам да знам, че всичко е наред и друго не ми е важно.

# 112
Здравейте,

Наблюдавате ли по-обилно бяло течение след положителния тест за бременност и това нормално ли е?
На 3.02 ми е прегледът за утстановяване на наличие на бременност, като по мои изчисления ще съм в 6гс, но чакането ме побърква.Та някоя с подобен казус и нормално ли е?
Благодаря ви предварително.

# 113
Според мен е добре като дата и аз отидох в края на 5 г.с - при вас началото на 6 г.с.
И да не сте пуснали изследвания лекарят ще Ви пусне според мен, но това са основните, аз бих пуснала и хормони на щитовидната особено, ако не са изследвани или имате в семейството някой с хормонални проблеми Simple Smile

Момичета, аз исках да ви попитам какво представлява съня ви сега като сте бременна. Аз се будя по сто пъти на нощ с или без причина. С големия ми син поне можех да си доспивам, докато сега, жива-умряла в 6:30 той е буден и аз с него…
Същата работа съм и аз, побърквам се от будене 🤯 последните 2-3 нощи е по-добре, не се будя толкова, но доста ми се доспива към 15 ч. и вечер към 21:30 вече умирам за сън 🫠

# 114
И аз се забелязвам, че много ми се спи.
Днес станах в 10:30 и в 14:00 легнах отново за следобеден сън Joy, гърдите ми са доста болезнени и май това са единствените симптоми за момента, които имам.
Тук-таме ми се случват придърпвания и краткотрайни болки ниско долу.
Аз все още нямам отговор от АГ за ТСХ, но пък на своя глава запазих час при ендокринолог в петък. Надявам се да не е късно…
Доста ми е притеснено честно казано, усещам се супер тревожна, не мога да се зарадвам искрено и все съм на тръни. Опитвам се да се успокоя, че това е Божа работа и каквото трябва да се случи, ще се и все пак не мога да дишам спокойно. Confused
Дните до прегледа минават наистина страшно бавно, аз съм чак на 29.01 за пулс.

# 115
И аз съм по същия начин като теб със симптомите и на 29.01 на пулс, радвай се че можеш да станеш в 10:30 😂 като зазвъняха алармите в 6:30 днес лошо ми стана 😅
Момичета, а вие какво мислите за споделянето на близки роднини, приятели? Кога смятате, ако вече не сте?

# 116
  • София
И аз съм по същия начин като теб със симптомите и на 29.01 на пулс, радвай се че можеш да станеш в 10:30 😂 като зазвъняха алармите в 6:30 днес лошо ми стана 😅
Момичета, а вие какво мислите за споделянето на близки роднини, приятели? Кога смятате, ако вече не сте?

Аз съм ЗА да се казва след 12 г.с, официално тогава сме регистрирани като бременни. До преди това нищо не се знае.

# 117

Здравей! И при мен последния цикъл беше на 16.12 и видях втора черта петък/събота. Днес пуснах чхг и прогестерон - чхг 253, дали е добре 🤔 дано всичко е наред при всички ни! Ще се радвам да споделиш и своите резултати. Аз ще звънна за час утре и ще видя кога ще ми кажат да ида 🙏🏼

# 118
Смятам, че всяка майка трябва да вземе решение спрямо това как ще се чувства по-спокойна. Аз съм на мнение, че не е редно една жена да минава през тревожностите, мизерията и проблемите на ранна бременност сама и изолирана, без да може да получи подкрепа от роднини и приятели. И после , ако недай си Боже, и не излезе успешно от този период, трябва да се чувства благодарна?!? че не е споделила? Защо? За да продължава да има стигма, липса на информация и липса на подкрепа и за всички останали жени, които ще са бременни след нея. Аз имам 2 загуби и 1 живо дете. В душата си съм майка на 3 деца, просто прегръщам едно. И в трите случая споделих опита си, щастието и болката със семейство и приятели. И този път не е по-различен.

# 119
Аз също съм много притеснена и чак на 30.01 съм на преглед за пулс … дотогава не знам как ще издържа, единствено ме крепи това, че ходя на работа и се разсейвам, макар, че и това ми е притеснително, защото лекарят ми каза, че имам съвсем леко отлепяне на плодния сак и няма проблем да работя, но трябва много да се пазя.. вечер като ме обхванат едни спазми ниско долу и подлудявам.
И аз се забелязвам, че много ми се спи.
Днес станах в 10:30 и в 14:00 легнах отново за следобеден сън Joy, гърдите ми са доста болезнени и май това са единствените симптоми за момента, които имам.
Тук-таме ми се случват придърпвания и краткотрайни болки ниско долу.
Аз все още нямам отговор от АГ за ТСХ, но пък на своя глава запазих час при ендокринолог в петък. Надявам се да не е късно…
Доста ми е притеснено честно казано, усещам се супер тревожна, не мога да се зарадвам искрено и все съм на тръни. Опитвам се да се успокоя, че това е Божа работа и каквото трябва да се случи, ще се и все пак не мога да дишам спокойно. Confused
Дните до прегледа минават наистина страшно бавно, аз съм чак на 29.01 за пулс.

Общи условия

Активация на акаунт