С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 33 437
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
супер Lorrain , много се радвам .
И аз днес бях на преглед , 7с 6 д , термина ми е на 6 септември .

# 196
Lorrain, колко хубаво! Браво! Heart Сега можеш вече да си отдъхнеш една идея.
Аз нямам търпение до моя преглед в сряда, имам чувството, че времето е спряло. Тези дни не съм и на работа, и с нищо не мога да се разсея качествено.
Вчера изнамерих някакви тестове у дома и ги направих - уж за успокоение Joy, макар че от групата за Бледа черта знам, че тестове не показват развитие на бременност. Луда работа. Ill
Бях и на ендокринолог днес - направи УЗ на жлезата, всичко изглежда наред. Не ми изписа хормон сега, което леееко ме озадачи впредвид стойността /3,99/, прати ме утре да ги повторя и в понеделник да ида отново с резултатите. И вече да видим как ще процедираме. Надявам се всичко да е наред, макар че не ми се вярва да има лабораторна грешка. Unamused

# 197
Nomade.A, и аз предния път с неуспешната ми бременност си правих разни експерименти с домашните тестове, хем и аз знаех, че не дават никаква информация, ама… в такива моменти човек почва малко да превърта. И сега също докато чаках, прелистих и изчетох всички възможни теми и постове във форума кой в коя седмица си е видял ембриончето…. разбира се, никаква статистика не успях да извадя, в крайна сметка всичко е 50/50 и е строго индивидуално за всеки.
За хормона (предполагам имаш предвид ТСХ), стойността наистина е височка, но по принцип хормоните доста варират и сигурно затова докторът ти иска да види още един резултат, и най-вероятно после ще ти изпише нещо. Не вярвам да не предприеме нищо, ако и втората стойност е подобна.

# 198
  • София
Имам малко глупав може би въпрос, но от много мислене и пресмятана и надежди така става.
Последен МЦ на 19.12 до 24.12. Виждам 2 черти на 16.01, 4 дни преди очакван МЦ. Реално аз имам 4 пълни седмици от последния МЦ. Като си цъкнах на календара ми даде че съм забременяла на 18.12 което няма как да е така, понеже на 19ти си ми дойде. По послед а МЦ в календара ми излиза 6г.с аз ги смятам 5. Побърках се вече 😂😂😂😂 Къде и защо не ми излиза сметката нещо

# 199
На колко дни ти е цикъла, това също се гледа за овулация, термин и т.н. По думите ти, излиза на 32 дена, сигурна ли си, че на 20.01. си очаквала, а не по-рано?
5+, примерно 5+1 се казва, че е 6г.с.

# 200
  • София
На колко дни ти е цикъла, това също се гледа за овулация, термин и т.н. По думите ти, излиза на 32 дена, сигурна ли си, че на 20.01. си очаквала, а не по-рано?
5+, примерно 5+1 се казва, че е 6г.с.

Само това забравих да напиша, на на 32 дни ми е. Просто ми е странно защото и аз смятам 5та седмица, пък сака отговаря уж на 6та …

# 201
По тези данни си в 5+2, което се води 6г.с., термина ти е 30 септември. Вече на ехограф може да отговаря на по-ранна или по-късна седмица, а не на изчислената, зависи от реалната овулация, развитието като цяло, но това по ембриона, а не по сака трябва да го преценят. Може ембриона и сака да имат разминаване според измерванията, както по-късно пък например главата и корема може да имат разминаване в измерванията и да отговарят на различни седмици. При мен с предната бременност в началото сака вървеше като за по-голяма седмица, а ембриона беше като за 1-2 седмици назад, после се изравниха и после бебето вървеше с по 2 седмици напред по измервания от изчислената гестационна седмица. Сега бях на преглед в 5+6, а ембриона отговаряше на 6+2, почти винаги има разминаване в тези неща, едното се води 6г.с., а ембриона отговаря на 7г.с.
Така се водят, трудно ми беше преди да го осмисля и аз:
5+ -> 6г.с.
6+ -> 7г.с.
7+ -> 8г.с.

# 202
Здравейте. Първа бременност ми е и започнах да се притеснявам дали всичко е наред. В 8г.с. и 5д. съм, миналата седмица бях при моя АГ и чак на 4.02 ще съм пак при него, но от няколко дена се чувствам добре, смисъл нямам болезнени гърди, не ми се гади(и до сега не ми се е гадило,но от мисълта за една храна ми ставаше лошо) оригвах много често,сега и това го няма. Нормално ли е според вас да нямам никакви симптоми на бременност. Имам един спонтанен аборт където пак съм нямала нито кървене нито нищо и сега се притеснявам пак да не се е случило нещо. Благодаря на отзовалите се.

# 203
Като теб съм, също съм в 8 седмица, имах симптоми до вчера, днес станах и всичко беше нормално, нито ми се гадеше като не закусих веднага, нито болки, даже главата не ме боли, а от това най-много страдах, нямам и съм нямала кървене. Преглед имах миналата седмица, другият е чак началото на февруари, мисля дали да изместя за идващата седмица, но сякаш клоня към това да запазя спокойствие и да изчакам, а те симптомите може да се върнат или променят. Ако притеснението ти е много голямо, върви на преглед, по друг начин няма как да се разбере нещо.

# 204
Аз съм от Шумен, но не съм доволна от нито един АГ в града и затова отивам във Варна, но моят АГ е в отпуска другата седмица, часът ми е за 4ти,но ще изчакам до понеделник и може би ще посетя някой друг АГ

# 205
Момичета, имам един страничен въпрос.
Подути ли са ви коремите и задържате ли вода вече?

# 206
Единственият симптом който имам е посноянна умора и съм почти в 8 г.с. Само в първите седмица имах леки болки и корема и гърдите, но и те изчезнаха.

Дори и да не ти харесват лекарите в града може все пак да отидеш на ехограф, за да ти кажат, че има пулс, без да се следиш там. Преди доста години в Шумен съм ходила в частния кабинет на Нейкова. Спомням си, че бременните влизаха с предимство. Също както ми бяха казали, че няма часове, като споменах, че не съм с направление, бързо се намери свободно време.

Здравейте. Първа бременност ми е и започнах да се притеснявам дали всичко е наред. В 8г.с. и 5д. съм, миналата седмица бях при моя АГ и чак на 4.02 ще съм пак при него, но от няколко дена се чувствам добре, смисъл нямам болезнени гърди, не ми се гади(и до сега не ми се е гадило,но от мисълта за една храна ми ставаше лошо) оригвах много често,сега и това го няма. Нормално ли е според вас да нямам никакви симптоми на бременност. Имам един спонтанен аборт където пак съм нямала нито кървене нито нищо и сега се притеснявам пак да не се е случило нещо. Благодаря на отзовалите се.

# 207

Според мен е напълно нормално.
Лекари казват,че нормалната бременост е тази без болки, повръщане и тн.

# 208
Здравейте, днес бях на преглед в болницата пак. Този път ми се падна някаква млада акушерка лекарка, която ме гледа с вагинален и нищо не успя да намери, а началника на отделението в сряда го видя дори и трудно. Сега в понеделник пак ще съм на преглед слава богу при началника(тогава ще е на смяна) та се надявам да успее да го види добре, защото разликата между последните ми две чхг е близо 9000, което говори че бременност се развива. Изключиха да е извънматочна, но просто не го намериха. Сега откакто се прибрах вкъщи след тоалетна имам леко кафяво зацапване и като едни много малки миниатюрни парченца и преди малко падна едно малко по голямо. Вече незнам какво да си мисля, на кого да вярвам. Кълбо от нерви съм.... С предишната бременност която завърши трагично в 8 седмица се видя сак ембрион, а сега по календар съм в 7+2 дни и мислех че вече трябва да се види като хората...

# 209
Ради ти от кой град си?

Иначе за симптоми, аз съм мега изморена и ми се спи. Повръщам по график със ставането, но просто не мога да се насиля да пия сиропа за гадене. Днес си пуснах изследвания пълен пакет и чакам да излязат, но като гледам пак ще взимам витамин Д, но понеделник като излезе всичко ще ги пратя и на АГ. Иначе съм болна и кашлям, та пия и сироп за кашлица и търча около малчо вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт