С термин Септември 2025г👼🙏👼

• 31 594
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Ние общо взето нямаме какво да купуваме. То горкото ще доизносва и ползва всичко от каката и батковците, евентуално за изписването, ако купим нещо. При нас по-скоро на дневен ред е въпроса как да отделим най-малкото от нас, понеже още си спи в кошарата или между нас. На почти 1г и 5 месеца е и все още се събужда през нощта и за това е още при нас. Дано накрая не се наложи да купуваме още една кошара 😁
Количка също имаме и много си я харесвам, но летния кош доста се е амортизирал и обмислям да купим една лятна, която да ползваме и за това голямото бебе и после за следващото.
Една от най-ценните ми покупки беше помпата за кърма - ръчна на Медела. Много добра работа ми вършеше и за щастие си е все още здрава, така че живот и здраве и с това бебе ще си я ползвам.
Иначе аз все още успявам да се напъхам в дънките от преди да забременея (+4 кг съм в 18 г.с). Имам няколко чифта за бременни от предишната бременност, но все още ще са ми широки. Чакам по-топлото време да минавам на ролки. Клинове не са ми опция - абсолютно противопоказни са за моята фигура 😁

# 646
А дали някоя се следи в Плевен и при кого? Интересува ме основно раждане във втора клинична база заради неонаталогията, но искам да прочета повече мнения. Аз ходя в момента при д-р Бодурска в КИРМ, но тя не изражда и не знам към кого да се насоча - плюс е, ако е във втора база.

Погледни Полина Василева, беше във втора, основава център “Авокадо”, изражданията още са и във втора мисля, тя ще разясни, само доволни знам при нея. Ти да не си 96г., да не се познаваме случайно? Grinning

96 г. съм, да, но по никнейма не мога да преценя дали се познаваме 🤭 Благодаря иначе за съвета, ще прочета за нея 🍀

# 647
Здравейте! Аз се следя при Полина Василева в Авокадо като ще си раждам във втора база пак при нея по здравна каса. За момента съм доволна обръща внимание, внимателна е, обяснява. 80 лв къде не сме ги изяли и изпили за една Ж.К….
Иначе малко започвам да се притеснявам, че нищо не сме купили, а времето напредва.
Най-много ме е страх от това да не родя в 7ми месец недай си Боже и да нямаме нищо купено… 
Първо бебче ни е, аз също бях на мнение, че не искам дрехи за бременни, но нямам друг избор, понеже нищо не ми става 🥲 За момента купувам по-голям размер панталони с ластик и само едни дънки за бременни, но изобщо не се харесвам в тях и леко се депресирам 😢

# 648
Ние общо взето нямаме какво да купуваме. То горкото ще доизносва и ползва всичко от каката и батковците, евентуално за изписването, ако купим нещо.

И ще има най-малко снимки в телефона ти Grinning
С каката се счупвах да снимам и да спамя бабите и дядовците със снимки - как яде, как е по корем, преди баня, след баня, в баня, на столче, под столче, с рокличка, с лентичка... С второто - тук-таме някоя друга снимка и по-скоро е снап-чат и й слагах ушички, мустачки, грим SmileSmileSmile

# 649
Абсолютно вярно е това за снимките Joy Аз по принцип рядко се сещам да го снимам, но с голямата имам даже бебешки албум. С второто имам тук таме по някоя снимка изкарана и до там. Третото не присъства никъде по снимките в секцията. Чак ме хваща срам сега като се замисля Close

# 650
Абсолютно вярно е това за снимките Joy Аз по принцип рядко се сещам да го снимам, но с голямата имам даже бебешки албум. С второто имам тук таме по някоя снимка изкарана и до там. Третото не присъства никъде по снимките в секцията. Чак ме хваща срам сега като се замисля Close

Аз се шегувам вкъщи, че третото като се роди ще очаквам на година вече сам да си топли пюретата 🤣🤣

# 651
Момичета, знаете ли някоя марка качествени сокове? Последно време много ми се пие, а никак не съм фен принципно /затова и избягвам покупката на сокозизстисквачка - мисля, че като ми мине мерака след 2-3 седмици ще събира прах в шкафа Grinning/ и искам поне като пия да не е най-големият боклук като Queens, Cappy и подобните.
Склонна съм да поръчам и от интернет или от производител, ако знаете такъв.
Ако не искате да е реклама, може да ми пишете и на лично. Hug
Иначе аз съм вече 18г.с., бебка все още не я усещам впредвид предната плацента и още ми е малко абстрактна бременността. Коремче изявено нямам, но май много леко почва да се заформя нещо. Bowtie
Досега ми се ядеше само кисело и солено, сега от няколко дни много сладичко. Имам и странен, неистов на моменти сърбеж по кожата, отдавам го на сухотата, макар че се мажа непрестанно. Frowning1

# 652
Аз препоръчвам на Багра ябълка. Може да прочетете за тях на сайта им. За София съм ги намирала във Фантастико. Май правят и някои сокове за Лидъл, но не съм сигурна.

Момичета, знаете ли някоя марка качествени сокове? Последно време много ми се пие, а никак не съм фен принципно /затова и избягвам покупката на сокозизстисквачка - мисля, че като ми мине мерака след 2-3 седмици ще събира прах в шкафа Grinning/ и искам поне като пия да не е най-големият боклук като Queens, Cappy и подобните.
Иначе аз съм вече 18г.с., бебка все още не я усещам впредвид предната плацента и още ми е малко абстрактна бременността. Коремче изявено нямам, но май много леко почва да се заформя нещо. Bowtie
Досега ми се ядеше само кисело и солено, сега от няколко дни много сладичко. Имам и странен, неистов на моменти сърбеж по кожата, отдавам го на сухотата, макар че се мажа непрестанно. Frowning1

# 653

Привет,

Реших да пиша относно сърбежа, който споменаваш.
Може да е полезно и за други.
Да уточня, че не те плаша и изобщо може да не е това, просто споделям моя опит от първата ми бременност.
При мен имаше сърбежи по кожата, често казват, че е нормално през бременността.
Около 30та седмица една сутрин се събудих с усещане за парене по гърба, сърбежите по ръцете и краката бяха доста силни вече. Може би няколко седмици преди това ги имах и не обръщах голямо внимание, докато не станаха непоносими.
Причината за тези неща се оказаха високи жлъчни киселини, това състояние се нарича холестаза. Оказа се, че имам и камъни в жлъчката. Започнах да пия лекарство и нещата се нормализираха.
Въпреки това се направи секцио в 37ма седмица, такива са препоръките според най-високата стойност на жлъчните киселини.
Сега също имам сърбежи понякога, през нощта най-често и скоро изследвах киселините, в Токуда става за 2 часа. Прави се консултация с гастроентеролог и следящия АГ.

# 654
Момичета според вас как правилно се броят месеците. За 5ти месец пише, че се влиза в 18та седмица, но това какво означава - 17+1 или 18+1. Зачудих се, защото аз сега съм 18+4 и си го мисля 19та седмица, а вчера АГ казва 18та седмица.

# 655
Момичета според вас как правилно се броят месеците. За 5ти месец пише, че се влиза в 18та седмица, но това какво означава - 17+1 или 18+1. Зачудих се, защото аз сега съм 18+4 и си го мисля 19та седмица, а вчера АГ казва 18та седмица.

Здравей. В 18+1 започва 5ти месец Simple Smile

# 656

Привет,

Реших да пиша относно сърбежа, който споменаваш.
Може да е полезно и за други.
Да уточня, че не те плаша и изобщо може да не е това, просто споделям моя опит от първата ми бременност.
При мен имаше сърбежи по кожата, често казват, че е нормално през бременността.
Около 30та седмица една сутрин се събудих с усещане за парене по гърба, сърбежите по ръцете и краката бяха доста силни вече. Може би няколко седмици преди това ги имах и не обръщах голямо внимание, докато не станаха непоносими.
Причината за тези неща се оказаха високи жлъчни киселини, това състояние се нарича холестаза. Оказа се, че имам и камъни в жлъчката. Започнах да пия лекарство и нещата се нормализираха.
Въпреки това се направи секцио в 37ма седмица, такива са препоръките според най-високата стойност на жлъчните киселини.
Сега също имам сърбежи понякога, през нощта най-често и скоро изследвах киселините, в Токуда става за 2 часа. Прави се консултация с гастроентеролог и следящия АГ.

Какъв точно сърбеж имаше ти? Само на едно място или плаващ - веднъж тук, веднъж там, после пак тук, после на трето място? Обрив имаше ли?
Какви са изследванията - кръвни?

# 657
  • Paris
Има ли някой в Пловдив, следящ се при Д-р Борислав Иванов? В медлайн
Аз съм при д-р Минев 🙂

Каква е цената на раждането при Минев? Защото живея във Франция, но не съм доволна от тукашните лекари, а с Минев имах разговор по телефона и останах очарована от професионализма му… та започвам да се чудя дали България няма да е по-добре за раждане

# 658
Здравейте, мамчета!
По календар съм в 17+2 седмица и термин 24 септември.
На консултациите и първата морфология ме изкарват 17+4 днес и термин 22 септември.
Това означава ли, че съм забременяла преди цикъла ми?

# 659
Привет, не имаме само един термин, който е по последната менструация. На прегледите спрямо измерванията правят прогноза. Аз по календар съм на 5 септември на ФМ ми казаха, 9-ти, спрямо апарата на следващия ми лекар бях със седмица напред, на ФМ с няколко дни назад, така че зависи от апарата как ще е застанало бебето...

Здравейте, мамчета!
По календар съм в 17+2 седмица и термин 24 септември.
На консултациите и първата морфология ме изкарват 17+4 днес и термин 22 септември.
Това означава ли, че съм забременяла преди цикъла ми?

Общи условия

Активация на акаунт