Следродилна депресия или проблем със свекървата?

• 4 701
  • 111
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Тази Симона преди беше Емилия. Същият профил иначе, даже не е нов, това не знам в коя посока сочи.
Това да е емито ли? Тя не се ли преименува на Ани?
Не знам, ама май тя - Емито - беше пуснала тема "Как да се справим с агресивен мъж".
Обаче пък в самата тема се подозира, че е Емито наистина, но от друг профил.
Мога ли да им хвана края...

# 91
Да, вече е Анна Мария.

# 92
  • Най-красивата страна
Все още има баби,че и майки даже,които  гледат бебета по старите методи.Топят в мед биберона на бебето,слагат сол във ваната,мажат го със свинска мас ....и други простотии.
Особено в по-малките населени места,но и в големите градове има такива.
Не се учудвам,че жена на 54 г.го прави.
Познавам и по-млади,които са го правили.

Темата засяга проблем за който сме чели многократно в ,,С какво ви дразнят свекървите?,,

Има и много млади майки,които не могат да спрат развихрилата се баба.

Затова би трябвало майката сама да си гледа детето.
Да изкъпеш новородено бебе не е толкова сложно и няма нужда от трима човека.

Нашите баби идваха да се радват на бебето,но още в началото им обясних,че бебето ще го гледам аз,аз ще го къпя,аз ще го храня и аз ще го обличам.
Ако искат да останат да ми помагат-има работа в кухнята.
Ами не поискаха.

# 93
Тази Симона преди беше Емилия. Същият профил иначе, даже не е нов, това не знам в коя посока сочи.
Това да е емито ли? Тя не се ли преименува на Ани?
Не знам, ама май тя - Емито - беше пуснала тема "Как да се справим с агресивен мъж".
Обаче пък в самата тема се подозира, че е Емито наистина, но от друг профил.
Мога ли да им хвана края...

Вижте не съм искала да създам погрешно впечатление и усещам че започвате да ме нападате но мъжът ми не е агресивен и не съм пускала подобна тема досега 😃 наистина ме бъркате с някой друг

# 94
Отказвам да приема, че мъжът ви я гони и тя продължава да седи в апартамента. Събирате малко дрешки на вас и бебето, и отивате при майка ви. Таткото ще идва да си вижда дъщеричката, дори да ви заплашва със съд ще му дадат да я вижда във ваше присъствие.
У
Давате срок на бабата да се изнесе до няколко дни. След това ще се виждате на гости. 😉

# 95
  • София
Аха, не е агресивен.
Майка му дава масло и мед и ръси сол на 2-месечната му дъщеря, а той ѝ се усмихва и чака докъде може бабата да стигне в опитите си да умори бебето.
Бъркаш липсата на агресия с нещо, което се нарича с друга дума.
Или пък хи не му пука за бебето и за теб.

# 96
Аз вярвам, че има такива свекърви, защото си имам такава 🤣. Свеки искаше по някакакъв начин да прилепваме ушите на новороденото ми бебе, за да няма щръкнали уши, когато порасне. Силно се надявам, че не е имала предвид да ги лепим с тиксо 😅. Отказах още в зародиш идеята, за да не разгърне потенциала си и с други предложения. Не е лесно...

# 97
Моята искаше да го вдигам за врата, за да имало дълъг врат... Joy Scream
Пък как оживя шест месеца без вода и двете баби нямат идея още, а е вече на 5г и половина.. Satisfied

# 98
  • Down south
Това за солта, меда, майката на авторката педиатър и невъзможността да се изгони свекървата не сме ли го чели вече?!
Май я четохме, но свекървата живееше в чужбина и идваше само за десетина дни?

# 99
В добрия вариант, ако е сърдита, свекървата планираше да дойде за 10-на дни, но по принцип смяташе, че трябва да стои поне 4 месеца! Дано детето оцелее.

# 100
  • Най-красивата страна
Теорията на свекървата обикновено е ,,Аз две деца съм отгледала,разбирам ги тия работи,ти не знаеш как се гледа бебе ,сега ще ме слушаш...,,
Мъжът в много случаи се доверява на майка си и конфликтите започват.
,,Мама  иска да помогне,а ти не оценяваш...,,

Авторке,малко си закъсняла,но трябва да обясниш ясно  на свекървата,че ти си майката на това дете и ти ще се грижиш за него.
И наистина е най-добре да си хванеш чантата и бебето ,да отидеш на гости на майка си и през това време мъжът ти да намери начин да изпрати майка си.
После сменяте бравата.
И мислите как да и върнете парите.

Не разбирам каква е тази мания на свекървите да се налагат.
Гледала съм детето на брат ми и снаха ми.
Майката казва
,,Не давай мед-не давам.
,,Облечи му тия дрехи-обличам ги,,

Нейно е детето ,тя решава.Не сме имали конфликти.
Не е трудно.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 22:25 от Veronikaaa

# 101
Теорията на свекървата обикновено е ,,Аз две деца съм отгледала,разбирам ги тия работи,ти не знаеш как се гледа бебе ,сега ще ме слушаш...,,
Мъжът в много случаи се доверява на майка си и конфликтите започват.
,,Мама  иска да помогне,а ти не оценяваш...,,

Авторке,малко си закъсняла,но трябва да обясниш ясно  на свекървата,че ти си майката на това дете и ти ще се грижиш за него.
И наистина е най-добре да си хванеш чантата и бебето ,да отидеш на гости на майка си и през това време мъжът ти да намери начин да изпрати майка си.
После сменяте бравата.
И мислите как да и върнете парите.

Не разбирам каква е тази мания на свекървите да се налагат.
Гледала съм детето на брат ми и снаха ми.
Майката казва
,,Не давай мед-не давам.
,,Облечи му тия дрехи-обличам ги,,

Нейно е детето ,тя решава.Не сме имали конфликти.
Не е трудно.

Явно това е точно заради разбирането, че след като са гледали деца и имат повече опит се смята ,че трябва да ги слушаме и да се налагат но не винаги излизат прави дори понякога могат да навредят..
въпреки и моето предупреждение да не се дава мед на детето ме изчака да изляза от стаята и веднага го направи сякаш напук и въпреки, че се скарахме после ми се отвърна, че тя била давала на децата си и досега им няма нищо. Преборихме се с желанието и да повие детето, с опитите да го слага пред телевизора, но за това не ме послуша.
С мм ми започнахме да се караме поради причината, че тя нагнетява напрежение в дома ни и започнах да се дразня за неща които досега не съм си помисляла даже явно е някакъв начин да си изкарам напрежението.
Тя е родом от едно село в северозападния край и се била научила от нейната свекърва която гледала децата и и дори не я оставяла да спят при нея. Нейният мъж я остави преди 4 години и не поддържа връзка с никой от семейството. Просто не иска да си ходи нито с добро нито с лошо и е като обсебена от детето. Мъжът ми директно я изпраща и всеки път намира причина заради която да остане. Все пак и е син и това надделява в него въпреки отношението и той явно не може да бъде по твърд към нея колкото и да се налага. Споделям му винаги е на моето мнение, винаги й прави забележки, но не стига до крайност- винаги си замълчава накрая което може би е нормално, но всичко отнасям аз.

# 102
  • София
Тая свекърва на 54 години не работи ли? Като няма мъж, как се издържа без работа?
Чувала съм за мед, чувала съм за сол, ама с маслото ме уби.
Мъжът ти е този, който не си е на място, това мисля, е ясно. Въпросът е при това положение, ти какво смяташ да предприемеш оттук нататък.

# 103
  • София
Добре, той омеква, син ѝ е, ти къде си и защо позволяваш това да се случва със собственото ти дете?
Щото аз бих си взела детето, и бих отказала да се прибера, докато съответния индивид не напусне жилището .
И това и сега бих го направила, медът и маслото са ми достатъчни.
Разбери, всеки може да иска да прави всичко. Въпросът е в твоите действия. Твоят отпор. Защото ти си майка на това дете! Ако не можеш и не искаш да се справиш и отношенията с мъжа, свекървата, комшията и Бог знае кой са ти по-важни откажи детето и го дай за осиновяване. Може да има късмет да е с адекватни хора за родители.
П.С. Моята дъщеря е вегетарианка. Никога не е хапвала месо. Никой никога не си е позволил да ми дава ценни напътвия, еле пък да прави нещо зад гърба ми. Само някои съседи, ама те не са и част от семейството ми, та не се притеснявах много-много. Дори педиатърката каза "Това си е ваше решение". Само, докато бях бременна собствената ми майка се опита нещо завоалирано, но бързо разбра, че аз съм майката на това дете и тя ако си роди свое да го кръщава, да го храни, да го разхожда и да му давакаквото иска, когато иска. И такива ситуации не са стояли на дневен ред никога.
И 6305ти път - няма значение, дали свекървата е на 44 или на 70години, дали е от село или от град, дали е отгледала 5 деца или е бездетна, дали е баба, сестра, учинайка, племеница или братовчедка на бебето.
Тя не е МАЙКА му/БАЩА му!
Едит: Кърмих моята дъщеря до 2 години.  Имаше въпроси от майка ми докога, ама не е връхлитала в стаята да дърпа бебето. Щото беше много вероятно да не припари до дома ми (при това аз бях сам родител и имах нужда от помощта ѝ)

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 13:49 от bubanka

# 104
  • Пловдив
Вижте не съм искала да създам погрешно впечатление и усещам че започвате да ме нападате но мъжът ми не е агресивен и не съм пускала подобна тема досега 😃 наистина ме бъркате с някой друг
Може, не споря. Заприлича ми на Емито.

Общи условия

Активация на акаунт