Професия Модел

• 2 056
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Аз също мисля, че е по-добре да се свържете с някоя от водещите агенции и да проучите как стоят нещата, а не да рискувате със случайни обяви в Интернет. Пазарът в България, както във всички сфери, предполагам е доста ограничен и през агенция може да има възможност и за ангажименти в чужбина.

Доколкото съм чела из разни интервюта и статии, ако моделът не е достатъчно висок, няма как да бъде избиран за участие в модни ревюта, но при фотосесиите няма проблем. Важно е да има специфично и фотогенично лице (не задължително красиво).

# 16
И аз смятам, че е по-добре агенция и затова ми се искаше някой да сподели опит, ако има такъв, тъй като не всяка агенция би ме взела заради височината дори само за фотосесии.

# 17
Агенциите за обучение на модели ще те вземат, нали им плащаш, те от това печелят.

# 18
  • София
Агенциите за обучение на модели печелят по два начина. Първият, като обучават кандидат модели и вторият, като използват като посредник, най-добрите модели. Внимавайте какъв договор подписвате.

# 19
Много ви благодаря, ще се разровя по-подробно да видя за обученията как стоят нещата.

# 20
Скрит текст:
За жалост е така да, винаги някои са по-вървежни поради една или друга причина и се избират разпознаваеми лица. При мен е това, че още от малка искам да съм модел и да се снимам, но за жалост все ме спираше точно височината ми и ми се иска да пробвам просто да изпълня тази мечта така да се каже. Имам си основна работа и изобщо не възнамерявам моделството да ми е основната такава, но имам голям афинитет към позирането и затова се чудя дали има изобщо агенция, която би ме взела, тъй като без нея ще е доста трудно намирането на ангажименти.
Член съм и в няколко групи във фейсбук, но честно казано и там не намирам добри предложения - единствено TFP фотосесии, които биха служили за портфолио.
Винаги може това да ти е хоби и да сбъднеш мечтата си не трябва да спираш да я преследваш. Това че смяташ ,че не си достатъчно висока за да бъдеш модел, това е нещо което е различно и допълва чара ти. Винаги може да намериш някои любител фотограф и двамата да си допълвате хобитата. Преди години така започнах да се занивам с фотография - една позната искаше да става ИГ модел , не стана , но пък и двамата научихме много за хобита ни.

Съгласна съм напълно, но истината е, че ми се иска по-професионално развитие - снимане за различни брандове. С фотографи имам фотосесии, но някак искам повече. Май нямам угодия хаха

Няма да стане. Редовите модели на твоята възраст - завършила висше и работеща от години, общо-взето приключват кариера. Да снимаш за различни брандове е успех, за който се работи много. Може да си дадеш парите за курс, разбира се, ама не очаквай да валят предложения да се снимаш за различни брандове. Да се снимаш за Инстаграм и да се пробваш като сток модел изглежда по-реалистично.

# 21
  • По света и у нас
В БГ не подписвай никакви договори. На времето се опитваха да обвържат момичетата с някакви тъпи клаузи едва ли не да станеш роб на агенцията, да и плащаш неустойки ти, ако не се появиш или не можеш да поемеш ангажимента.
Не вярвам да е по-добре сега. Чети всичко внимателно.
Имаше фрилансърки, но трябва да имаш познати, да те видят че си хубава и ще ти се обаждат. Запознай се с модни инфлуенсърки които имат магазини, те наемат модели.
Тогава, някои момичета се закачиха за кастинг агенции за филми и така намираха интересни работи, и снимаха с холивудски звезди.
Аз съм била за малко и в двете направления - готино беше, но е несериозна работа. Плащаха мизерно, може да работиш в студ, да се простудиш. Седиш и чакаш по цял ден да заснемат нещо си. Могат да те направят - коса, грим и накрая да орежат кадрите. Аз съм от ниските, и всички в моделстването все имаха претенции към телосложението ми, минавах уж за по-висока но бях 167, не бях клечка и все страдах, че не влизам в калъпа, отслабнах до 49 кг, и вече едва дишах, пегърбена от немощ, кожата ми беше получила мъх от липса на хранителни вещества и накрая отивам да пробвам едни дрехи за модно ревю, и стилистката каза - Напълней! Дрехите ти падат!
Тогава реших, че няма да се занимавам, просто беше безсмислено.

Общи условия

Активация на акаунт