Колежка с ТЕЛК, множество заболявания - диабет, остеопороза, автоимунни заболявания, високо кръвно и още някои, претендира да ѝ се осигурява работно място по определени критерии - да е седнала, да не вдига тежко, да няма много движение, да няма стрес. Понеже заплатите на всички в отдела са еднакви, напрежението ескалира и вече я слагат на всички позиции, за да е справедливо спрямо другите, които не са в перфектно здраве също, но не са с ТЕЛК. Съответно тя е крайно недоволна, не полага старание и се надява да е временно и пак да си живее безметежно, на гърба на останалите. Силно дразнещо е, че за работния процес е бавна и уж всичко я затруднява, но за пушене е първа, много бърза и никога не пропуска да пуши.
За мен такива хора, които имат недобросъвестно отношение към здравето си, не бива да получават облекчения по отношение на работата. В крайна сметка никой не държи никого насила, ако е толкова непосилно, работа има и на други места. Но "болен здрав носи" не е справедливо.
Дали съм права и дали има в чужбина политики, в които работодатели не толерират и не облекчават пушачи със здравословни проблеми? У нас няма, поне аз не знам.