Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 22 008
  • 420
  •   1
Отговори
# 105
  • Между гори и планини
И аз в предаванията на живо четох ужасни коментари от палестинци и араби...
За застраховките повтарям това което казва мъжът ми. Има много интервюта в които хората споделят, че наскоро са получили известия за отменена клауза - пожар. То ще се чуе .

# 106
Да, и аз съм ги чела.
Затова и вече ми е напълно безразлично те като страдат.

# 107
  • София
Аз съм ужасена от арабите, които се радват на това събитие. Преди малко прочетох коментари, гласящи неща от типа "Нека Аллах да умножи страданията им". Абсолютно ненормални!
В тредс и фейсбук българи пишат същите неща, че и в темата има примери.
Ужасно е това, което се случва. Хората губят близки, домове, целия си живот реално. Парис Хилтън или Пенчо, не е по-малко трагедия, но за богатите/американците/известните все тая, хак да им е...

# 108
Никой в тази тема, абсолютно никой, не е казал "хак да им е". Като почнете да си измисляте така...

Жертвите са вече 11, изчезнали се водят поне 13 човека, огънят напредва на изток. Продължават да се издават нови заповеди за евакуация. Има и над 20 ареста за мародерство.

Да се допълня: Шарън Стоун е организирала център за дарения на дрехи и домашен текстил. Всеки, който има възможност, може да отиде да дари, а който има нужда - да получи. Хали Бери е писала, че отива да дари.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 19:26 от McKitty

# 109
Мен ме притеснява най-вече съкровището. Надявам се да го върнат благополучно.
А иначе - те имат достатъчно ресурси - ще се оправят.
Късно е да се реве за съкровището, което дори не е оригинал.

# 110
Не е ли оригиналът там в крайна сметка?

# 111
Аз съм ужасена от арабите, които се радват на това събитие. Преди малко прочетох коментари, гласящи неща от типа "Нека Аллах да умножи страданията им". Абсолютно ненормални!
В тредс и фейсбук българи пишат същите неща, че и в темата има примери.
Ужасно е това, което се случва. Хората губят близки, домове, целия си живот реално. Парис Хилтън или Пенчо, не е по-малко трагедия, но за богатите/американците/известните все тая, хак да им е...

Емпатията на никой човек не може да бъде безгранична.
Лично аз не злорадствам за богатите.
Няма как. На доста съм фен, но няма какво да ги мисля. Те просто имат ресурсите, ще се преместят в следващия си луксозен дом, ще си купят това което им трябва.
Обикновените хора са тези на които най-много съчувствам. Те са загубили много, страшно много.

# 112
Не е ли оригиналът там в крайна сметка?
Не.

# 113
Да, има и българи, които смятат, че това било наказание от Господ и хич не им мигва окото за американците. Тук не сме представителна извадка.

По новините даваха една българка, чието семейтво е изгубило всичко, което са градили 20 години! От 200 хиляди евакуирани, със сигурност са малко тези с именията за по 20 милиона.

# 114
  • При семейството си
Тази мантра с богатите ще се преместят, купят следващия дом за милиони…къде ще го купят, те ей така седят и чакат да се купят имоти за милиони в околностите…нали отново говорим, че трябва да се преместиш, да се релокализираш, смениш цялото си ежедневие…училище, магазин, град, щат.
Емпатията или я имаш, или я нямаш.

# 115
Тази мантра с богатите ще се преместят, купят следващия дом за милиони…къде ще го купят, те ей така седят и чакат да се купят имоти за милиони в околностите…нали отново говорим, че трябва да се преместиш, да се релокализираш, смениш цялото си ежедневие…училище, магазин, град, щат.
Емпатията или я имаш, или я нямаш.

Емпатия имам.
Но към който трябва. Към който аз преценя.
И да, на богатите им е лесно. Ще си купят скъпите дрешки, ще отидат на хотелче, ще се преместят в другия си дом.
Защото ако не знаеш, те нямат само по една къща или един апартамент.
За обикновения човек е много по-трагично и трудно.
Ама какво да обяснявам, то това или го стопляш или не го стопляш.

# 116
  • софия

Отношението на някои потвърждава: "Не е важно на мен да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле."

# 117
Joy

Ох, явно и тук и въпросната журналистка не стопля, освен потребители.
Аз не се радвам, че са им изгорели къщите на богатите. Никъде не съм написала такова нещо, но чукча, нали знаете. Кой каквото му е в сърцето това разбира, но не чете.
Аз не злобея за това, че на богатите са им изгорели къщите.
Съчувствам много повече на обикновените хора.
Има разлика между това да си безразличен и да се радваш на чуждо нещастие, но е жалко, че такова елементарно нещо не се стопля.

# 118
  • софия
Елора, не знам защо се припозна в статията. Не беше насочена към написаното от теб.
Постнах я по повод споделеното в предходни постове за написано от мюсюлмани и българи в социалните мрежи. Четох и "ироничен" коментар дали нямало да започнем да събираме пари и за тях, както сме правили за Украйна, за Божието възмездие и подобни абсолютно безумни писания.

# 119
  • При семейството си
Да, това с припознаването е интересно.
Въздухът в ЛА е ужасен.
Моите познати седят само на затворени прозорци, с пречистватели за въздух.
Не излизат, не се “разхождат”, не ходят на работа (хоум офис са), готвеха се за евакуация, изобщо в ежедневието им от 7 януари няма нищо нормално.

Общи условия

Активация на акаунт