Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 21 993
  • 420
  •   1
Отговори
# 90
  • Между гори и планини
Ако трябва застрахователите да платят всички щети ще фалират!
Аз гледах една жена, която разказва за родителите си на 70+ години, 45 години живяли в къщата им която е изгоряла. И съвсем наскоро застрахователите оттеглят застраховката за пожар и застраховка - няма. И хората ще останат без дом, без обезщетение. Нещо се е готвило и се надявам да бъде разбрано калво.

# 91
От новините:

"Победител от лотарията завари имението си в Малибу опожарено"

Тоя е егати каръка!

# 92
  • София
И за мен беше непонятно как на една улица всичко е опустошено, без една сграда, която си стои насред отломките. Не знам какво би било научното обяснение за подобно нещо.

Окастрили са растенията и са си затворили плътно прозорците. Така го обясняваха пожарникарите. След 4 дъждовни години е избуяла растителност в пъти над обичайното, в много дворове има храсти и дървета в непосредствена близост до къщите и затова толкова лесно върви пожара.

# 93
  • Разпиляна във въображението
Мъчих се да си спомня къде прочетох за първи път за застраховките и попаднах на негов пост и просредих пътечката.

Джеймс Уудс, @RealJamesWoods
8 януари
Всъщност една от големите застрахователни компании анулира всички полици в нашия квартал преди около четири месеца.

Сега се е прибрал у дома. Мислил е, че ще е изгорял, но не е. Има някакви щети, но е запазен. Всичко обаче от другата страна на улицата е опожарено.

# 94
Чудничко как никой не се интересува от глобалното затопляне и как то влияе върху такива събития. В крайна сметка тези пожари няма да ни научат на нищо, и ще продължим да си разваляме планетата

# 95
  • Между гори и планини
Мъжът ми каза, че от както се помни по това време на годината си духат ветровете Света Ана, от както се помни има пожари, а като завали и от хълмовете текат кални реки и всичко се свлича. Имало някаква гора за която трябвало да се погрижи кмета, но не го е направил. Заради еко активистите, всяко нещо което трябвало да се направи отнемало 7 години от решението до изпълнение .
Относно застраховки, пак го разпитвах. Забравих, че там ги плащат месец за месец, не както ние тук за година напред - подписваш договор и няма мърдане. Отдавна застрахователно компании били станали много мощни, защото на тях се плащат и медицински застраховки и всичко. Та явно, отдавна се е подготвяло всичко. И мъжът ми който въобще не вярва в конспирации, сега вярва, че всичко е умишлено. Сега земята ще бъде изкупена много евтино, ще плъзнат и хора- лешояди, които да тарашат изгорелите домове ( особено ба богатите).

# 96
  • Разпиляна във въображението
Още от Х по отношение на застраховането

Кризата с жилищното застраховане в Калифорния е по-лоша, отколкото си мислехме
"Потенциалната им експозиция в момента е 458 милиарда долара. Това беше през септември. Тази програма FAIR има само 700 милиона долара в брой за плащане на искове ... Това е, което се случва в този щат. Няма пари."

Като гледах снимки отпреди пожарите те повечето са залепени една до друга къщи.

# 97
Ужасна трагедия и екологична катастрофа!
Кадрите с цели, изгорели без остатък до овъглена земя квартали са направо съкрушителни… Бедните хора, сцените са като от някакъв апокалиптичен филм Cry
И нека Тръмп пак се изцепи, че няма глобално затопляне и климатични промени.
За застраховките - дори и някои да имат такива клаузи - щетите са неизчислими на този етап; застрахователите не биха могли да се справят с обезщетения от такъв мащаб.
Поне в САЩ имат закон за лични фалити и хората, загубили всичко, имат някакъв вариант за дълговете си.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 11:11 от Lúthien

# 98
  • При семейството си
За момента има съмнения, че този пожар е умишлен:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-14269289/amp/arsonist-a … kenneth-fire.html
Той възниква след другите, засяга много пи-малка площ и е частично овладян.

Едит: Военни обикалят и охраняват засегнатите райони и околните, според моите “източници”.

# 99
  • Между гори и планини
Да, могат да обявят фалит и да живеят на бенефитс. Само, че тогава парите са смешни, просто смешни за техният стандарт. И минава доста време докато започнат да ги получават. В момента покрай тик ток е направен кризисен център и доброволци са събрали дрехи, обувки, вода, одеала и всичко възможно за нуждаещите се. В САЩ има и хранителни банки и вероятно цялата страна ше се активизира да помогне.

# 100
  • София
За момента има съмнения, че този пожар е умишлен:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-14269289/amp/arsonist-a … kenneth-fire.html
Той възниква след другите, засяга много пи-малка площ и е частично овладян.

Едит: Военни обикалят и охраняват засегнатите райони и околните, според моите “източници”.
Съвсем официално си имат вечерен час в засегнатите райони и нормално военни да охраняват по време на извънредно положение.

# 101
Голяма трагедия. Като човек, който е получавал Pre-Evacuation Notice точно в този район, мога само да изразя дълбокото си съчувствие към пострадалите. Да гледаш от прозореца как огънят обхваща отсрещния хълм, е ужасяващо и обезсилващо.

Много се говори за климатичните промени, а само тази седмица попаднах на поне три статии, които разглеждаха този въпрос, тоест не е точно като никой да не се интересува. Предполагам обаче, че не е тема, която продава вестници.

# 102
Соня Дафина, не живея в Калифорния, но някои от нещата които пишеш са меко казано странни. Пропърти полица аз лично за период под една година до сега не съм срещала, евентуално да има за 6 месеца, което често се практикува при ауто застраховането. Естествено, че може да избереш да я изплащаш на месечни вноски, а не да внесеш цялата сума на веднъж. Нищо по различно от Бг. Но това не означава, че периода на полицата е един месец. Дори за много богати хора бих била безкрайно изненада, ако нямат моргидж и са ги платили тези имоти кеш с техни пари. Аз съм задължена да имам застраховка на имота от моргидж компанията, не е личен избор. Когато купувахме къщата можеше да изберем, дали ние да я застраховаме и да им пратим полицата или те да я застраховат и да включат плащанията към моргиджа. Отделно още в началото внасяш една сума в escrow account, която е за данъци и застраховка в случаи, че спреш да плащаш. Ако голяма част от тези полици са били канселирани предсрочно, то проблема ще се прехвърли по скоро върху моргидж компаниите, отколкото върху физическите лица.

# 103
Аз съм ужасена от арабите, които се радват на това събитие. Преди малко прочетох коментари, гласящи неща от типа "Нека Аллах да умножи страданията им". Абсолютно ненормални!

# 104
О, не се съмнявам, че така реагират тези същества.

Общи условия

Активация на акаунт