Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 21 980
  • 420
  •   1
Отговори
# 75
Изкарах само откъса с вятъра. Много е трудно за пожарникарите да направят каквото и да е било с този вятър насреща. Иначе се гаси и със самолети, но на този мащаб, самолетът е като една лястовичка малък...
https://files.fm/f/v8hm9xrtv5
(отваря ли ви се)
Самият огън създава ураганен вятър. Огромни маси горещ въздух се издигат нагоре и на тяхно място трябва да дойде свеж, който идва с голяма скорост.

# 76
Какво е това комунистическо мислене тук "всеки богат ни е враг"?

# 77
  • Down south
От къде черпите повтаряната информация, че хората нямат застраховки.
Някои застрахователни компании са "напуснали" щата възонова на щатските (СА) закони и правила и това, че цените им несъответстват на рисковата зона.
Приоритетите на губернатор и политика са насочени в друга посока. За жалост.

Гасят с нови формули
It's primarily a product called Phos-Chek LC95

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 21:51 от Daylily

# 78
И за мен беше непонятно как на една улица всичко е опустошено, без една сграда, която си стои насред отломките. Не знам какво би било научното обяснение за подобно нещо.
И още една снимка, от която се впечатлих, и за която бих си помислила, че е stage-ната, но не е! Бар в Малибу.

Скрит текст:
В Инстаграм профила си благодарят за съчувствието.

В пожарите са изгорели и много обществено-значими сгради и паметници на културата. Това и със застраховка трудно се възстановява.

# 79
  • Между гори и планини
Аз информацията си я черпя от роднините там. Мъжът ми трети ден е постоянно на телефона. Като си помисля, че преди 15 години се бяхме засилили да живеем там и ходехме на огледи на къщи...

# 80
  • София
Аз гледах клипове с животни и….

Ужасно е! Дано вятъра утихне и смогнат с гасенето, горките хора!

# 81
  • Между гори и планини
Това не мога да си го причиня - най- невинните ! Гледах един човек и спасената му котка, ревах, стига ми!

# 82
  • Down south
Аз информацията си я черпя от роднините там. Мъжът ми трети ден е постоянно на телефона.
Питах по принцип за застраховкитею.
Роднините на съпруга ти нямат застраховка, така ли?

# 83
  • Между гори и планини
Точно това лично не съм ги питала, но ако е важно утре ще ти дам отговор.

# 84
  • Разпиляна във въображението
Местните новини от Лос Анджелис току-що потвърдиха, че е вярно, че водният ресурс, който е трябвало да обслужва района на Лос Анджелис Палисейдс Огън трябваше да има над сто и осемнадесет милиона галона вода и знаете колко имаше, когато Пожари избухна..? Нула. - от Х.

За оцелялата къща се пишеше, че са помогнали отстоянията от съседните къщи, здравата ограда, покритието на покрива и стените.

# 85
  • Down south
Цитат
Точно това лично не съм ги питала, но ако е важно утре ще ти дам отговор.
O, не!
Задваване на подобен въпрос в такава ситуация би бил ужасен.

# 86
  • София
Много хубаво описа ситуацията, Джес!
Гледах видео от Вила Гети по новините и се издразних много - имало римско и гръцко изкуство... А за най старото златно в света - нито дума. И съвсем близо си гореше.
Не знам къде им е летището, но заради огъня, дима и вятъра, дали кацат въобще самолети?

И Варненското съкровище ли е замъкнато там? Заедно с Панагюрското, Вълчетрънското и т.н? Защо тази държава е замлъкнала по тази тема? Кой изобщо позволява цялата българска съкровищница да е в някаква частна галерия и как ще гарантира завръщането й в оригинал? Мисля, че това е много по-важно като въпрос от застраховките, не че не съчувствам на обикновените хора, така, както искрено съчувствах на хората от с. Воден. Мисля обаче, че трябва много ясен отчет какво се случва и ще се случи с нашите исторически ценности. Това мълчание по темата ме втрещява. Само дир пуснаха инфо как уредникът на музея уверил консулът ни със снимки, че всичко е ок, непокътнати били. Просто съм без думи. Като се завърнат тези антики, някой ще им направи ли една експертиза дали са оригинал? Ако има компетентни.
Извинявам се, въпросите, разбира се, не са лично към теб.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 01:18 от Maidenly

# 87
В новия епизод на “Богатите също плачат” Bryan Greenberg  (One Tree Hill, How to make it in America) споделя видео от изгорялата си къща: https://www.instagram.com/reel/DEqCBhgytW3/?igsh=MXhjdmc5YXkwZjk2bg==

Тъжно ми стана.Харесвам го. Странно на видеото не се вижда нито да има вятър, нито да пуши отвсякъде. Изглежда все едно всичко е приключило. А и може ли ей така просто да си отидеш до мястото където е имало бушуващ пожар. Това ме накара да се замисля няма ли някакви откачалки да започнат да обикалят къщите точно в търсене на запазили се ценности, статуетки и награди и други лични вещи на звездите.

И малко по-философски за мен това  е едно голямо напомняне, че “Ако Господ не опази града, напразно се трудят стражарите, и ако Той не съгради дома напразно се трудят зидарите”. За много хора това ще е труден урок по смирение. За тези без възможностите на най-богатите и известни също ще е много трудно, за съжаление.

# 88
  • Down south
California wildfires live updates:

# 89
Нямам информация,но съм сигурна,че голяма част от къщите са застраховани за пожари.
Което не означава,че още другата седмица ще им изплатят къщите,особено пък такива,които струват 15-20 милиона.
В съседния квартал на нашия изгоря гараж и стаята,която дели обща стена с гаража. Семейството на ваканция в Мексико, горещ ден, държат голф количката в гаража и батерията избухва от жегата.
Тук, предполагам,че и в ЛА строят по същия начин, къщите се правят от бетонна база + дървени летви,шитрак(гипсокартон) и изолация.Това е,няма тухли,а керемиди само в луксозните имоти.Тръгне ли пожар, все едно дървенца за разпал горят.
Добре,че комшийката им е надушила и много бързо дойде пожарна,за да спаси къщата.
Въпреки,че само гаража и една стая бяха изгоряли и останалата част от къщата остана непокътната, хората 2 години живяха по приятели и роднини,докато им изплатят застраховката и построят наново.

Мога да си представя какво мотаене сега ще има от застрахователите.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 04:47 от Adoralova

Общи условия

Активация на акаунт