Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 21 971
  • 420
  •   1
Отговори
# 60
А при сключена вече застраховка с клауза за пожар, дали имат право да премахват ей така?
Явно имат, щом са го направили.
[/quote]
Сигурно става въпрос за премахване на клаузата в новите застраховки.

# 61
А при сключена вече застраховка с клауза за пожар, дали имат право да премахват ей така?
Четох, че в Калифорния имало регулация, която не позволявала на застрахователните компании да си вдигат цените както им хареса, което от години предизвиквало недоволството им и изнасянето от там, та сега съвсем.
Сигурно става въпрос за премахване на клаузата в новите застраховки.

# 62
Не съм сигурна, не уточняват, гледах интервю с хора, които казваха, че просто преди няколко месеца са получили уведомление, че застраховката за пожари е канселирана. Не казаха дали е било в момент на подновяване, но останах с впечатление, че е било неочаквано.

И в статиите по въпроса не се казва, че става дума за нови полици.

# 63
От самолет

# 64
В Ютюб има и кадри със скоростта на вятъра. Обяснява бързината, с която се разпространява и защо е трудно да се овладее. Та то е ураган направо.

Има и някои много странни кадри - изгорял цял квартал с 500 къщи и една непокътната между тях. Няколко различни такива виждам. Тези хора, с тези имоти са най-големите късметлии. Flushed

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 18:22 от Ice Queen

# 65
  • Между гори и планини
Да, и аз гледам 60-100 мили в час поне. От вятъра падат горящи частици като едър сняг навсякъде и причиняват нови огнища.

# 66
Снимката е ужасяваща.

Не мога да си обясня как не могат да го потушат досега.
Ох, явно вятъра.
Дано да завали. Не знам там вали ли.

Ули, просто е странно. Значи отивам, сключвам застраховка и се договаряме да плащам за тези покрития еди какво си.
И в един момент я махат.
Е, не е честно.

# 67
Тук има живо излъчване. Върни 6 часа и няколко минути назад, където е емблемата на Макдоналдс. Най-добре се вижда скоростта на вятъра.
https://www.youtube.com/watch?v=7sh9qFIY_Ng&ab_channel=CNN-News18

# 68
Видях.
Confused

Просто ужас.
Ами явно не са чак толкова виновни. То хората е нормално да беснеят и да искат да обвинят някой, но при този вятър.
Но дано се овладее.
Дано да използват морска вода, просто трябва да го угасят.

# 69
О, Елора аз съм съгласна, че не е честно.
За съжаление "честно" никога не е водещо в такива случаи.

# 70
Изкарах само откъса с вятъра. Много е трудно за пожарникарите да направят каквото и да е било с този вятър насреща. Иначе се гаси и със самолети, но на този мащаб, самолетът е като една лястовичка малък...
https://files.fm/f/v8hm9xrtv5
(отваря ли ви се)

# 71
  • Между гори и планини
Да, това и аз го гледах. И носенето на вода с хеликоптери си е чиста загуба на време - докато пада и водата е станала на пара. Няма полезен ход, много тежка ситуация е.
Все съм се чудила, калво толкова ѝ припадат по тая Калифорния, че е и най скъпият щат. Извън облагороденото от човека, са си хълмове с камъни, сухи треви и храсти.

# 72
Просто ад, ужасс. Дано да няма още жертви, тоо къщи се строят, всичко се купува, ама хората неможе да се върнат.

# 73
  • При семейството си
Чух се с познати в епицентъра на събитията.
Вятърът малко утихва. Дано!
За момента им се разминава евакуацията, а се бяха подготвили. Дано!
Не ми се четат компетентни мнения, коментари, поне не и в подобни теми.

# 74
Ами то като утихне може би тогава ще успеят да си свършат работата, надявам се.

Общи условия

Активация на акаунт