Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 21 957
  • 420
  •   1
Отговори
# 45
От къде тръгна това пробутване на тезата, че нямат застраховки? Особено имоти с ипотеки и автомобили на лизинг?
А да от ЕЖК.
И не са си изгубили работата масово. Горят квартали-спални. Всички работят в квартала си ли?
В бг мама има повече паника, отколкото в ЛА.

# 46
За богатите с н-то имение няма как да ни е много жал, два филма, три концерта и готово. Стойността на земята ще си се запази, заради местоположението. Вероятно си имат солидни застраховки, адвокати, ще се оправят за нула време. Някое участие да плямпат за шока и така.  Но да, обикновения човек ще е много ощетен. Като навсякъде.

# 47
Абе да ти изгори жилището независимо дали си богат или беден ти изгаря част от живота. То това не е празна сграда, а място свързано със спомени и вещи със сантиментална стойност.  И колкото и да си богат има неща, които не можеш да възстановиш с пари.

# 48
Ми в интернет доста говорят за застраховките. Не е подновена клаузата за пожар, целенасочено, от застрахователя. Не си го измисля бг- мама.

# 49
  • Down south
Принципно  застраховкита поемат нещата в такива ситуации.
Хората ще бъдат настанени в хотели и престой, храна и т.н. ще им бъде осигурено, докато се построи обратно.
Поне така би трябвало да бъде.

ППТук къщите се строят сравнително бързо.

# 50
  • Между гори и планини
За застраховките говорих аз. Почти цялото семейство на мъжа ми живеят в Калифорния и са си родом от там . Въобще не си измислям, всичко което пиша са неговите думи и това което от много отдавна той следи като новини.
Аз току-що си поплаках, изкараха котката на един човек от горящата му къща, животни не знае къде се намира, на човека целия свят му е в пепел, но котката му е в него. Други хора бягат пеша само с раница и куче, трети се опитват да загасят пламналия покрив, около тях всичко гори и налягане на водата няма. Вятърът е 60-100 мили в час

# 51
Това е огромна трагедия Sad
Не знам какво става, ако застрахователна компания фалира. А тук не са изгорели една или две къщи Sad

# 52
Не е ЕЖК за застраховките. Още миналата година са започнали да канселират клаузата за пожари.
Има информация, може да се прочете.

Иначе не бих търсила конспирации в нещо, което може да се обясни с некомпетентност и алчност като в случая.
Ветровете досега не са били през януари четох аз, но климатът не се интересува от месеците.
Лятото в Северна Каролина не се справиха по-добре. И в Ню Орлиънс преди години и при всички други катаклизми.
Разчита се на общностите, не на държавата.
То тя там държавата единствено големите корпорации и богатите подпомага.
Другите само данъци трябва да плащат.

# 53
Не е ЕЖК за застраховките. Още миналата година са започнали да канселират клаузата за пожари.

А при сключена вече застраховка с клауза за пожар, дали имат право да премахват ей така?

# 54
От къде тръгна това пробутване на тезата, че нямат застраховки? Особено имоти с ипотеки и автомобили на лизинг?
А да от ЕЖК.
И не са си изгубили работата масово. Горят квартали-спални. Всички работят в квартала си ли?
В бг мама има повече паника, отколкото в ЛА.

Снощи гледах една собственичка на Inn, която също спомена,че застрахователите са махнали клаузата за пожар, така че има някаква истина. Ужасно е това,което им се случва на хората, лятото се разстроих при новината за хората от с. Воден,а сега и за тези. Пари,пари,но... това е трагедия.

# 55
  • София
Ужасна антиреклама за Америка.
То не че много неща не се знаят, но много истини ще излязат наяве и специално за управлението в Калифорния, което е такова от много години, за да се стигне сега до тази деградация...

# 56

А при сключена вече застраховка с клауза за пожар, дали имат право да премахват ей така?
Явно имат, щом са го направили.

Четох, че в Калифорния имало регулация, която не позволявала на застрахователните компании да си вдигат цените както им хареса, което от години предизвиквало недоволството им и изнасянето от там, та сега съвсем.

О, Дяволо, в последната година толкова неща станаха ясни за Америка.

# 57
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Много ми е мъчно за обикновените хора там, както и за малките и средни бизнеси.
Представям си сега какво им е на хората, единствения им дом, за който плащат ипотека или дори
две е напълно изгорял, останали са без работа, без кола, без пари. С един куп сметки, които ще
трябва да се плащат, да се погасяват заеми и ипотеки на нещо дето вече го няма, ужасна трагедия.
Малките и средни бизнеси са напрактика и те занулени, дано поне имат застраховки и малко от малко
да си помогнат. Тези хора някой съдейства ли им сега /федералното правителство например/,
да се подслонят временно някъде, да имат достатъчно налична бутилирана вода, лекарства, храна?
За животните дори не искам да пиша, че ще ревна, напрактика всичко е унищожено до въглен.
Да попитам ако някой може да даде смислен отговор. Тази неописуема трагедия дали ще мотивира
някой да ходи и да си разглежда Вила Гети и нашите съкровища? Каква точно е идеята тези експонати
да продължават да стоят там вече? Половината щат едва ли не изгоря, ние чакаме навалица от посетители?
Защо просто не си ги вземем обратно при нас, дълго време на никого там няма да му е до изложби.
Слушам/чета, че гневът на хората се надига, защото това е било много лесно предвидимо събитие и ако
са били взети адекватни и навременни мерки е можело да се, ако не предотврати, да се случи в много
по-малък мащаб. Много критики има към кмета на града, защото е орязала парите за пожарната да ги даде
за борба с расизма и уок пропаганди. За капак е знаела, че идват силни ветрове и цяла Калифорния може да пламне и все пак е избрала да отиде в Гана в началото на трагедията. После и гледах интервю, стоят и я
питат срамува ли се от решенията си и това, че е отишла в Гана в такъв момент, задават и някакви неудобни въпроси, тя явно свикнала само на суперлативи стои, мълчи като в ступор и накрая просто си тръгна, не каза дори една дума, едно успокоително нещо. На губернатора също много народ му е набрал, най-вече защо е отклонил водата, която сега можеше да спаси хора, животни и фауна, той е оставил хранилищата празни, за да спасява някаква малка риба и така милиарди литри вода спасяваща живота се отича в океана, а Калифорния
изгоря като факла. А, хората там плащат едни от най-високите данъци, питат къде са им парите от данъците,
защо няма нови хранилища, защо старите са празни, защо заради полово разнообразие са сложени очевидно
некомпетентни жени за шефове на пожарните, какво да правят те сега.

п.с. за свръх богатите корпорации и разлигавени, лицемерни звезди милионери ми е жал по-малко от никак.

# 58
Мисля, че не е добре да се опитват да местят съкровището, особено ако е на сигурно място.
Като се успокои обстановката, тогава.

А дано повече хора се заинтересуват къде им отиват данъците, че доста ще са изненадани.

# 59
  • Между гори и планини
Много хубаво описа ситуацията, Джес!
Гледах видео от Вила Гети по новините и се издразних много - имало римско и гръцко изкуство... А за най старото златно в света - нито дума. И съвсем близо си гореше.
Не знам къде им е летището, но заради огъня, дима и вятъра, дали кацат въобще самолети?

Общи условия

Активация на акаунт