Апокалипсис сега над Лос Анджелис (тема за най-големия пожар в историята на Ел Ей)

• 22 046
  • 420
  •   1
Отговори
# 240
Ако трябва да си избирам от конспиративните теории в темата, по-достоверна ми се струва тази с изкупуването на земята на безценица.

Да уточня отново, че не съм фен на конспирациите.

Сега ще падне ли цената на земята?

Защо ми се струва, че още догодина по същото време районът няма да има нищо общо с тия пепелища.

# 241
Не мисля, че ще падне, Ирис.
Просто това беше една от конспиративните теории за избор.

Семейство Резник (Resnick) - милиардери земеделци.

# 242
  • При семейството си
Adoralova, а запозната ли си на какво ниво (град, каунти, щат), кой решава размера на бюджета на пожарната?
Пожарите, огнищата са няколко, започнали в един и същи ден. Не всички от тези райони са скъпарските такива. Ако има нещо умишлено или е използван идеалният момент, или наистина е лошо стечение на няколко обстоятелства.
Малко досадно става вече с повтарящите се постове за лошото, дървеното американско строителство.
Доня Дафина, благодаря за клипчето.
Припомних си някои места.

# 243
Аз друго си мисля покрай Панагюрското съкровище.

Масово тук във форума и в интернет пространството имаше възмущение, когато еко активисти хвърляха супа/доматен сос и подобни по произведения на изкуството. Без реални щети върху самите произведения.

Ама дали сега ще се случи връзката, че климатичната криза ще унищожи изкуството и културното наследство без остатък и следа.

# 244
Не мисля, че ще падне, Ирис.
Просто това беше една от конспиративните теории за избор.

Семейство Резник (Resnick) - милиардери земеделци.

Направих бегла справка в Чичко Гугъл и се оказва, че има поне още една компания с подземни резервоари
"Buena Vista has Kern River rights as part of an 1888 settlement between Ben Ali Haggin and Henry Miller. " от тук - https://sjvwater-org.translate.goog/proposed-groundwater-bank-sp … l=bg&_x_tr_pto=sc
И двете компании Керн (сем.Резник) и Буена Виста спорят за права. (каквото успях да разбера от статията).
Управата на окръга или града явно не са си свършили в крайна сметка работата.

# 245
Тази статия е стара, от '22, но обяснява как се е стигнало до там.
https://perfectunion.us/how-this-billionaire-couple-stole-califo … ias-water-supply/

# 246
Тази статия е стара, от '22, но обяснява как се е стигнало до там.
https://perfectunion.us/how-this-billionaire-couple-stole-califo … ias-water-supply/
Ето нагледен пример защо бизнеса не може да управлява държава. А американците си избраха точно това за следващите четири години.

# 247
Попадна ми видео на разхока с кола из ЛА, това видео ще остане като спомен на това което е било. Слагам го, ако на някой му е интересно. Много красиво, поддържано, зелено. Само месец преди пожара
https://youtu.be/HymI2Zr_26E?si=OfE3mA-c991wTA4r

Аз си мисля, дали това не е терористичен акт? След всички гадни коментари на арабски и , че видиш ли тия холивудски звезди не са защитили Палестина... Дали не е акт на отмъщение? Ако е така, докато открият кой/и и как, те ще са напуснали страната.
Ловят в момента и разни пиромани облечени като пожарникари, които палят нови огнища.

Наистина много хубав и не мога да повярвам, че го няма.
Може да е терористичен акт.
Няма как да се разбере за съжаление.
И продължават някакви откачалки да правят още пожари.
Не, що за хора са тия.

# 248
Откъде дойде това за терористичния акт?

# 249
  • София
Никакъв терористичен акт няма, а некадърност и безхаберие на управата на щата Калифорния и то от много години насам. В частност кметицата на Лос Анджелис, но това касае цяла Калифорния и това е през последните 10 години поне.

Има факти (не конспирации) как е орязан бюджета на пожарната за да си подкрепят гей, транс и всякакви такива движения и да се борят с ''токсичните реднеци'' от запада (само дето там пипат здраво и няма лигавщини, нито ще допуснат подобна трагедия да се случи), даже са набутали такива по пол и програми на позиции за които не им стига умствения капацитет и ето ви сегашното положение. Нека обикновените хора, които живея в Ел Ей, Сан Фриско и т.н. да се замислят за кого гласуват и къде отиват парите им и защо.

И другия фактор е чисто природния. Той не може да се контролира, но при една добра подготовка, управление и налични ресурси сега нямаше да са в толкова тежко положение.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 19:31 от Diavolo

# 250
Откъде дойде това за терористичния акт?

Нали съм цитирала.
Хората правят предположения.
Възможно е всъщност.
Но и си мисля, че ако враговете на САЩ ще правят такива неща, ще искат  да знаят кой ги е ударил.

# 251
Сега под хорския огън е застрахователната компания State farm, защото е отменила 69% от застраховките точно преди пожарите. А ги е отменила (как юридически става това не знам), -- редактирам: отказала да поднови застраховки -- защото управата на Ел Ей е спряла да кастри храсти и растителност. Тоест, вдига се риска от пожар.
Когато една компания откаже, правиш в друга. State farm не е единственната на пазара.
Иначе нормална практика е застрахователната компания да не ти поднови застраховката заради една или др причина.
В Тексас, например застраховки се отказват на база пощенски код. Иначе по закон месец или два преди да ти изтече текущата застраховка, ако няма да я подновява компанията, те уведомява за това.

# 252
И аз чувах такива неща (в Ю туб, разни новинарски канали), много отпреди пожарите. Включително, че градската управа задължавала хората да си държат колите отключени нощем, за да има къде да спят бездомниците...

# 253
Категорично не е терористичен акт. Много знае някой колко може да се разрасне пожар. По-лесно е с кола-бомба примерно.
Винаги е имало пожари в Калифорния. Ето тук за последните 25 години:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_California_wildfires
Тъпото е, че не работят в посока превенция.

....Включително, че градската управа задължавала хората да си държат колите отключени нощем, за да има къде да спят бездомниците...
Дрън, дрън, та пляс. Като ги задължат да оставят отключен The Manor и аз ще се преместя бездомна там.

# 254
Ако бюджетът на пожарната беше орязан, за да се подкрепят разни "гей, транс " и подобни, то тогава защо на полицията е увеличен с трицифрено число милиони, май 160 млн бяха?
Не са виновни "различните", но са много удобна боксова круша и в момента.

Общи условия

Активация на акаунт