Родови сценарии

• 7 044
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
  • Най-красивата страна
Изследвайте датите на раждане в рода си, според мен ще забележите някакви закономерности. Има ги в удостоверения за наследници, справки от общината.
Особено, хората, които мислят, че родът не му влияе никак.

Има нещо вярно.
В моя род
Дядо ми е роден на 6.06.
Баща ми на 15.06.
Снаха ми на 10.06.

Аз на на 6,04.
Майка ми на 7.04
Баба ми почина на 23.04

Дъщеря ми е родена на 4.08
Съпругът ми е роден на 31 08.
Брат ми е роден на 27.08
Майка ми се е женила на 20.08.
Дядо ми почина на същата дата-20.08

Аз се жених на .2.10.
Баща ми почина на 15.10.

В рода на съпруга ми
Бабата на съпруга ми почина на 16.03.
Племенницата ми роди на 16.03.
Свекър ми почина на 30.03.
Племенницата ми роди на 16.03.
Племенницата ме родена на 12.11
Братът на свекър ми е роден на 2.11.

# 91
Нещо не разбрах какво общо имат рождените дати 🤔 аз ,майка ми и баща ми сме родени на еднакъв ден от различни месеци , И?

# 92
Нещо не разбрах какво общо имат рождените дати 🤔 аз ,майка ми и баща ми сме родени на еднакъв ден от различни месеци , И?
Поразгледай в рода на баща ти, майка ти след оженването влиза в рода на баща ти. Ти също си се появила там. Вероятно родът има нужда от хора с такава вибрация, на това число, тази обща ваша дата. Нумерологията ще ти обясни какво значи това число в рождената дата и с какви качества се свързва.

# 93
Тези, които твърдят, че родовата терапия е измишльотина , нека обяснят дали такава е и народопсихологията, защото тя е призната наука. Родовият анализ е микро поглед на народопсихологията. А дори не сме почнали да говорим за семейни констелации Grinning

На тези , които се интересуват препоръчвам Нетфликс сериала Another Self. Много интересно са представени родствените връзки и семейните констелации.
Чета по темата, но досега не бях гледала филм, а ми се искаше и затова благодаря!
Според мен ключът към освобождаването от кармичните дългове е искрено да може да простиш, а и да искаш прошка за своите грешки. Било каквото било, никой не може да промени миналото, но можеш да промениш настоящето. А също и благодарността към хората, които по някакъв начин са участвали в съдбата ти.

# 94
  • Най-красивата страна
За родовата терапия започнах да чета,когато  ми направи впечатление,че в едни и същи месеци се раждат или умират мои близки и от двата рода.

# 95
  • София
Ами то в глобален план, дето се вика, при цялото човечество има 10-тина възможни сценария. В кой род няма преждевременна смърт, насилие, алкохолизъм, раздели?
Скрит текст:
Слушала съм видеа на топ родовата терапевтка Аида каква беше, повечето неща, които обяснява с родови модели, са си чисто икономически или психологически (видяно и повторено) обусловени.
Точно.
Изсмукани от пръстите глупости са тези родови сценарии, базирани на някакви псевдо науки.

# 96
За родовата терапия започнах да чета,когато  ми направи впечатление,че в едни и същи месеци се раждат или умират мои близки и от двата рода.

Хората в един род имат общи задачи, които се решават в рамките на няколко поколения. За датите - няма нищо случайно, наблюдавайте събитията в живота на тези хора, вижте връзките и съответствията. Каква задача има да реши всеки един поотделно и заедно, това никой не може да ви каже, трябва да видите каква е вашата роля, как вие можете да помогнете на рода.

Да, на всички предците ни са преживявали едни и същи трудности - и войни, и бедност. И това е епохалния фон, той дава отражение върху живота на всички, които живеят по това време, но в същото време ние имаме и личната съдба на хората, която си е индивидуална за всеки човек.

# 97
  • Поморие
Има ли родови модели - има, ако се взираме се срещат често, но не и 100% (винаги).
Но и добрите, и лошите неща обикновено имат логични разционални обяснения, основните са:
- генетично предавани - положителни (дарби - пеене, рисуване, интелект; дълголетие и т.н.) и отрицателни (болести, черти на характера);
- възпитание и поведенчески модели - важи за добро и за лошо.
Даден пример в темата: масово се ражда първо дете на 20 г. Това е поведенчески модел, нормално е да се създава семейство веднага след гимназията. Ако после се учи висше, то е паралелно, най-често задочно. Ако от дете ти се е набило в главата, че образованието е важно - по-вероятно семейството и детето ще е след 25-тата година. И не е необходимо родителите да те възпитават, а е достатъчно да наблюдваш какво са направили родителите, техните родители и т.н.
Естествено всеки човек има избор и моделите не се повтарят 100%. Но има статистически натрупвания.
Тази статистика си е доста вярна. Аз като завърших не подлежеше дори на обсъждане, че трябва да уча висше и наистина годинките се изнизаха и на 24 срещнах мъжа си, на 25 родих първото дете. Докато учех пък губех време във връзка-паразит и на прага на новия етап от живота ми исках всичко да се случи по най-бързия начин, все едно съм хванала последен влак. 😃 Сега на 28, една крачка ме дели от 30 и осъзнавам, че този живот не е шаблон, не е график, в нито едно му отношение и трябва всяка стъпка да обмисляме дали е правилна, дали си заслужава и какви ще са последствията.

Хората в един род имат общи задачи, които се решават в рамките на няколко поколения. За датите - няма нищо случайно, наблюдавайте събитията в живота на тези хора, вижте връзките и съответствията. Каква задача има да реши всеки един поотделно и заедно, това никой не може да ви каже, трябва да видите каква е вашата роля, как вие можете да помогнете на рода.

Да, на всички предците ни са преживявали едни и същи трудности - и войни, и бедност. И това е епохалния фон, той дава отражение върху живота на всички, които живеят по това време, но в същото време ние имаме и личната съдба на хората, която си е индивидуална за всеки човек.
Аз чух и научих повече за тази наука ако може да се нарече така, в епизода на Ничия земя от 11.01 (т.г.). Всичко което чух, наистина ме разтърси..

# 98
   Ох, някой винаги да иска да е прав и правилен е мега досадно.
  Винаги ми се е искало да наричам хората, които са ми симпатични "слънце". Никога не съм си го позволявала, докато преди година не разбрах как са наричали прадядо ми - Слънцето. Познайте защо. Най-добрата ми приятелка си е кръстила детето "на никого", обаче случайно намери документ и се оказа, че без да иска го е кръстила на пра-прабаба си. Не ми се цитират повече "случайности", все тая. На който му е интересно ще си направи своите малки, частни открития, но винаги е хубаво да видим как сме свързани. И не, не е липса на отговорност да проследиш закономерност, липса на отговорност е да я отречеш и да не я прекъснеш чрез себе си.

# 99
   Ох, някой винаги да иска да е прав и правилен е мега досадно.
  Винаги ми се е искало да наричам хората, които са ми симпатични "слънце". Никога не съм си го позволявала, докато преди година не разбрах как са наричали прадядо ми - Слънцето. Познайте защо. Най-добрата ми приятелка си е кръстила детето "на никого", обаче случайно намери документ и се оказа, че без да иска го е кръстила на пра-прабаба си. Не ми се цитират повече "случайности", все тая. На който му е интересно ще си направи своите малки, частни открития, но винаги е хубаво да видим как сме свързани. И не, не е липса на отговорност да проследиш закономерност, липса на отговорност е да я отречеш и да не я прекъснеш чрез себе си.
Да, точно така, това е отговорност към себе си, към предците и бъдещите поколения. Засега аз виждам закономерностите в моя род, виждам проблемите ( няма да ги споделям тук, че са ми много лични), но понеже отскоро изучавам темата, все още ми е трудно да разбера точно как да прекъсна негативния сценарий. Но накъдето е насочена енергията, натам тече и силата, знам, че ще се справя.

# 100
Добре де, защо винаги мислите само за лоши закономерности, а не и за добрите? Може дори да има неутрални.

# 101
Добре де, защо винаги мислите само за лоши закономерности, а не и за добрите? Може дори да има неутрални.

Никой не е казал, че са само лоши.

# 102
Наивно е да смятаме, че генетичните обусловености се проявяват само чрез фенотипа - цвят на очи, предразположеност към заболявания и т. н. Има нещо отвъд подсъзнателните вградени модели, нещо много надълбоко, което съвременната наука не е разнищила съвсем. Ей ме мен, опитвам се да обясня на зъболекарката че не пуша и спазвам идеална устна хигиена, а тя се чуди и мае как събирам толкова подвенечен зъбен камък. Ми, не знам. Питай наште 😂 Това е за физичното проявление на гените, пък за метафизичното неща и да си помислям.

# 103
  • София
Зъбният камък зависи И от съдържанието на слюнката. Ако зъболекар не знае това, а се чуди и мае за предците...
За пореден път се убеждавам, ме колкото по-малко знае човек, вижда толкова повече чудеса.

# 104
Мисля като milenaka. За да съм по темата, която иначе няма да изчитам.

Всъщност искам просто да отбележа хубавата картина на Владимир Димитров - Майстора.

Общи условия

Активация на акаунт