Пъзели 68

• 20 935
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, един странен въпрос - как съхранявате вече редените пъзели? Заемат доста място...

# 601
  • Варна
Здравейте, един странен въпрос - как съхранявате вече редените пъзели? Заемат доста място...

Разглобявам, обратно в кутиите и на стелаж. До тавана има още място да трупам Simple Smile

# 602
  • София
Преди години ги бях прибрала в пластмасова папка от тези дето ползват в художествените училища, ставаха за 500 и 1000 части, а кутиите резбари по ръбовете и събрани една върху друга. Заемаха малко място.

# 603
Palas des Fleurs 1500 Educa

Взех го от една жена във Фейсбук, която като се видяхме ми го връчи с думите, "не знам дали е цял, много труден ми се стори". И така до последното парче му треперих, но всичко си беше на мястото. 🫣

# 604
Вече само загадки са ми пред очите, от началото на годината почти нищо друго не съм редила Smile
Големи благодарности и на Налси, скоро няма да ми свършат Hug
Pooch Parlour!
1000 части
Jumbo

Нареден в скрит текст
Скрит текст:

# 605
  • Габрово
Вече само загадки са ми пред очите, от началото на годината почти нищо друго не съм редила Smile
Големи благодарности и на Налси, скоро няма да ми свършат Hug
Pooch Parlour!
1000 части
Jumbo

Нареден в скрит текст
Скрит текст:

Никак не ми се отразява добре посещението на тази тема (както и на една група от ФБ, която не знам как ми се появи пред погледа, но сериозно ме "развали")... Сега не стига, че за нула време накупих и складирах "срам ме е да кажа колко" пъзела, които си чакат да ги нареждам..., ами сега с тези пъзели-загадки пак ми се събуди гладъът да ровя, търся и сега съм нагласила няколко такива да купувам Weary..

Ииии в този ред на мисли - един Равенс ми се предлага в комплект с един загадъчен, но на тази серия не ми е ясна каква й е уловката (Ravensburger Exit Puzzle). Някой редил ли е такива и какво им е особеното?

# 606
  • Свищов
Тематичен пъзел подарък за Свети Валентин

Както и предположих ММ реди повече. Аз трябва да напазарувам някой и друг пъзел, че пак свършиха.
Преди години редихме смотан китайски пъзел с много небе. И като го наредихме го обърнахме отзад както е нареден, а всеки ред минахме с различен цвят молив. Като го редихме пак това ни помогна. Принципът е същият като с номерирането, ама по-бързо.

# 607
Ииии в този ред на мисли - един Равенс ми се предлага в комплект с един загадъчен, но на тази серия не ми е ясна каква й е уловката (Ravensburger Exit Puzzle). Някой редил ли е такива и какво им е особеното?
Карън имаше клипче мисля за един такъв, а сигурно и други вече са направили.

Това е малко на принципа на ескейп руум. Картината на пъзела има някои разлики с тази на кутията, но обикновено са сравнително малки. След като го наредиш ще забележиш разни букви, числа, символи по пъзела, които сформират няколко загадки, които трябва да се решат. Решението те води до определени парчета, които пък правят крайното решение.

То накрая ще излезе, че доста хора са надписвали пъзели, интересно е обаче как всеки си има своя схема Satisfied

# 608
От мен пък един пъзел по-подходящ за Трифон Зарезан JoyCocktail

Аз като малка също съм си номерирала частите на няколко пъзела с идеята по-лесно да ги редя повторно. Като ме е мързяло или ми е била трудна някоя картинка, просто си търсех по номера частите и ги нареждах супер бързо Joy За сегашните, които редя, вече не ми трябва номерация, почти всички ги редя само по един път и се разделям с тях. Laughing

# 609
Paperblanks Fire Bird

# 610
И за миг не ми е хрумвало, че съм открила топлата вода с номерирането или че така правя нещо нередно с пъзелите си, но все пак благодаря на тези, които също си го признаха.

И понеже за мен темата е основна за красота, тази красота ме чака.

Междувременно продължавам да си търся нещо вертикално от 500 части или панорамен от 1000, или пък 750 със стандартен размер елементи.

# 611
  • гр. София

Много готино пъзелче, 260 части.
Продължавам да си редя Касторланд, 1000 ч, но не съм напреднала много с него, този просто ме изкуши. Мишката също е Касторланд и понеже частите бяха лъскави отворих и други техни пъзели,които купих скоро, да проверя дали не са сменили частите и да са добавили гланц, освен това ми беше любопитно дали  в пъзела с 2000 части те са с нормален размер. Да, при 2000 части са с нормален размер и в два плика, но пък 1500ч са мини и в един плик Simple Smile

# 612
  • Тополовград

Много пъстър. Master pieces.

# 613
  • София
Thomas Kinkade Mickey & Minnie Hollywood
750 части. Поозори ме, втора вечер го редя Joy

# 614
  • София
Този е малко труден Simple Smile и аз го редих на светлина цял ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт