Пъзели 68

• 21 351
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Когато бях малка, пъзелите на мама бяха номерирани. Само рамките, но помня че ми беше много интересно.
gurgolina, пу за мен Joy

# 586
  • София
Happy eyes, така ме разсмя, че стреснах децата. Хвърлиха се да видят какво гледам, малкия вика ма Мамо няма клипче, само букви.

# 587
Хихи, този пъзел тръгна преди може би 2 години от мен като пътуващ с 1 липса:)
Сега вече е с две липси и леко е мокрен в единия край, че парченцата са се надули, но има още живот в него. Предадох го на следващия ентусиаст.

# 588
  • София
Брезовските овчари, автор Златю Бояджиев, Black sea, 1000 части

# 589
Този уикенд бях във вихъра си

# 590
И аз видях няколко пъти номерирани пъзели във фб и бях изумена. Да, действително изглежда брутално отегчително, а ползите лично аз не ги разбирам.
Със сигурност няма да ми е приятно да си купя такъв пъзел, но иначе ако не продава човек може да си прави каквото иска с пъзелите.
Дори при китайските с буквите виждам повече логика, човек би могъл да си ги напави на купчинки и после да ги реди поотделно за по-лесно. Но с номерца, колони, редове или каквото и да е - това означава да въртиш постоянно парчетата, ту на едната, ту на другата страна, което ми се струва супер времеемко. Може би просто е някакъв друг вид удоволствие от реденето, знам ли, както има хора, които редят едноцветни пъзели с еднакви парчета, аз и това не бих правила.

# 591
Та-даа ... Чувам как въздишате тежко Joy
Елементарна беше момата, реши сама да се нареди на две сядания. Обаче не ахнах - много силни и някак изкуствени за мен цветове.

# 592
Занимавах се с пъзела от Stativi.bg вчера:

Красива картина се получи. Като качество обаче имам една голяма забележка - явно картините са дадени за отпечатване в такъв размер, че идват малки за пъзела. По време на реденето всичко изглежда страшно размазано. Марката е българска, но според кутията са правени в Китай, сигурно и това е оказало влияние. Не знам как при толкова размазана картина се нареди толкова лесно. Сигурно заради добре изрязаните в нестандартни форми части. Откъм сглобка и качество на картона нямам забележки. Няма нито едно отлепено парче, здраво се захващат, не са тънки, имат лек гланц, но не дразни окото.

# 593
Ravensburger от 500части

Bluebird от 1000 части - Червена колекция

Trefl от 500 части

# 594
За първи път редих пъзел от 1000 части миналия век - много преди бг мама и още по-преди фейсбук. Исках да изпитам удоволствието от реденето му и после да го залепя и сложа като картина на стената. Оказа се доста по-сложен от очакваното (карта на звездното небе беше, трябвало е да се сетя, че няма да е лесен, но бях по-млада), а нямах нужните материали да го залепя веднага. С ММ решихме да го номерирам, за да ми е по-лесно да наредя, когато реша да го залепя. И понеже беше преди социалните мрежи, нямаше кого да попитам за правилния начин за прибирането му, кой да се изуми и да ми каже, че не се прави така. Ако ММ го беше номерирал, щеше да бъде драсканици, признавам. Да, после пак имаше сортиране и следене на номерата при редене, но беше далеч по-бързо и лесно, отколкото да започна реденето изцяло отначало. И така ми остана опита оттогава. Бих ви го спестила, ако знаех каква реакция ще предизвикам, защото реално исках само да се изфукам с последния си пъзел.

# 595
  • Варна
Блу, не се впрягай, дамите тук съвсем добронамерено се учудиха. Просто защото редим за кеф и ровичкането като кокошки из кутиите с парченца, поне аз съм така, е част от удоволствието. Никой не е искал да те упрекне или  обиди за избора ти как да си съхраняваш пъзелите.
Продължавай да се фукаш с наредените си пъзели. Тук е най-доброто място за това.
Аз след малко ще снимам завършен моя 1500-к,  ще изтипосам снимката и започвам първия си на Alipson.

# 596
Бих ви го спестила, ако знаех каква реакция ще предизвикам, защото реално исках само да се изфукам с последния си пъзел.
Ами със сигурност не е нещо, което съм срещала някой друг тук да прави, а и изобщо като цяло е много рядко срещано, така че учудването ни е нормално.
Сега като сподели историята на първия разбирам, че при него е имало смисъл да процедираш така. За Енкантото и другите вече ти си знаеш Relieved

Wicked
500 части
Ravensburger

В началото бях леко възмутена, че пуснаха няколко пъзела на Wicked, но с детето го гледахме и ни хареса. Та този ми се стори подходящ да си го редим заедно. Не е много лесен обаче, поне не за нея. Разделихме си го на две половини и аз редя едната, тя другата. И така два пъти, та вече съм го минала целия Smiley

# 597
Красива картина се получи. Като качество обаче имам една голяма забележка - явно картините са дадени за отпечатване в такъв размер, че идват малки за пъзела. По време на реденето всичко изглежда страшно размазано. Марката е българска, но според кутията са правени в Китай, сигурно и това е оказало влияние.
Чудесно, отписвам ги и без това ми се виждаше висока цената, а пък така - съвсем. Трябва да ги намалят поне на 50%, че да се излъжа, което едва ли ще стане.
Картината добре се е получила, но увеличавайки се вижда наистина колко е замазано. Жалко.

# 598
  • София
Време за почивка, Schmidt, 1000 части

# 599
Magic garden, Turnowsky  1000 Heye

Вълшебен пъзел.

Когато започнах да редя отново първи беше един пъзел, пълна чернилка, и аз след като му се измъчих доволно и открих една липса си го обърнах и си го надписах с номера отгоре до долу. Joy

Общи условия

Активация на акаунт