Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 953
  • 136
  •   1
Отговори
# 105
  • София

... и са теснолентови сигнали от водородни купове. И по тази "линия" Алф не идва (отново).
а... "учените са склонни да вярват, че един и същ облак е отговорен за прочутия Wow! сигнал."
https://www.actualno.com/cosmos/v-arhivite-sa-otkriti-zapisi-na- … news_2485697.html

# 106
  • София
Вечеряме и гледаме стар епизод на Необяснимото с Шатнър. Та се замислих върху погребаният извънземен в Аурора, Тексас. Даже военните някога си (още не били инструктирани да твърдят, че нЕма такова животно и всичко е Венера или балон) рекли на местните, че това е човече "от Марс".
Добре, все още останките са някъде в гробището. Плочата била открадната отдавна, никой не знае в кой гроб е хуманоида. И... кметството продължава да не дава разрешение за ексхумация. Или разните днешни георадари и прочие джаджи - абе, защо не се сканират гробовете и там, дето "отдолу" се вижда нещо странно (били погребали с него и останки от кораба) - да прицелят изследването?
Оказва се също, че поне 2-3 скелета или мумии (освен кости и черепи) на великани са запазени по снимки и публикации от миналия век. М.Кремо ни учи, че всичко вече е изчезнало и потулено. Дали?
Мафията учЕни-правителства ли е спирачката да разберем поне някои чудатости от нашия (т.е. не-нашия) свят? Или онзи хипотетичен договор на Айзенхауер с извънземните (само преди няколко години внучка му от Швейцария потвърди отново, че на нея баща й доверил сведението) си е истински и е наложена прокобна забрана на всичко, което може да "стресне" човечеството? (От което, най-много би пострадала Църквата...)

# 107
Според мен, не е правилно да се разкопава гробище наслуки. А и как да го намерят - дори лидар не може да каже какво точно има отдолу, а детекторите за метал при всички случаи ще пищят, защото сигурно има много метални неща при покойниците.

# 108
  • София
Започна и новият сезон на Ранчото Скинуокър, още по-интересно става там. Вече вторн/четв има какво да се гледа вместо ергени и мускули.

# 109
Вчера гледах един епизод (повторение), но не знам дали беше от новите или от старите.
Аз не гледам нищо пт риалититата по главните телевизии - и предаванията за таланти и певци не са ми интересни.

# 110
  • София
pq.x3 - "Ранчото" измежду повечето спекулативни поредици по "дискавъритата" е комай единственото и в момента, където науката и експериментите се сблъскват с необяснимото. Затова го харесвам, а и съм доста "във" темата. Но - както казва синът ми - нито ще им разрешат да открият нещо "по-така", нито - АКО да - ще разберем навреме, понеже с мъмренето ще лепнат и печата"Топ Сикрет".
На база на реминисценции и засичане по епизодите с предишните търсения на екипа на предишния милионер там (който си е познат "НЛО човек", а се занимава и с ракети), си мисля, че те са открили нещо тогава - съотнесено с по-ранното технологическо време - и Пентагонът си го е отбелязал по картите. Не случайно от време на време над нашите хора прелитат черни хеликоптери...
ПП. Вече и в понеделник ще има поне 1 час по-интересен за гледане. А и "Тайни от историята" на NG става.

# 111
Историите, свързани с ранчото са интересни, но самото предаване понякога е скучно - гледах вчера и пускаха дронове над хълма.

# 112
  • София
Пиша минута след като мина поредния епизод на Ранчото.
Съгласен съм, че често изглежда скучно - едни и същи експерименти и накрая... вси нищо. Но аз ги гледам почти без пропуск от самото начало.
Феноменът там е такъв, че не изисква циклотрон, атомна бомба, шегувам се - но всъщност, точно това, което правят (и всяка година добавят нова или по-скъпа технология), е максималното, което може да се направи.
Виждаш от снимащата за предаването ТВ-камера как излита ракета. Право нагоре. Извисява се... Сетне се оказва, че е излетяла от стартов прът на 3 м надясно от реалния; че е спряла/зависнала на някакви метри нагоре, че през целия й полет има пасажи с пропуски в предаването на данни от уредите - които са вкарали/прикачили в нея. Или: дупчат със сонда хоризонтално през хълма над триъгълника. Сондата (вътре в недрата на това плато) се извива нагоре и излиза от "темето" му. Ама после не могат да я върнат назад - задира някъде "по трасето". И камерата вътре не предава. И някой/нещо предава високочестотен сигнал на 1.2-1.6 ГХц, а тази вечер за пръв път уловиха и "комуникация" на 5.5 ГХц.
Ами, за мен, това е интересното и феноменалното - от всичко, което може към момента да се документира технологично. Нищо доникъде (но продължавам - като тях там - да се надявам). Постоянни появи на НЛФ (те ги наричат този сезон "феномени"). Нещо като огромен вълк се появява. В гореща от огньове зона на термокамерата се появяват ледени петна. После пък (освен няколко крави - над които имаше странни летящи светлини) нещо взе да яде койоти и да ги "изплюва"...
Искам да кажа само - че там (за мен) се вихри странна комбинация от физически, електромагнитни, енергийни и дори параментални (самият "скинуокър") необясними аномалии. И още куп набивалици - които сме гледали (от фигури до пространствени шокови промени). И все пак, шуплите метал, които една сонда извади - бяха материал за топлинните щитове на совалките.
Затова го гледам. Не вярвам да стигнат до някъде (или "нещото", или Пентагонът няма да им позволят). Те и братята Лагина няма да намерят Кивота на о-в Оук.
Но е единственото НП предаване в момента, дето бая пари се харчат за научни експерименти с подходящ инструментариум. Особена на фона на тазгодишния обзор (от създаването им) на всички предъвквани спекулации и познати локации в нашите АА.

# 113
На остров Оук има реални останки - има шахта, за която всъщност никой не спори, че е изградена структура (а не природно образование) и не е съвременна. И аз си мисля, че няма да намерят нищо, но определено е имало нещо.
А от друга страна - в Америка има професионални търсачи на съкровища, които намират и стават богати от това, така че и на острова някой ден може да излезе изненада.

Що се отнася до ранчото - не съм сигурна какво могат да докажат. Ако установят, че има извънземни или криптиди, това няма да бъде показано по тв, а прикрито най-вероятно.
Там нямаше ли една жена, която твърдеше, че като малка е виждала демони?

Между другото, понякога по тези предавания дават много странни хора - онзи ден хванах един от епизодите на Необяснимо, в което един от интервюираните твърдеше, че като малък е пътувал във времето по правителствена програма - при това напълно сериозно и убедено...  А в епизод на Извънземни в древността един американски военен разказваше, че е участвал в престрелка със сиви извънземни, след като случайно попаднали на тяхна подземна база и имало много загинали... Просто не знам как на продуцентите им дава сърце да експлоатират такива хора...

# 114
  • София
Прави си, но вероятно трябва да се експлоатира и някакъв съспенс. Младежът у дома затова и се поотказа да гледа тия предавания с баща си.
Но аз продължавам, заради (понякога) малкото ново и необяснимо - което само там се очаква да видиш.
Замислям се и за още нещо: дали пък действително нещо грандиозно се крие от хората? Какво? - Че има катастрофирали летателни апарати - не произведени от земна държава, ясно. Регресивен инженеринг, също. (Ооообаче, в държави като Чили, Аржентина или Италия - разследванията за НЛО/НВФ се приемат нормално на високо ниво. А интернетът е медията - където щяхме да разберем, ако поне там бяха стигнали до някъде... Но няма нищо.)

# 115
Целият проблем е в западния начин на мислене, който много хора и у нас имат - че човекът е в центъра на всичко и не може да има по-велика цивилизация, която да е западнала, защото това би означавало, че не вървим към прогрес, а сме в проточена постапокалиптична ера.
На мен ми е все едно дали настоящата цивилизация е най-великата и не ме интересува, ако има много извънземни цивилизации, които са по-развити от нас.

Обаче много хора реагират по същия начин, по който навремето са реагирали на Дарвин - не, не може ние да сме близки роднини с човекоподобните, защото това ни доближава до животните (което е тъпо - хората СА животни и това е факт, а не обида).

# 116
  • София
На 22.10 сряда стартира новият сезон на Извънземни от древността.

# 117
  • София
По ягодите... А какви мачове от Лигата има довечера. Май ще гледам паралелно, за да видя в каква посока ще ни поведат. Продължавам инатливо да съм пристрастен към поредицата, но признавам, че последните 1-2 г. повтарят едно и също речено/казано/показано от предишните им теми.

# 118
Не ми се седи до 12 часа, ще чакам повторение.
В програмата пише, че ще е за доктор Хайнек. Преди са давали за него и синът му говореше - дали ще е нещо ново или ще повтарят от стари епизоди?

# 119
  • София
Ами... беше (почти) същото на нов глас. Разочароват ме.

Общи условия

Активация на акаунт