Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 887
  • 135
  •   1
Отговори
# 90
Спомням си, че съм чела в една книга за подводни реки в морето, които носят отломки от кораби - изглеждали все едно плават по- водата. Но може да е било разкрасено, за по-интересно...

# 91
  • София
Ето го и "Заки Хавас" на НЛО-тата:
Експерт от НАСА втрещи: Никога не ни е посещавало извънземно, ако видите НЛО - това са руснаци или китайци!
Джоузеф Гутейнц, пенсиониран старши специален агент от Службата на генералния инспектор на НАСА и настоящ адвокат по наказателно право, заяви, че е време да се приложи науката, а не спекулациите, към дебата.
„Ако виждате нещо там горе и то е реално, то идва от китайците, руснаците или вашия съсед, който лети наоколо с дрона си“, каза той.
Историческата военна тайна, предположи Гутейнц, може да е изиграла основна роля в насърчаването на митовете за НЛО.
„Вярвам, че в началото на 40-те години на миналия век, когато всички тези истории за НЛО започнаха да се появяват, това е било защото военните вероятно са тествали някакви самолети и не са искали руснаците да знаят за това“, каза той.

# 92
Руски ботове ))

Впрочем, Заки Хавас е ненормалник и в това отношение - при Джо Роугън каза, че американците са тъпи, защото вярват в извънземни (подчертавам - не древни извънземни или НЛО, а извънземни изобщо - във Вселената) и че ако човек има каквато и да е религия, не може да допуска съществуването на извънземни където и да е.

Все на повторения попадам, а не съм гледала много от новия сезон...
И преди съм го споменавала, но ме дразни много, когато си измислят за неща, които са проверими - ето сега за Дварка - според наратора крал Салва нападнал Дварка при войната при Курукшетра, обстрелвал града от въздуха, убил Кришна и градът потънал.

Абсолютно нищо от това не е вярно. И не го пише никъде - сценаристът на предаването си го е измислил.
Първо Курукшетра е място, където се води войната от Махабхарата - едно определено място, военните действия са там. Дварка не е там.
Второ - има племе с това име (Салва) и повече от един владетел със същото име.  Крал Салва, който е съвременник на Кришна (за разлика от други със същото име, които не са), мрази Кришна и напада града Дварка в негово отсъствие, при което нанася сериозни щети. Когато Кришна се връща, отива с армията си да си отмъсти. Кришна избива целия род на Салва И него.

Кришна умира в гората 36 години след войната при Курукшетра, по време на медитация - докато медитира един ловец го застрелва случайно със стрела (май го видял между храстите и го помислил за елен или нещо подобно).
След това градът потъва, това няма нищо общо с въздушно нападение.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 21:36 от pppqqq

# 93
  • София
И аз съм ги хващал в пълни измислици, поддържащи тяхната линия на интерес и застъпничество за определени тези.
И сега се замислям - че и заради това, но и заради уж новите епизоди (които изобщо не е ясно колко са нови и какви компилации са), този сезон някак ми олеква. Очакваш през 2025-а да има нови/новооткрити неща като за 2025-а, а те блъскат повторения от 2007-а какво били рекли още тогава...
А вече се отказах и да следя каквото гледам дадена вечер - от кога е. Почвам, осмислям дали съм го гледал и продължавам. Или в другия случай - минавам на друг канал. По World има също подобни - хубави за мен - теми и филмчета, ала пък са си 99% от миналото 10-летие.

# 94
Да, според мен има материал за нови епизоди - или ги е домързяло, или имат нужда от нови сценаристи.
Във вчерашното повторение казаха и че Хор е брат на Озирис, което е толкова базова грешка, че няма накъде повече - Хор е син на Озирис, заченат посмъртно - това е съществена част от мита.

# 95
  • София
Да кажеш за сина на Изида и Озирис, че е брат на "баща си" е повече от неглижиране на драгия зрител. Като се сетим и, че има монтаж и може да се поправят. Не им прави чест.
Но, то пък нас тук кой ли ще да ни чуе...

# 96
Да не би пък да е от превода - възможно ли е? Не ми се занимава да търся епизода на английски, за да проверя...

# 97
  • София
Поддържам си мнението, че след 101 сезона и уж "нов" - компилации от предишните, едва ли им пука кой знае колко за драгия зрител. (Той, щом гледа и вярва в извънземни - "ще преглътне" всичко в името на каузата.)

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:57 от EmBrother

# 98
  • София
Абе след клонирането на вълчищата, сега ще пробват с едра птица..., скоро Джурасик парк може да се превърне в реалност.
След "митологичните" вълци, планират да възродят птица, изчезнала преди 6 века
https://www.actualno.com/interest/sled-mitologichnite-vylci-plan … news_2469928.html
И - кой, мислите, е замесен? Питър Джаксън. (Наред са тролове, хобити и елфи. После идват АА и казват: е, това беше планетата ви, когато дойдохме за първи път.)

# 99
Като се има предвид, че успехът с вълците е спорен, сигурно и с птицата ще е същото.

# 100
  • София
Археолози откриха изгубената „Книга на мъртвите“, погребана в продължение на хиляди години, съобщава уебсайтът "indy100".
Археолози в Египет са направили значително откритие: изгубено гробище, датиращо отпреди 3500 години, съдържащо богатство от древни артефакти, включително мумии, статуи и изключително рядък папирусов свитък с дължина 13 метра, съдържащ част от „Книгата на мъртвите“.
Свитъкът е бил открит в района на Ал-Гурайфа през 2023 г. и е „в добро състояние“, според Мостафа Вазири, тогавашен генерален секретар на Египетския върховен съвет по античността. Този ръкопис е бил създаден, за да помага на починалите да се ориентират в отвъдния живот, което е ключов елемент от египетската погребална традиция.
https://dariknews.bg/novini/liubopitno/arheolozi-otkriha-izguben … -myrtvite-2426365
Тя и "Книгата на извънземните" още от времето на Айзенхауер се пази нейде из недрата на планината Шайен (или в друга база), да се надяваме, че някой луд като Доналд Флинтстоун ще я "открие" един ден.

# 101
Книга на мъртвите (египетската) не е изгубена. Даже преди 1-2 години имаше ново специално издание на български. Предполагам, че става дума за някаква по-различна версия.

# 102
  • София
Дали някой ден лудият евреин Ави Льоб ще се окаже прав? А Хокинг?
Всъщност, колкото и да вярвам (и да чакам) в "извънземните", аз също смятам, че ако могат да дойдат до тук - едва ли ни носят (само) дарове. Да не забравяме, че ако анунаките са ни "създали" - образеца версия 1 са били роби, за да им копаят злато...

https://www.24chasa.bg/biznes/article/21036164

# 103
По принцип е логично да не са приятелски настроени - или да се опитват да ни експлоатират, или да ни игнорират (както и се случва, според уфолозите, които смятат, че извънземните посещават планетата и в момента).

# 104
  • София
Пак са "открили" Кивота и него пак го няма. Но, хайде: ако не е укрит във Форт Нокс или в трезора на ГосРосБанк - все някой ден може да се появи...
Намерено ли е истинското място на Ковчега на Завета? Археологическа находка шокира света
https://www.actualno.com/interest/namereno-li-e-istinskoto-mjast … news_2480846.html

Общи условия

Активация на акаунт