Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 910
  • 135
  •   1
Отговори
# 75
Останах да видя какво ще дадат - пак е епизод за Пума Пунку, пише "премиера", но и преди съм гледала епизоди за това място.
Но може и да е нов...

# 76
  • София

В днешния 24часа онлайн.

# 77
  • София
Снощи гледах малко на пресекулки (имаше фантастичен мач в ШЛ), обаче пак се замислих за подреждането на епизодите и изобщо концепцията на т.нар. нов сезон на АА. Седянката и връщането в стари дестинации (и теми) от стари сезони бяха точно схемата на най-начално обявената "Премиера" тази година. После пак тръгна друга "премиера" и сега вероятно гледаме истинския нов сезон. Но нямам против - за АА колкото повече, толкова повече.

Преди 20-тина години у нас Ед Лийдскалнин не беше много известен. Снощното "отупване на праха" от архивите този път ми допадна: за неговия замък взе да се пише/филмира повече напоследък. А наистина това е тайната, която може да разкрие тази на великите мегалитни строежи. Но - на 99% съм сигурен - е изгубена отново със смъртта на латвиеца.
През 2008-а съм писал за него (дори илюстрациите в мрежата не бяха много...). Днес вече е лесно.

# 78
  • София
Снощи хванах "Изгубените цивилизации" по The World, хем не беше нещо ново. Това си е техен вариант на АА отвсякъде.
Появи се Р.Шох и доста пространно обясни защо смята, че Сфинксът е бил под вода преди 11-12 хил. години. Хубавото беше, че и други в епизода го подкрепиха. Наистина подкрепям, че промяната в наклона на земната ос от 13-14-и нещо до сегашните 23.4 град. - ако е станала не постепенно, а шоково и апокалиптично бързо, няма как да не е затрила тогавашните цивилизации. Но пък ония, които са изчислили какво има да се случва - са се разнесли по света и пробвали да спасят колкото/когото могат. Вкл. и с идеи за "Ноев ковчег", със слизане под земята ("мравките" на хопите)..., а защо не и с първите изградени бази на дъното на океана.

# 79
Гледах едно видео за Сфинкса в Ю туб, в което също обясняваха тези белези - според автора са от валежи, а не от водоем (езеро или нещо подобно). Но при всички случаи климатът е бил доста по-различен.

# 80
  • София
Статия ме подсети за артефакт от "забранената археология/история" - изследвания на не един автор (като М.Кремо, или Дж.Кениън, примерно).
През 1923 г. в САЩ е открит т.нар. „дяволски диск“ – каменен предмет, скрит дълбоко в мина в щата Канзас. Работници, добиващи въглищен пласт, са се натъкнали на необичайния обект, скрит в пластове въглищна скала, на възраст около 300 милиона години.

https://frognews.bg/novini/diskat-diavola-otnovo-aktiven-zastrashava-choveka.html

# 81
Интересно, благодаря. Не бях чувала за този диск.

Тези дни гледах предаване, според което Фестоският диск е абсолютен фалшификат - това е един диск с надпис, намерен при разкопки в Крит, едно време беше в учебниците по история. Не мисля, че това, че е фалшив е официално признато, независимо от убедителния тон на предаването.

Гледах и откъси от Захи Хауас при Джо Роугън, но нямаше нищо изненадващо. И двамата - гост и домакин, пушат дебели пури и на червения фон ми изглежда все едно, че е театрален декор на Ада, с виещи се тлъсти пушеци Joy

# 82
  • София
То от тия двамата нищо друго не очаква човек: освен възхита от съответния фараон, който с 20 хил. труженици построил пирамидата. Ама не се положил в нея...

Още едно разбулване?
Мистерията на изгубената колония Роаноук е разрешена. Нови доказателства разкриват 400-годишната тайна
Сега археолозите Марк Хортън и Скот Доусън казват, че знаят какво се е случило с изгубените заселници: Те са се присъединили към кроатоанците и са се асимилирали в общността. Двамата копаят повече от десетилетие около Бъкстън, на остров Хатерас, и през април са открили големи количества метални люспи в почвата, датиращи от XVI век.
https://www.actualno.com/interest/misterijata-na-izgubenata-kolo … news_2449475.html

# 83
  • София
Нещо от друга Вселена се е появило пред слънцето ни. Или поредния "отблясък" в обектива на телескопа...
https://www.24chasa.bg/biznes/article/20579910
Скрит текст:

# 84
# 85
  • София
Докато се чудим над загадките с древните астронавти/извънземни, срещите, докладите, комисиите и изслушванията в Конгреса на САЩ взеха да стават почти традиционни напоследък. Аз продължавам да се надявам, че нещо много важно скоро ще ни бъде съобщено.
В земната история около има ли/няма ли извънземни и какво са НЛО (НВФ или НВЯ) се знаят поне десетина частници/бизнесмени, които са влагали свои капитали в общи или частни разследвания. Какъвто и алтруист да си - все си мисля - едва ли ще харчиш парите си, ако не знаеш нещо повече. Или поне (като доста от нас) не се надяваш, че реалността не е онази, която Правителствата ни казват (или само си мълчат - доскоро). И в поне едната от двете вероятности, неизвестността да крие някакви ползи.
Ето че по казуса с "днешните извънземни" вече има и компания, която ще разработва регресивни технологии:
Tuttle Capital инвестира в извънземни технологии въз основа на бъдещи разкрития за НЛО
https://nauka.offnews.bg/skeptik/tuttle-capital-investira-v-izva … desht-201496.html

Матю Тътъл, главен изпълнителен директор на Tuttle Capital, заявява пред Financial Times, че се интересува от НЛО от години и "въпреки че те по дефиниция са с неизвестно количество", Тътъл казва, че вярва, че инвестирането в НЛО и технологията, която те могат да използват, може да се развие, след като продуктът му излезе на пазара.
"Аз съм търговец. Гледам [НЛО] и казвам, че използват енергиен източник, който е на светлинни години от всичко, което имаме... "Ако нашето правителство разполага с тази технология и тя бъде пусната, това ще промени играта", коментира Тътъл.

# 86
Препоръчвам книгата Birthright на Timothy Alberino. Там е истината.

# 87
  • София
Снощи голям маратон с епизоди на АА (всякакви от всякое време на поредицата). Уж най-новият - последен преди полунощ. Два от 3-те часа: Топ 10 компилации на мистичните Дзверове и Планини. Добре си погледах...
А днес, статия, че нЕкои си мераклии за конспирации под Гиза и пирамидите - за ужас на Заки Хавас, че му отварят нова работа да ги забранява и опровергава - открили още подземни камери/кухини/помещения. Изобщо - загадките под платото не свършват.
Дано не свършва и ината на търсещите ги. Все някое поколение - след свършека на това на Заки-тата - ще дочака да научи какво има там. Хубаво, де - или няма...

Учените, които обявиха за "скрит град" под пирамидите в Гиза, сега откриха още един
https://www.actualno.com/interest/uchenite-koito-objaviha-za-skr … news_2457989.html

# 88
Вчера съм изтървала, че трябваше да ставам по-рано.

Заки Хавас каза при Джо Роугън, че наесен ще отвори публично скритото помещение в голямата пирамида, но според мен излъга. Прави го без да му мигне окото.

# 89
  • София
Пореден довод, че под леда в Антарктика има нещо - само дето пак не е ясно какво: 4-я Райх, кошмарът на адм.Бърд, хиперборейците...
 Загадъчни радиосигнали регистрираха под ледовете на Антарктида: Хиперборея, базата на Хитлер или нещо още по-мистично?
(16 юни 2025, 21:02 часа)
"Според нашите изчисления такъв сигнал би трябвало да е преминал през хиляди километри скала, което би го направило неоткриваем поради поглъщане. Но той достигна до нас, а това противоречи на известните закони на физиката", не скрива удивлението си Стефани Уисел, доцент в Университета на Пенсилвания.
https://www.actualno.com/interest/zagadychni-radiosignali-regist … news_2459930.html

И, ако не сте знаели:
Черно море крие изключително природно чудо – най-голямата подводна река, откривана досега в световен мащаб. Уникалното явление е идентифицирано от британски учени през 2010 година и привлича вниманието на изследователи от цял свят. Подводната река се намира на морското дъно и впечатлява с мащабите си. По дължина достига около 60 километра, ширината ѝ достига до 1 километър, а дълбочината – до 35 метра.
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/naj-goliamata-podvodna-rek … imkivideo-2422089

Общи условия

Активация на акаунт