Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 886
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И на мен ми направи впечатление.
Нещо което не ми харесва е, че са дублирали предаването. Предпочитам субтитри. Не ми харесват дублажите. Но това да е.
Епизодът от снощи ми хареса, бях го пропуснала.

# 61
  • София
Все повече от science-каналите вече са дублирани (за разлика само от 2 г. да речем). Но аз пък се нагодих в някои програми - че мога да слушам и да си върша друго на компютъра. Щом чуя нещо, което ме интересува - хоп, сядам пред ТВ-екрана.
Simple Smile Голямата ми болка (и мерак) обаче е о-в Оук. Чел съм за него още преди >20 г. и все чакам какво ще изровят. Знам, че ако имаше откритие - щяхме из нета да научим преди епизод по ТВ. То там стана една Царичина. Вече ги ожалвам братя Лагина заради парите, които хвърлят из сондажите...
Ранчото Скинуокър също ми е треска в задNiка - понеже пък там нещата са много повече наука и експерименти и е доволно любопитно-стряскащо. Откакто взеха да ги следят с необозначени хеликоптери (държавата, военните?), ми е още по-положително, че каквото има там - предишният милионер го е попроучил и някъде се знае (в голяма степен) какво е-що е... И, че няма да може "лесно" да бъде обяснено от клерикалите като "метеоявление".
У дома си ме бъзикат, че един ден някой кесонен сондаж на Лагините ще изскочи в ранчото. Simple Smile

ПП. В новото "Тайни в леда" чакам да обърнат поглед (и камери) към Антарктида - има ли бази/пещери/подземни градове/чинии или няма. Онази експедиция на адм.Бърд не е била измислици и халюцинации - за да го психират и самоубият човека...

# 62
Аз също четях неща за остров Оук като малка и тогава си мислех, че трябва да се проучи. Тези хора похарчиха милиони до тук, едва ли печелят добре от предаването - със сигурност са на загуба!

Според мен, ако намерят нещо, ще си траят. Няма да съобщят никъде и в някакъв момент ще кажат, че се отказват от проучванията.

# 63
  • София
Ха-ха, може и тъй да направят. Не знам какви са законите в Канада, но май иначе делят 50/50 с държавата.
Във вс.случай обаче, ако има откритие и то е от световно значение (едва ли Кивота, но нещо тамплиерско, ако не просто пиратско съкровище) - трябва да научим.
А иначе, ето още интересно за гледане (но изпуснах 1-я епизод):
В „Дейвид Блейн: Не опитвайте това“, той пътува до места, където границите на човешката издръжливост отдавна са били тествани. В Индия той изучава техники на факири, които контролират болката чрез медитация и древни дихателни практики. В Северния полярен кръг открива как местните жители оцеляват при смразяващи температури, използвайки техники, предавани от поколения. В Южна Африка среща хора, които общуват с диви животни, използвайки интуиция и контрол на страха, а в Япония изследва философията на самураите, които усъвършенстват своето тяло и ум в продължение на десетилетия.
от 30 март, всяка неделя от 21 часа по National Geоgraphic!
https://offnews.bg/medii/magiata-na-izdrazhlivostta-dejvid-blejn … azmoz-841930.html

# 64
  • София
Стар сезон (в момента, тази вечер), но ме върна в юношеството ми и (2-ро) ме наведе на продължаващо несъгласие с консерваторите в науката. Отзад-напред.
Не само, че в пирамидите (поне в Египет) няма следи от факли, огньове и димни сажди, но сега ме подсетиха, че и в никои от стелите с феноменалните древни картинкови разкази на историята - няма показани факли и източник на светлина, докато са градили строежите си и са ги обрисували с изкуството и хрониките си.
В кръга на шегата, изключвам очила за нощно виждане, ама какво осветление наистина са ползвали? Най-малкото е - електричество, захранващо дендерската лампа.
Планините Баян-Хар-Уул и хрониките на племето Дропа. Срещнали са принудително приземили се извънземни. Не ги харесвали и ги убивали, когато могат. А онези им оставили древните странни каменно-железни "грамофонни плочи", в които пишело, че слезли от небето при това племе и постепенно се опознали и заживели заедно.
Това ми беше темата на реферат още в 8-и клас някога - само по източници от "Космос", "Наука и техника", "Паралели" и каквото можеше да се намери на руски в библиотеката на ДСНК...

# 65
И аз като малка четох за това (каменните плочи) в една от книгите от поредицата Тайни и загадки. Би трябвало да имам доста от тях (тези с черните корици), но в момента изобщо не се сещам къде може да са...

Гугъл твърди, че древните египтяни са използвали маслени лампи - точно такава си купих от един от музеите в Хисаря (като панаир са - не съм виждала другаде да се продават толкова неща, а ходя по музеи):

Говорейки за лампи - напоследък препрочитах Одисея, може да съм го споменавала - в една от последните глави (в момента не мога да кажа коя, трябва да търся, но става дума за оригиналното произведение, не за адаптация), Одисей и Телемах събират оръжията, за да ги скрият от женихите, а Атина им свети с прожектор! Телемах забелязва това и се учудва (от светлината, самата богиня е невидима), а баща му му казва да не обръща внимание.

Толкова често в предаването споменават такива странни неща в други митологични произведения, но май не са обръщали внимание точно на този детайл?

# 66
  • София
Дори съзнателното ми 2-ро четене на Одисеята беше отдавна и не съм обърнал внимание на този елемент в ръката на невидимата Атина. Доволно любопитно! (Е, те Боговете, т.е. древните Aliens, са си имали технологиите и всичко, което им е било нужно за да управляват по почти еднакъв начин различни региони от Планетата Земя с нейните мравчици в зората на пръкването им... И ядовито съм приел, че квадратните глави на клерикалните учЕни ще приемат отровните за тях хипотези - за възможна реалност, когато едновременно чинии кацнат на Червения площад и пред Белия дом и подарят на двамата президенти там тънък холовизионен таблет с историята на човечеството през последните 10-12 хил. години...)

Покрай статия на "Актуално" днес, линквам 2 съвсем къси видеа за потенциалната Атлантида: японското подводно чудо Йонагуни.

# 67
Наистина ми се искаше да пиша някъде на предаването (бях споменала преди - не се шегувах)- можеше да им покажа примерно такива моменти, които са пропуснали да коментират. Но нямат хубав сайт за обратна връзка, а не искам да си губя времето, като пиша на стари имейли.

Йонагуни е много интересна локация - за нея също официалната наука твърди, че всичко е естествено формирано.

# 68
  • София
ПиКю х3 - Преди >2 г. им бях писал по повод на липса на субтитри (прим.цяла седмица) в техния канал; оказа се, че краша бил в апаратните на Булсата...
Но намерих мейл-адрес от интернет. Не пазя тази кореспонденция. Помня още, че излизаше падащо меню за офиси наоколо ни (прим. Румъния, Словакия - БГ нямаше) и след това избираш и пишеш. Отговориха ми, впрочем.

# 69
Но това не са ли служители на кабелната, а не на предаването?

# 70
  • София
(Вероятно лошо съм обяснил.) Дефектът се оказа в нашата кабелна, но аз писах на самия канал и ми отговориха.
Сега порових малко с отваряне на страници (с помощ от Гуг) - да видя дали визуално ще се сетя къде съм ги търсил. Ето какво намерих - поогледай и ти.
Нито едното не е "онова падащо меню" с най-близките офиси, което бях изровил - преди повече от 2 г. Но видимо, някъде по тези URL-и може да се контактува. Контакт-листът ми изглежда най-обещаващ като възможности.

И да използвам влизането тематично.
Така или иначе, механизмът от Антикитера си остава връх на древния инженерен опит. И въпреки модерните технологии и инструменти за изследване, крайната му цел може да остане загадка завинаги.
Ново изследване с виртуален "макет", заради което се поражда и вариант, че може да е бил и "играчка", т.е. не точен инструмент за научно/навигационни цели.
https://www.actualno.com/interest/antikiterskijat-mehanizym-moje … news_2430088.html

# 71
  • София
Пак тече реклама за Премиера на АА по канала. От намкоя си сряда. Че ние преди месец не отпочнахме ли да гледаме премиерен сезон с колажи от стари предавания?

# 72
Според мен, рекламите им са грешни.

# 73
  • София
Не са грешни.Следвам ги във ФБ и всеки месец анонсират.На 23-ти започват.

# 74
  • София
Не са грешни, а по-скоро тази година правят вече 2-ра премиера. Даже ако само се проверят тукашните ни писания (няма и 5 стр.), ще се види, че сме обсъждали малко по-раншна премиера. Първият еп. беше 2-часов и беше нещо като компилация от стари теми и сцени от предишни сезони. И горе в ляво си пишеше "Премиера". Извъртяха (според мен) не повече от 4 епизода.

Както и да е. Обичам си ги АА, но съм малко разочарован. Претоплени манджи без кой знае какви новости/добавки към известни казуси - за развитие. Чел съм Уитли Стрибър преди >25 г. и пак ли опираме до него? Надявам се нататък да има актуалност и по-малко известни факти/случки/събития/хипотези - като за нов сезон наистина.

Общи условия

Активация на акаунт