Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 952
  • 136
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Мхм,и къде изчезна Цукалос,не съм съгласна с отсъствието му.Simple Smile

# 121
Вярно ли е изчезнал? Мисля, че той е продуцент, а не само водещ - не може да го уволнят.

# 122
  • София
Нямаше го като водещ,ролята му беше поета от глас зад кадър.Може и неговият да е бил,но нали е дублирано,та не разбрах.

# 123
Имам чувството, че ги мързи.

# 124
  • София
На мен не ми направи голямо впечатление - реших (на фона на претоплената манджа), че просто не се появява с лице на старта.

# 125
  • София
Шеговито, но с едно на ум:
днес попаднах на статия, от която с усмивка се замислих, дали някой от праисторическите следи от Древни Извънземни - няма да се окажат изкуство на неандерталците...

Най-старото известно пещерно изкуство НЕ е създадено от нашия вид (щото, то и заглавието едно такова...)
https://www.actualno.com/interest/naj-staroto-izvestno-peshterno … news_2516899.html

# 126
  • София
Споделям го, понеже покрай АА би трябвало истинските фенове/маниаци по темата също да са тук (изобщо за древните цивилизации, палеоконтакта и това, че "те са тук" и НЛО-тата дори са поне на 3 звездни раси, ако не роботи). Да, и аз попрочитвам по нещо (като ми изпадне) по темата за Кометата Атлас; а Ави Льов леко ме напряга напоследък с появите си (но пък извадените от дъното на океана топчета му ги признавам!); ала продължавам да се надявам, че в живота ми ще публикуват доказателството, че не сме сами...

Отделете си 5 мин. и прочетете статията (принципно е обзор на П.Минкова). И сетне си/ми отговорете: е, добре, от наличните/споменати всякакви спекулации, произволният читател получава ли повече доводи, че това е комета?
(Дори в началото, "засечените редица признаци" от споменатия китайски апарат, тъй и не се слагат на масата...)
https://www.24chasa.bg/mneniya/article/21687782

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 13:26 от EmBrother

# 127
Нищо не е сигурно.
На  мен фалшивото изображение ми прилича на размазана снимка на спирална галактика (гледана отстрани).

# 128
  • София
Разполага ли наистина Пентагонът с извънземен кораб: Податки, че са успели да проникнат във вътрешността му  (актуално.ком)
Д-р Джеймс Лакацки, ​​бивш служител на Агенцията за военно разузнаване на САЩ (DIA), твърди както в интервюта, така и в своя книга, публикувана през 2023 г., че /.../ Лакацки не е случаен човек и е работил по голяма правителствена програма, разследваща аномални явления. Твърденията му не могат да бъдат отхвърлени с лека ръка.
https://www.actualno.com/interest/razpolaga-li-naistina-pentagon … news_2521046.html
Любопитно още е, че в момента под статията има линк към интересна случка от евентуалните срещи на НЛО със съветските военни. Макар - там вече скептицизмът да преобладава. Но пък онова, което (уж) може да се е случило - трудно ще го изфантазирате в този образец. (Извънземни направили на камък войници в Сибир: ЦРУ разсекрети свръхлюбопитен доклад)
Както и да е... Плеяди, Плеяди, продължаваме да имаме проблем с разни ваши неща. Очакваме включване... Simple Smile

# 129
  • София
Снощи по късна доба най-сетне гледах епизод, който поне не бях гледал (скоро). Британските НЛО-досиета - били разсекретили към 60К файла. Разбира се, познайте какво беше началото? Гората/базата Рендълшам, оф корсе.
Но имаше интересни находки - за съжаление повечето без оригинални снимки или документален материал. Знам за интереса на кралското фемили към НЛО/НВФ, очаквах и там нещо по-неизвестно, ама тц! Е, имаше снимка на младия Ник Поуп от прощъпулника му в разузнаването на тез "явления".
И извън оправдания (за мен си) сарказъм по-горе, поне възстановките и коментарите ми бяха интересни и полезни - повече от поредните "Топ 10 на всичко, което отдавна сте виждали".

# 130
Случаят с гората беше, че войници са видели космически кораб, а единият е получил съобщение под формата на двоичен код, ако не греша?

Мисля, че преди години имаше проект за сериал по това, от типа на Досиетата Х, но така и не се осъществи.

# 131
  • София
ПиКю х 3 - да, това е. И малко се различават версиите/спекулациите - които съм гледал насам-натам: в една, войник получава "бележка" в двоичен код ментално. В друга, те отиват до самата чиния и виждат върху корпуса надписи/знаци, нещо като египетски. Единият ги запомня.
(Снощи в епизода от Ранчото - след прокопаване на един сондьорски ръкав и вторият - на 10-15 м. преди края му от ок.150 м; за да сложат камери и измервателна техника като в паралелни ръкави и да разберат какво има в хълма/платото... поредните извадени парченца от неизвестен материал, керамика с характеристики на свръхпроводник или като плочки от топлинен щит, на пожар преустановиха всичко. Т.е. копането.
Първо се сетиха, че "бургията" - а колко се износиха и се смениха... - е поне 12-15 см диаметър с ход 150 м напред и нагоре. А изпадалите "стружки", т.е. тия парченца, са мн.малко и значи, че каквото и да са докосвали вътре в недрата, то се е стопявало. Обаче ги занесоха в У-тетска лаборатория и се установи, че е многослойна керамика, произведена, а не "изпечена от индианците", която се "разболява" от рак при облъчване с електрони на нещо си, а като спрат облъчването - се самолекува. И за капак, след нови изследвания, че каквото и да е това в недрата, е с произход - или поне заровено - през 1964-а.
Колкото и скучновато-еднообразно да текат изследванията в Скинуокър ранчото, там в момента ми е по-интересно от новите стари епизоди на АА.)

# 132
Накрая ще открият някоя експериментална военна база...

Нали имаше един в Европа (не помня дали беше в Германия), който беше изкопал база на н.цистите, в която са правили експерименти с радиоактивни материали. Била е заровена нарочно, а човекът я "открил".

# 133
  • София
Да си честитим Новата година и тук.
По повод на поредна премиера по НП-каналите, да си пожелаем тази пък, някой все нещо да открие някъде най-сетне!
(Започват поредното кОпане на о-в Оук. Отдавна взе да ми писва там - макар да отдавам респект на Лагините за харчените пари и, че се откриват чисто исторически артефакти. Ама не ми е до тях.)

# 134
Ако не съществуваха истински ловци на съкровища в САЩ, щях да си помисля, че хората на остров Оук сериозно не са в ред. И все пак - търсенето им не продължи ли прекалено дълго? Колко години по принцип отнема една такава операция?

-------------------------

Сега видях, че Ерих фон Деникен е починал на 90 години. Да почива в мир!

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 19:58 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт