Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 922
  • 135
  •   1
Отговори
# 15
Е, самото предаване се надяваме да се базира на разни факти, разни случаи, изследвания и т.н. на темата която предполагам извънредно много ни интересува. А тя е (освен има ли извънземни), нашия произход. Защото избистрянето на ,,извънземната" проблематика, може да спомогне за избистряне и на другото и нещата може да са много свързани .
Все още нещата не са ясни. Чакаме.

# 16
Така е. Но специалистите им малко прекаляват, примерно за мен житните кръгове са си човешки.
Може да има някой, който да не е бил създаден от хора, но се съмнявам.

# 17
  • София
Много харесвам Извънземни от древността. Ще гледам новият сезон, когато го пуснат. Най-интересни са ми епизоди за забранените зони, пирамидите, Великденските острови, Шамбала, планината Шаста, Бермудският триъгълник.За Анунаките и други подобни божества.
Надявам се на интересен нов сезон.

# 18
Излезе ми едно видео в препоръчани в Ютуб - за Ерих фон Деникен - факт е, че той не е първият, който се е занимавал с тези въпроси, но той ги направи известни в съвремието:

Аз обичам епизодите, които са свързани с археологически места - особено когато ходят на самото място.
Но понякога казват грешна информация - примерно онзи ден хванах епизод, в който Правийн Мохан каза, че Пушпака вимана (това е возилото на демона Равана) е реактивна раница. Това не е вярно и Правийн много добре го знае. Има каменни изображения, на които Равана е изобразен с реактивна раница, но Пушпака вимана е огромна небесна колесница, която е описана като летящ дворец (чела съм Рамаяна). Това е известен факт, не е трудно за проверка, така че не виждам защо трябва да кажат нещо погрешно в епизода.
Има и други такива грешки, трябва им редактор специалист по митология или просто някой да проверява историите, които разказват.
Веднъж преразказваха Махабхарата и я бяха съкратили по разбираеми причини, но някои части от историята бяха силно изопачени, примерно свързани с Кришна - че той воювал по време на войната и бил убит.
Кришна не воюва, а е колесничар на Арджуна (дал е обет да не използва оръжия в тази война); той се бие по принцип, но това са отделни случаи по друго време. Освен това е убит над 30 години след войната и то по грешка (един ловец го прострелва в гората, докато медитира, защото видял само част от крака му и го помислил за змия).

# 19
Нещо, което вероятно ще видим в някой бъдещ епизод - нова (от тази седмица) за широката общественост снимка от повърхността на Марс - снимката е истинска:

Чакам официалното обяснение - как природата е формирала квадрат.
Прочетох, че това нещо (каквото и да е) е в същия район, като лицето на Марс, но не знам дали е вярно.

# 20
  • София
ПиКю х 3. Не съм го мервал това. Доволно любопитно е, дори да не е от Сидония. (Очакването ми - в кръга на канонистичните мнения на консервативната нАука - е да излезе нЕкой учЕн от НАСА и да ни обясни, че не се вижда това, което се вижда, а утаечните седименти често формират точно квадрати или дълги прави "стени".)

# 21
Да, предполагам, че ще има някакво такова обяснение.
Ето повече инфо: https://www.iflscience.com/why-is-everyone-talking-about-the-squ … red-on-mars-77874

Зоната с квадрата е около 3 км. Ако трябва да развихря въображението си - е разрушена стена на комплекс, навята с пясъци. Simple Smile
И в статията пише, че са интересни скали, оформени от вятъра и ги сравняват с каналите на Марс (за които знаем, че не съществуват).

# 22
  • София
Като нормален човек приемам, че понякога наистина може да е въпрос на светлина, ъгъл на камерата (от спътника) и обяснението да е по бръснача на Окам. Но също вярвам, че има и конспирация плюс едно академично-консервативно самомнение, че "простия народ" не е дорасъл да мисли, че "истината е някъде... отвъд". И все пак, мисля си, че има известно размразяване на медийното транспониране на загадките и мистериите. Ала не достатъчно.

Току що завърши "Нострадамус" по H channel. Имаше и пасаж за Едуард Лийдскалнин и неговия Коралов замък. Без нищо ново. Тайната разкрита? - да, бе, просто продължаваме да не знаем какво е това. Та се замислих отново за предъвкването на прастари факти и сюжети, по които науката не е стигнала до никъде все още. И това в АА ме дразни от известно време.
Скрит текст:
Какво имам предвид с друг пример: "нескромно", ама е показателно за раздразнението ми. (Който ме "познава" виртуално" от форума, вярвам да не се подразни, а да ме разбере в примера.)
2008-а година... в хартиеното сп. "Усури". Колко ли беше интернетът през 2008-а? Любителят на загадки "ЕмБрадър" намира някой да публикува преразказа му за един непознат гений - Лийдскалнин, непознат латвиец, който разкрил тайната на строежа на пирамидите. Че то, аз тогава съм изнамерил повече "картинки" отколкото днес дават като видео... И 17 г. след откъслечни публикации, по-стари и от 2008-а, пак - нищо. Нищо ново. Яд ме е.
http://bikinizine.blogspot.com/2009/07/blog-post_4930.html

# 23
Интересна статия и теории. Не знаех, че съществуват такива идеи за местене на камъните.
Доколкото знам, той все пак е използвал лостове и въжета. Пак е невероятно, че сам човек се е справил, но не само е пял на камъните.

Земният магнетизъм произлиза от процеси в земното ядро, но не помня подробности, не съм на ти с физиката.

# 24
Да, вярвам и гледам предаването с голям интерес. Всъщност изгледала съм почти всички сезони и очаквам нещо ново

# 25
Снощи пак попаднах на епизода за попкултурата - бях забравила, че младият Уилям Шатнър е водил Колесниците на боговете (старо предаване за книгите на Деникен - дано не бъркам името). Изглежда темата не му е чужда и има интерес, което е рядкост при актьорите. Повечето са малко нещо шматки, с извинение - дори доста от тези, които харесвам.
Говориха за това, че Бойна звезда Галактика (първата версия, но очевидно и втората), Стар Трек, Междузвездни войни са вдъхновени както от митологиите, така и от темата за древните извънземни.

# 26
  • София
Аз си припомних епизода топ 10 чудати създания. Голямата стъпка, Йети, чудовището от Лох Нес, Човекът Молец и други подобни същества. На първо място беше октоподът. Интересна е теорията, че ако изобщо ги има, не са от тази планета.
Между другото, когато мога гледам и Необяснимото с Уилям Шатнър. Също засягат интересни теми.

# 27
Това за октопода съм го научила от този епизод и като го разказвам на хората се изненадват.

# 28
Да, това е причината да не ям октопод (и защото вкусът, според мен, е гаден - опитвала съм преди години).
Мъфин, в предаването имат предвид обикновени октоподи, не митични. Просто са странни и интелигентни (всичките).

От този епизод вероятно са се вдъхновили авторите на сериала Местен извънземен. В него Йорго Цокалос се появява няколко пъти - явно няма нищо против, че перчат идеи от неговото предаване.

# 29
  • София
Мъфин, в предаването имат предвид обикновени октоподи, не митични. Просто са странни и интелигентни (всичките).

[/quote]

Да, да, знам. Не вярвам да има митични октоподи. Simple Smile Не се изразих добре.
И аз не съм яла октопод, не е моето. Наистина са удивителни създания.

Общи условия

Активация на акаунт