Ancient Aliens / Извънземни в древността

• 5 901
  • 135
  •   1
Отговори
# 30
А аз си ги ям с кеф.
Аз съм пристрастена към епизодите с платото Наска и Мачу Пикчу. Това е моето място.

# 31
Намерих предаването с Уилям Шатнър, което е по книгите на Ерих фон Деникен - не е Колесниците на боговете (то е по-ранно - от 1970), а е Мистериите на боговете (1977). Ако не се сещате, Шатнър е оригиналният капитан Кърк от Стар Трек, сега е над 90 години и води Необяснимо.

Интересно, че споменаха, че Зекария Сичин е започнал да пише по тези теми след Деникен - дали намекват, че се е вдъхновил от него? Освен това е починал през 2010, в предаването го споменават често, но не си спомням да съм го виждала в епизод. Дали е отказал да участва?

# 32
  • София
Като читател, познавам книгите и на двамата. Сичин (светла му памет и идеи) се насочи и специализира - вероятно и поради знанията му на древни езици на фона на много напредналия по това време "хотелиер", любител на палеокантактите, Деникен - конкретно върху участието на Анунаките (от Нибиру) като боговете/демиурзи на човечеството на Земята. Беше и приеман и също доста оплюван. Тъй или иначе, Нибиру още не е дошла (пак) наблизо. Simple Smile  Но Сичин го има едва няколко пъти в някои от най-първите сезони на АА (2009/10) и в няколко др. отделни филми/поредици с подобни, но различни заглавия - напр. "Древна история", "Забранената история", нещо такова (трябва да видя в "Колибката" по теми).
Спекулативни моменти има и при двамата също. Сичин, все пак, е учен. Но аз още помня как гледахме "Спомени от бъдещето" в Сердика и когато - накрая - Деникен тръгна да каца с малкия самолет върху една от пистите в Наска, залата ръкопляскаше.
Ако не сте попадали - не в Сторител, а в Тубата има аудиокнигите на Сичин.
Скрит текст:

# 33
Мисля, че съм чела повечето преди години. Родителите ми имат някои от неговите, но не цялата поредица. За съжаление си ги спомням откъслечно.
Сега се опитах да намеря клипове със Сичин в предаването, но не успях.
Така и не разбрах напълно какъв е случаят с него - критиците му твърдят, че просто си е измислял на базата на изопачени преводи. Т.е. написал е нещо като многотомна научна фантастика, на базата на шумерската митология, но в документален стил?!
 Даже, доколкото помня, твърдяха, че името анунаки е сглобено от него - като е използвал шумерската дума за небе и земя? А другаде пък пише, че си е валидна дума за шумерските богове, много объркващо...
И откъде идва цялата история, че са искали да впръскват злато в атмосферата на Нибиру - съчинение ли е, базирана на мит ли е... Трябва да взема да си припомня...

П.п. ако Нибиру дойде, още при приближаването ще започнат да се случват всякакви катаклизми, ще се разстрои гравитацията и ще ни удрят метеорити начесто - т.е. повечето живот на Земята ще изчезне. Така че няма да има среща между нас и евентуалните ни създатели Wink

# 34
  • София
Тази вечер от 23.00 - наистина от новия сезон (2025). И с начало: вечния изконен и реторичен въпрос Сами ли сме във Вселената?

# 35
Супер, но ми е късничко, ще изчакам повторението.

# 36
  • София
Не успях да го гледам, но ще го върна по-късно.
Новите епизоди ще са само вторник, нали така?

# 37
  • София
Откриващ сезона двучасов епизод.
Има няколко нови лица и обичайните заподозрени. Микс от нови снимки и реминисценции от предишни сезони. В дестинациите - нищо ново.
Чакам с повече нетърпение епизодите нататък - може да има новости или актуални спекулации по иначе познати неща.

# 38
Между другото, Нийл Деграс Тайсън има видео за квадрата на Марс - твърди, че е случай на парейдолия. Това е когато гледаш петно на стената и ти изглежда като Ангел небесен, или гледаш някаква скала и ти прилича на лице.
В случая всички колективно си въобразяваме, че това е правилен квадрат.
Този човек ми става все по-неприятен!

# 39
  • София
И не е само той... (Истинско щастие е за любознателното човечество, че други - като Р.Шох, М.Каку, Травис Тейлър, като въобще не визирам писателите - са си плюли на "репутацията" и участват в разни "конспиративни" предавания...)
Ако има известно размразяване на полето на НВЯ/НЛО, покрай военни и граждански пилоти и онези видеа, диференцирано по държави традиционалистите и дървените глави са си същите и са неизтребими.
Ако нашите предавания се снимаха от ТВ с капитали от Италия или Чили - щяхме да гледаме повече повече истински необясними (за обяснение) факти и обекти, ама...

Тази вечер от 21.00 ни очаква стар преглед на Извънземни от древността: Топ 10 на обектите с пирамиди - Представяме класация на десет обекта с пирамиди в света... А от 22.00 Тайни в леда с мистериозен изкопан железен обект (но там не очаквам да е кораба на Пернатата змия). Там от 23.00 е примерата на еп.2 от новия сезон.
ТУК (на линка) можете да задавате само научно-популярните програми за вечерта - по тертипа на страницата с избиране на съдържание.
Скрит текст:
https://www.тв-програма.bg/p/%D0%9D%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B … 1%80%D0%BD%D0%B8/

# 40
Това е ново - май е истинско:

Видях в коментарите предположения, че е някакъв нов вид дрон, а някои предполагат, че нещо такова би могло да предизвиква катастрофите със самолети, които се случиха напоследък в САЩ.

Да поясня - разказът е истински (предполагаемо), видеото пресъздава това, което пилотът казва, че е видял, но не е истинско.

# 41
Гледах серията, хареса ми, въпреки, че нямаше нови неща.
Много интересна обаче е серията от друга поредица, дадена на 15.02 от 23 часа за последния Папа и пророчествата на Фатима. Двучасов епизод.

# 42
Мисля, че съм го гледала - много апокалиптично!

# 43
  • София
Сегашното излъчване на "Последният папа" също е поне второ - още мин.год. го "хванах" и ми беше интересно и даже леко шокиращо.
Има широко поле за спекулации - но някак ми се вижда невъзможно да е след сегашния. Ето, той не е и добре, човекът. Хубаво - капичва се. Събира се конклавът и рано или късно - избират следващ. Каквато и гео-социална катастрофа да визираха за край, трябва Европа да се срине, че католицизмът да си няма водач и наместник...

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 10:10 от EmBrother

# 44
Да, някой да завладее централна Европа и да организира унищожаване на Ватикана.

Общи условия

Активация на акаунт