Любители на котки - Тема 203

• 23 214
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
Линош как хубаво позира винаги, все едно се усмихва.

Стиснете по едни лапи за котчица Коки, която вчера кастрирахме, но днес не изглежда много добре. Притеснено ми е... Да не са ми я заразили с нещо, че и малко детенце има... Само лежи, тръска задното краче, гледа с присвити очи, няма много апетит... Отгоре погледната, все едно ѝ е изсмукан корема с вакуум. Утре сутринта ще звъня на вета... Worried

Другата бъзличка Спаркълче е добре, но целият стрес ѝ изби на гъбички, нослето ѝ леко се оголи...

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 03:46 от amy_nka

# 706
Добре дошла на Алекзандра и Кики.
Алекзандра, може би заради загубата сега си изплашена и трепериш за Кики. А котанката ти изглежда една спокойна трицветка. Те повечето не дават да ги гушиш. Е, ПиратЯ вкъщи дава. Само ако му се спи лекичко захапва предупредително. И аз покрай това, че стана на 10 се улавям, че повече сякаш му треперя. Повече го гушкам. Като цяло ценя всеки миг с него.

# 707
Кастиел май се е уредил с разстройство, оакал беше кухнята и коридора тая вечер, без да го усетя. Грейси ме извести с настойчиво мяукане на прага в 3:30 сутринта. Дано да се размине само като поседи гладен, че днес няма кога да го водя на лекар.

# 708
За Кастиел - гастроинтестенална храна (вероятно нямаш вкъщи), посипана с ентерол. Прочети назад постове на АниХр - справи се с р-во на коте с хуманно лекарство.

# 709
Дадох му пробиотик тази сутрин, надявам се да си свърши работата. Той иначе апетит има, играе му се, предполагам, че нещо е облизал или изял, без да видя. Надявам се да не се прибера в миниран апартамент, пък да видим. Те, кавалерите, са си с чувствителни стомаси. Искам да си остана при него да се гушкаме, ама трябва да отивам на работа Frowning1

# 710
След почти тригодишно съжителство Бети реши да се катери. Какво я прихвана тази беля не знам. Или предполагам, че е заради дребната. Нали учат онлайн в къщи и беше оставила едни материали върху хладилника уж да не ги стигне Бети. Ама сега си се разхожда - на хладилника, над телевизора,  над кухненскитв шкафове и си прави кръгчета. Но и бута на земята някои неща.

# 711
  • Бургас
Kaili Кики до преди две гони спеше само на хладилника, зимата на топло, а лятото нямам отговор. Сега вече предпочита по ниски височини, я столче я диванче Simple Smile . Снощи с детето спахме на дивана заради нейното мяукане. Мислих че ще дойде при нас, но не, тя спа на стола на Лъки, но не мяукаше. Мисля че беше спокойна, че не е сама.

# 712
А не може ли просто да я взимате да спи при вас? Моята едната иска да си стои сама, но другата си идва винаги да спи при мен в леглото заедно с кучето.
Кастиел е удържал фронта, преди малко бяхме навън и беше твърдо акото. Дано сме се разминали.

# 713
Алегзандра, съжалявам за Лъки! Винаги е много тежка загубата, но пък са ни радвали, а ние сме им дали любов и надявам се, щастлив живот!

Аз да ви попитам, дали мога да дам на 10 месечните ми калпазани храната, която остана от дядо Гого? В срок си е, има няколко пауча и малко гранули, но е за възрастни котки, ренал храна. Не ми се ще да хвърлям, знаете, че не е евтина, а пък не е и някакво количество, което да си заслужава да пратя на някой (около 1/3 пакет гранули и 4-5 пауча са). Как мислите?

Качвам и снимка на диваненцата ми, неразделни са и ми пълнят душата как хем се бият, хем все гледат да се гушнат заедно. Revolving Hearts   3 дена ни нямаше, справили са се, но водата им беше страшно мръсна, и бяха излапали всичко, а им бях оставила почти двойно количество. Не знам как ще е ако ни няма за по-дълго време. Sad

P.S. Не знам защо като ги снимам, Оливър гледа все едно ще го бесят Laughing Алиса си гледа така, леко стресирано попринцип, но той иначе е супер спокоен, но взема ли телефона да снимам и се пули жестоко. Laughing

# 714
  • Между гори и планини
Лео почти от както е дошъл си кара на храна за големи котки. Това е положението в къща с преходни стаи и почти без врати. Нито можех да дебна той какво яде, нито останалите трима да не му изяждат храната. Не се е оплакал, яде и ушите му плющят.
Днес фб ми показа спомен на старата четворка, с баба Кети. Липсва ми много, но гледам да се концентрирам и радвам на това което имам тук и сега

# 715
  • София
Изобщо не съм и опитвала да давам храна за малки котенца. Няма как да ги храня отделно. Simple Smile А и при всяко хранене поне по 3 пъти си сменят купичките. Simple Smile

Adinko87, аз бих им я дала, но не наведнъж. Все пак е лечебна и да не ги натовари. Но ако днес им дадеш 1 пауч и след седмица още един, не мисля, че е проблем.

# 716
Ех, Доня, Рай е това на снимката! Липсват много душичките, но новите дават нови сили, и усещане че си помогнал на още някоя душа (особено вашата история с Лео) Sparkling Heart Досега винаги съм имала 1 котка (освен 3-4 години, когато бяха 2, но не се понасяха и беше ужас) и сега, когато съм с 2, направо ме е яд, че не съм го направила и преди. Grinning Даже ми се иска и трета котка да взема, но нашите ще откажат да идват у нас Grinning

Благодаря ви за инфото за храната! Simple Smile И аз така мислех евентуално да направя, по 1 пауч на седмица, а гранулите да смеся с техните. Simple Smile То малко ми е смешно даже, защото Оливър е по-дебел и голям отколкото беше Гого в разцвета на силите си, та хич не му приляга да яде храна за котенца, но....реално си е котенце. Grinning Grinning Grinning

# 717
  • София
Аз разделях Аш и Оникс при храненето. След кастрацията на Оникс започнах да му давам от храната на Аш.
И Дейзи беше по същият начин. Опазването на бебешката храна беше по-трудно.

# 718
Денят ми приключва по това време. Disappointed Водих котчица Коки по спешност до Асгр и се прибрах супер изморена, разочарована, ядосана, изповръщах си червата по асеновградските завои, дадох още 100 лв в "касичката", за да се окаже, че са забравили да ѝ сложат антибиотик след кастрацията, иначе друго обяснение нямам. Frowning1 Пкк показа високи левкоцити общо и високи неутрофили, освен лека тромбоцитопения. Демек, чиста инфекция. Sweat Инфекция, обаче не на раната, тя е абсолютно спокойна, ами вътрешна инфекция. Док се опита да ме избаламоса, че не сме знаели все пак как са ѝ били левкоцитите преди операцията. Unamused Аз заведох здрава котка, наблюдавана, за кастрация. Ако имаше ни най-малък признак на болна как ли пък не, щях да я водя на операция! Напротив, с голям апетит, хубава козинка,  в добро здраве я заведох - знам за какво да наблюдавам. Не сме били знаели левкоците ѝ преди кастрацията... Все едно ми казва, "трябваше да дадеш още 70 лв преди кастрацията" за застраховка. Абе, разочаровах се... Още като чух колко операции има записани за един ден нещо ме човъркна... Persevere
Милата Коки, толкова ѝ беше кофти и наплашена, че гък не каза, не посмя да помръдне по време на прегледа... Боцнаха ѝ ципро, болкоуспокояващо, вит Б, малко система и сега цяла седмица трябва да е на антибиотик.
В петък беше претупан графика на док с 4 операции и затова ни записаха за събота, когато имаше още две операции, но толкова немърливост не съм очаквала и се разочаровах, че кастрацията ми излезе този път 230 лв... Дано да не е някаква тактика или нова "практика" това.
Най-важното е, че Коки тази вечер изглежда в по-добро настроение, не хапва все още с апетит (яде от ръката ми), но ми прави впечатление, че заема по-спокойна поза, коремчето не изглежда като просмукано, чисти си муцунката с лапки вече. Дано утре да има повече апетит... Head Band

Ако видите такова "вакуумирано" коремче и такава поза след кастрация -  червена лампичка!
Скрит текст:

# 719
  • Между гори и планини
Милата котчица! Добричка душичка изглежда, дано бързо се оправи 😘😘😘
За първи път виждам такова коремче и пози 😥

Общи условия

Активация на акаунт