Любители на котки - Тема 203

• 23 213
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Дано се оправи бързо Flowers Four Leaf Clover

За този ....
Ще оставя многоточието, защото това, което ми идва да напиша...

# 721
Олееее милото котенце Cry Дано се възстанови по-бързо! Hug

# 722
Много хубава Коки! По - бързо да й мине Kissing Heart

# 723
  • София
Ох, милата душица, сигурно я е боляло.
Бързо да се оправя котчица Коки!

Блеко пак се е разстроил...
Допусках, че е от паучовете (за Феликс иде реч, все по- зле стават като качество, но той не поглежда другите, всички читави опитвахме и продължаваме да опитваме, тц).
Храни се, играе си, спокоен е.
Колко време мога да му давам пробиотик (в смисъл може ли 1 седмица всеки ден например)?
Чудя се може ли да е пипнал гиардия?!
Четох, че "поразява" малките котенца, но той е голям и силен котарак. От друга страна в "наше село" никой не си води животинките на ветеринар (там действа правилото на естествения подбор). За 2 месеца няколко пъти го водихме там и той пообиколи и съседите.
Ще се консултирам с вет, но без него (ама след поста на amy_nka... как да имаш доверие 🤔... за всеки си просто банкомат).

# 724
Аз все искам да напиша нещо, започвам, то става дълго и трия и сега накратко, че се ядосах, като прочетох amy_nka.
Преди 2г съвсем случайно пред мен от един строеж падна непозната улична котка. Заведох я на вет и там ми казаха, че има тежки счупвания, не се е изхождала (намерих я чак след два дни) и т.н. и най-добре да я приспят. Платих там каквото трябваше и докато се прибирам шофирайки, естествено ревах като крава.
Сега преди НГ, като заведох Мимчето на друга вет клиника, там срещам младия доктор при който се случи това с уличната котка преди 2 г. И той ми казва: "Знаеш ли какво стана с отази котка? Оперирахме я, излекувахме я и и намерихме дом"
И ми я показва на снимка.
Хора, аз онемях. Тия зелени очи ме бодяха в сърцето 2г.
Идваше ми едновременно да го прегърна от щастие и да му трясна един шамар, защото 2г живях с мисълта, че съм убила котката. Нито веднъж не си помислих, че съм я спасила, а виновно отхвърлях мислите за нея.
Питам го, защо не ми се е обадил и знае ли, че 2г съм ревала за тая котка, а той смънка "нямаме право"
И сега, още не мога да разбера, дали е щастлива случайност или схема някаква на клиниките🙄

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 19:38 от Чи лу

# 725
Ани, можеш да даваш и две седмици, но ако след 4-5 дни продължава да се изхожда течно, само с пробиотик няма да се оправи. Трябва да намериш и алтернатива на Феликс. Чисто месо не яде ли?

Чи лу, това къде се случва?

# 726
  • Между гори и планини
Не знам какво слагат в котешките паучове и консерви, но Чери напоследък и Рафи не яде. Нарежда се вечер за човешка храна. Снощи предпочете макарони със зеленчуци пред Рафи 🙄

# 727
Пуфи много хареса паучовете на Уискас, с хапки и сос. Също така одобри паучовете от Кауфланд, тези с оранжевото коте отпред. Вземах и от dm, но тях не ги хареса или просто е било моментен каприз. На Рафи съм взимала консерви, Нуево, Carny, Hills. Не знам какво им слагат, но като че ли Уискас и кауфландските най се харесват.
Чучи предпочита гранулите. Паучовете само ги облизва от соса, но пък сутринта ме изненада и изяде половин пакетче кауфландски пауч.

# 728
  • Между гори и планини
Ако е нещо със сос, облизват соса, другото оставят и кокошките ми намазват 😂 Трябва да е или желе или пастет.

# 729
Стискам палци на Коки!
Бързо да се оправя!

Блеки не яде паучове. Изобщо не ги харесва. Той и нищо осввен гранулата си не признава.
Но имаше един период като малък ядеше паучове. Вземала съм на Феликс (когато хубавите са свършили)  и точно разхлабващо му действаха.

# 730
Започна периода на котешките серенади... Женските още не са се разгонили. Който си мисли, че мъжките не се разгонват, ами са винаги готови, се заблуждава. Hug

# 731
  • София
Започна периода на котешките серенади... Който си мисли, че мъжките не се разгонват, ами са винаги готови, се заблуждава. Hug

Така казват ветеринарите...
Блеко е кастриран отдавна, но като надуши феромоните откача (в този период винаги е затворен в апартамента) и става агресивен към мен.

# 732
Виждала съм мъжки в чиято муцуна му играе ръченица женска, и никакво внимание. Виждала съм и обратното - мъжки пее, преследва я, ухажва я, а тя му хъска и никакво внимание. Демек и двамата трябва да са разгонени, не само женската, за да стане работата.
А вчера навън видях една двойка влюбени. Обикалят навсякъде двамата. Blush Той чака само нея, не търси други, въпреки, че е разгонен. Тя други не поглежда, заиграва се с него. Много симпатични. Blush

# 733
Милото рижаво дете, да оздравява!
Вчера наш Емил стана на половин Лазарник. По този повод получи чисто-нов апартамент. Леля му Минка го пробва, но ѝ е тесничък.
А това е леля Бери или Боровинка. Нашата дъщеря и съседчето, инспирирани от братчето ѝ, започнаха да тренират обличане на бебе върху която котка хванат.

# 734
  • Между гори и планини
Кой къде спи
Памук цял ден спи на този рафт в гардероба и разбира се е смачкал всичко.
Лео се чуди защо го притеснявам като оправям леглото.
и после пак заспа.

Общи условия

Активация на акаунт