Любители на котки - Тема 203

• 23 219
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Малко тен да хване Grinning

# 736
Здравейте, имам британска късокосместа котка на 3 месеца. Храня я с Royal Canin Kitten за британи - суха храна. Пробвах да давам пастет и пауч от същата серия. Взех и един друг пауч от магазина до вкъщи ( нямам спомен за марката) - само ги подушва и отказва да хапва. Даже "рови" около тях с лапички.
Може ли съвет дали да продължавам с опитите и проблем ли е ако се храни само с гранули?

# 737
  • Бургас
Пускам снимка на палавия ни Бари Simple Smile имахте желание да го представя Simple Smile
За Кики говорих л лекарката, предвид възрастта ѝ ми препоръчаха гастро храна, докато мине и тя на изследвания. Казаха, че е лесно смилаема и не би навредила. Казаха ми , че мога да взимам и за малки котенца, но от всичко изчетено разбрах че е високо протеинова и мисля не е подходяща за почти 16 годишна котана. Взех на хилс суха и пастет. С охота изяде пастета и малко гранули. Помръщи им се. Ето я и нея

# 738
Много хубав Бари! И как интелигентно гледа, като същински човек... Simple Smile

Правилно. Джуниър гранули не е добре за възрастни, не само заради протеина, ами и заради други добавки в тях. И аз давам на моята сениорка гастроинтестинална и от двете разновидности (без и със фибри). Едно, че са по-ситни, друго че са добре овкусени и трето, че се водят лесносмилаеми и регулиращи работата на коремчето.

# 739

Блеки слуша внимателно онлайн урок😁

# 740
  • София
AnyHr, във 2ра част отвориха нова ветеринарна клиника.
Аз само лекарките съм виждала. ММ казва, че имало и момък, но може само да е половинката на лекарката.
Мили са.
На Дейзи ѝ пускаха кръвни изследвания. На 8ми ще я водим да ѝ сложат ваксина.

# 741
Една добра акция, гарнирана с черен хумор 😀
https://www.facebook.com/share/p/18aE73Qqtx/

# 742
  • Бургас
Red soul накара ме да се усмихна, много е яко. Аз пак с моите драми, според вас котките скърбят ли, изпадат ли в депресия? Докато Лъки беше вкъщи до последно Кики драскаше по вратата като го хранех, обираше неговата остала храна и след това изяждаше и нейните гранули. Имаше завиден апетит. Лъки единственото, което можех да го накарам да яде беше гурме, ако има значение. Днес съм я хранила от ръка, защото близна малко и остави консервата. Опитах се да играя с нея, но няма желание. Преди се конкурираше с Лъчи за всичко, игра, кой да спи в мен, а сега не иска да я закачам и спи на стола. До преди седмица като се нахранеше след това драскаше по дивана всеки път, сега само го подушва и си ляга. Не идва в мен да спи, а преди се караха кой да е в мен. Някой сблъсквал ли се е с това поведение. Мин седмица не успях да ѝ обръщам много внимание, но сега забелязвам.

# 743
  • Между гори и планини
Аз смятам че животните разбират и ако са се обичали - страдат.
При нас заваля пухкав сняг, снимката на деня

# 744
  • До хладилника, който обичам
Алегзандра, моите котки не са били така близки, че да страдат, но в групата за ориенталски/сиамски, в която членувам, много често пишат хората, че като си замине единия им любимец, другия много страда, особено ако са били привързана двойка от години (от едно котило, взети по едно и също време или просто да са се разбирали добре). Обичайно гледат да им вземат ново другарче по-скоро.

# 745
  • Между гори и планини
Когато сестричката на Памук почина, той видимо страдаше. Те винаги бяха заедно двамата.

# 746
Ой, душици мамини... От какво почина сестричката на Памук? Той затова ли страничи от другите сега?

Аз гарантирам, че котките разбират и тъжат.

Наскоро сънувах моята Лъки. Беше ме намерила на входа на работата ми и ми говореше нещо. Два дни по-късно сънувах, че Лъки е с Джеми. Не съм си прокарвала нарочно такава мисъл в главата. Зарадвах се, че пак са заедно. Те бяха неразделни приятелки.

# 747
  • на брега на морето
Доня, сещам се за твоя снимка със снежнобяло коте. Май не е Памук.

# 748
  • Между гори и планини
Снежно белият е баш Памук. Той си има и сиво, лятото не е толкова пухкав, студените месеци е разкошен. Към момента се разбира само с Чери, който ги осинови като майка.
А Биби почина за 24 часа и до сега не знам от какво. Просто беше малшанс, че беше събота следобед. Сутринта си беше нормална,  закуси, излезе. Следобед се прибра с кървене от там където уринира. Нито един вет вече не работеше, а тогава не знаех за тези в Ловеч. Звъннах на една от Горна Оряховица и тя ми каза да ѝ даваме разни човешки лекарства и но шпа. Това беше най кроткото и добро коте което можете да си представите. Вероятно го е боляло, но търпеше да му давам лекарства. Но при по силен натиск на корема, изпусна повече кръв. Цялата нощ не спах, тя стоеше на страна от другите. В неделя пробвахме с мъжа ми да ѝ дадем лекарства, тя го ухапа и изпадна в невероятна агония, а аз в истерия. Направо не искам да се сещам за каква агония става дума, защото аз не знаех къде съм. Мъжът ми не изгони от тази част на двора да не гледам и остана с нея. И до сега не знам какво ѝ е имало. Не е била натровена, тук няма кой да го направи, не е била ударена... Просто не знам. На мястото на което почина посадих рози, за да не виждам постоянно агонията ѝ. Месец денонощен рев и мъжът ми донесе Точка. Но Биби си остава най- доброто коте което някога сме имали. Тя обичаше всички и всички я обичаха. Нямаше и годинка когато се случи.

# 749
Worried Милото Биби... Рядко на тази възраст, но възможно ли е да имала пиометра? Освен кръв някакви други изтичания да сте наблюдавали, да се е близала в повече преди тези 24 часа? Другият вариант е вътрешна травма някаква и кръвоизлив, ако е паднала от високо, например. Кръвта ярко червена ли беше? Не искам да ти припомням, но наистина странно.

Общи условия

Активация на акаунт