Любими рецепти у дома

  • 1 962
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 890
СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ С ГЪБЕН СОС


Продукти:
4 бр. свински пържоли от врат
1 суп. лъжица червен пипер
1 суп. лъжица зехтин
1 кафена лъжица черен пипер
1 кафена лъжица мед
1 кафена лъжица “Пикантина”
Сол на вкус
3-4 скилидки чесън, нарязани са дребно.
 
ЗА соса:
1 буркан гъби печурки
1 супен лъжица брашно
1/2 ч. ч. бяло вино

За картофеното пюре:
6-7 броя картофи
100 гр. масло
100 мл. прясно мляко
Сол на вкус
Щипка индийско орехче
Щипка черен пипер

Приготвяне:
Пържолите се начукват и се мариноват с подправките и чесъна. Оставят се в хладилник за 1-2 часа да се овкусят.
В тиган загряваме малко олио и запичаме пържолите от двете страни. Прехвърляме ги в тенджера с капак, а в мазнината в която сме ги пържоли слагаме гъбите (отцедени от течността). Запържваме леко и добавяме 1 супена лъжица брашно. Когато се запържи и леко покафенее малко гореща вода или бульон, както и виното. Разбъркваме и добавяме още течност за да стане с приятна консистенция на сос. Готвим няколко минути и добавяме вътре и паржолите.

За картофеното пюре: Слагаме картофите да се варят в посолена вода. Когато са готови намачкваме с вилица или със специална преса. Добавяме към горещите картофи маслото, подправките и прясното мляко.
Сервираме пържолите с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!

# 16
  • Мнения: 890
ТЕЛЕШКА СУПА

Продукти:
2 глави лук
1 морков
Стрък праз лук- (около 10 см.)
1 стрък пресен лук
1/2 кафена чаша почистен и измит ориз
1/2 червена чушка
Телешко месо (аз използвам стерилизирано месо в буркан)
Черен пипер - 1 кафена лъжица
Червен пипер 1 кафена лъжица
Подправка “Пикантина”- 1 кафена лъжица
Пресен магданоз за финал

За застройката:
1 жълтък
Сока на 1/2 лимон

Приготвяне:
Нарязваме на дребно лука, праза, чушката и рендосваме моркова.  В тенджера слагаме 4-5 с. л. олио и добавяме зеленчуците да се запържат. Месото нарязваме на дребно и го добавяме след като зеленчуците са омекнали. Изсипваме вътре и подправките и прибавяме 2 литра гореща вода или телешки бульон. Когато заври слагаме и ориза. Варим на умерен огън докато всичко се свари.
В малка тенджера правим варена застройка по следния начин: Разбиваме жълтъка с лимоновия сок и с черпак взимаме по малко течност от супата и я прибавяме на тънка струйка към яйчената смес. Котлона е включен на 6 от 9 степени. Бъркаме с телена бъркалка непрекъснато докато сместа започне да ври, след това я прибавяме в  супата и разбъркваме. За финал поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!



# 17
  • Мнения: 890
ПИЛЕШКИ ФИЛЕТА С КОРНФЕЙКС

Продукти:
1 бр. пилешко филе (пеперуда)
1 супена лъжица соев сос
1 супена лъжица червен пипер
1 кафена лъжица черен пипер
1 кафена лъжица чесън на прах
2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици кисело мляко
Сока на половин лимон
Сол на вкус

За панировката:
Корнфлекйс (смлян)- около 200 гр.
Брашно - около 100 гр.
Галета - около 50 гр.
2 яйца

Приготвяне:
Измиваме и почистваме пилешкото филе, след което го нарязваме на ивици. В купа смесваме подправките, зехтина, киселото мляко, соевия сос и лимона. Разбъркваме, добавяме вътре пилешкото и смесваме добре. Покриваме със стреч фолио и прибираме в хладилник за няколко часа.
За панировката смесваме брашното, галетата и корнфлейкса. В отделян купа разбиваме две яйца, слагаме олио в тиган да загрява. Изваждаме филенцата от хладилника, потапяме първо в яйцата, след това в панировката и пържим от всички страни. Готовите филенца изваждаме от тигана и слагаме върху домакинска хартия. Сервираме с чеснов сос.

Рецепта за чеснов сос:
100 гр. кисело мляко
50 гр. крема сирене
2 супени лъжици майонеза
Чесън на прах
Няколко капки лимонов сок

Общи условия

Активация на акаунт