
Продукти:
4 бр. свински пържоли от врат
1 суп. лъжица червен пипер
1 суп. лъжица зехтин
1 кафена лъжица черен пипер
1 кафена лъжица мед
1 кафена лъжица “Пикантина”
Сол на вкус
3-4 скилидки чесън, нарязани са дребно.
ЗА соса:
1 буркан гъби печурки
1 супен лъжица брашно
1/2 ч. ч. бяло вино
За картофеното пюре:
6-7 броя картофи
100 гр. масло
100 мл. прясно мляко
Сол на вкус
Щипка индийско орехче
Щипка черен пипер
Приготвяне:
Пържолите се начукват и се мариноват с подправките и чесъна. Оставят се в хладилник за 1-2 часа да се овкусят.
В тиган загряваме малко олио и запичаме пържолите от двете страни. Прехвърляме ги в тенджера с капак, а в мазнината в която сме ги пържоли слагаме гъбите (отцедени от течността). Запържваме леко и добавяме 1 супена лъжица брашно. Когато се запържи и леко покафенее малко гореща вода или бульон, както и виното. Разбъркваме и добавяме още течност за да стане с приятна консистенция на сос. Готвим няколко минути и добавяме вътре и паржолите.
За картофеното пюре: Слагаме картофите да се варят в посолена вода. Когато са готови намачкваме с вилица или със специална преса. Добавяме към горещите картофи маслото, подправките и прясното мляко.
Сервираме пържолите с гарнитура от картофено пюре.
Добър апетит!