Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 107
  • 380
  •   1
Отговори
# 210
Аз като майстора ще ти кажа, че всичко му е наред. Какво не прави както трябва?

# 211
Ами аз последно миналият месец ших с него, но както обикновено пропуска лявата игла. Винаги проблема му е един и същ.

# 212
Дай го на майстора със същият плат на който има пропуски! Иска си фина центровка. Да го прави месец, но да го оправи, или намери друг майстор! Шивашка фирма, на излизане от цеха, хвърляш се като пантера на врата на майстора, кански рев докато кандиса и го оправи. Ако много те ядосва, тънка цена, ако не се купува, още по-тънка, добавка на денежки, една Елничка и само ще си пееш шиейки.

# 213
Дай го на майстора със същият плат на който има пропуски! Иска си фина центровка. Да го прави месец, но да го оправи, или намери друг майстор! Шивашка фирма, на излизане от цеха, хвърляш се като пантера на врата на майстора, кански рев докато кандиса и го оправи. Ако много те ядосва, тънка цена, ако не се купува, още по-тънка, добавка на денежки, една Елничка и само ще си пееш шиейки.
Сори, ама то се вижда че аз разбирам повече от майстора. Ще се мъча да го центровам аз някога когато имам време и ако не стане вече и да го хвърля от прозореца се замислям

# 214
Ето едно идеално видео как да настроиш оверлога: https://www.youtube.com/watch?v=SRdCkgHK8NA&list=PL-tgyCs1wEXMkQ … D0%B2%D0%B5%D0%B9

# 215
Цвете, продадох го на символична цена, на хора с много ограничени възможности. Жената шиеше на стар железен китайски оверлог надомно ограничени бройки, за нищожно заплащане. Казах им да го смазват, а ако не могат, аз ще го смазвам, но да не го оставят като стария. Кой знае какво го правиш този оверлог? Ех как ми се иска да ви видя всички, наредени като аптекарски шишета в цех със собствените машини. Да ви видя аз какви ми ги дробите с тях? Кой знае как ми се мъчондрите да шиете без никакви улеснения? Всяка с отвертките, давам стартов сигнал и започвате разглобяване на бедните създания. Да видя аз какви мръсотии има в тях? Да видя колко години не са виждали капчица масълце? След почистване и смазване, оглед от моя милост и показване на несмазани части. След одобрение от моя милост, потупване по рамото пред строя и сглобяване. На военно обучение не сте ли ходили? Оружие не сте ли чистили за време? След това вдяване. След това шиене с изправен гръб на двоен подгъв на американски потури. Кой с чук, кой с пластина, кой с ножица, да видя аз. Колко от вас имате поне 3 броя клъцки? Следва оверлог. Почистване и смазване. Искам поне 60 педантично смазани  части! Поставям бремзите на безобразни стойности, регулирате и искам идеален четириконечен шев. Следва покривна машина, отваряне, почистване и смазване. Вдяване, идеален шев и подгъв на тениска в кръг, без преди това да се минава на оверлог, без да има изплюти и незашити места. Кой знае какви сте ми завалийки като мен? Трябва ви мастър като като бай Ставри и моя милост - строг, но справедлив!
Elektrichar, тия краварски потури явно много са те жегнали 🙂. Мине, не мине, все потурите споменаваш. Профи машините, в частност моята, коята имам благодарение на теб, нямат проблем с краварските гащи. Честит да ти е новият оверлог! Имам го, знаеш, от няколко години и за миг не съжалих, че го купих. И покривната, коята пак благодарение на теб купих, е супер. Нямам ядове с нея. След този твой пост трябва да си строя машините за годишен технически преглед🙂. Няма да го правя за време като едно време с Калашника, да не вземе накрая да стрелят, вместо да шият.

# 216
Надя, тъкмо защото знам как индустриална машина минава през тези лошавини, затова те бодох с остена да качвате колата за Сирубата. На по-скъпите домашните машини със зиг заг 7 - 9 мм., зъбите са много по-широки, крачето им е  по-широко, натискът му натиск, но като стигне до страничния шев и забива като осел на мост. Дори стари Сингери и Union се чудят да минат ли или да не минат. Стари, нови Пфаффове с двоен транспорт и те не минават. Ееее, кажи ми как да ги любиш тези потури тогава? Освен това, претенциите на повечето ергени и моми за запазване на оригиналният ръб, са ми много смешни и глупави. Абе моме или байно, никой нормален човек не гледа дали е изтъркан подгъва на потурите, а какъв човек си. От тези неща се интересуват безмозъчни индивиди от  33-те пола и снобарите. А за времето което трябва да се смазва един оверлог, напълно си права. Нищо не си направил, ако ми кажеш, че си го смазал за 10 минути. Затова казах, че ще проверявам за несмазани места. Челник задължително, дългата тръбичка на масло на спрей и спокойствие при това свещенодействие. Вазелиновото масло е добро, но попаднало на бялата пластмаса, след време, оставя жълто-кафяви петна. Махат се със спирт и парцал. Казваш то не се вижда, защото е вътре, но е някакъв вид увреждане на пластмасата. Казвай немедленно с какви чалъми правиш подгъви на покривната, без преди това да си минала с оверлог?

# 217
Казвай немедленно с какви чалъми правиш подгъви на покривната, без преди това да си минала с оверлог?
[/quote/
Зависи от материята. При някои, като се изглади подгъва, от лицевата страна остава белег на края на плата и така е лесно. При други, защото нали съм хобист, тропосвам на 1-2 мм от края на плата с различен цвят конец, след което тропоската ми е ориентир на средната резка на крачето. Та, те така те го правя 🙂🪡

# 218
  • FRANCE
Help. От един час се боря и не става. Вдяване, раздяване, смяна на конци, смяна на игли и все един и същи проблем

Това на индустриалната покривна (на опаки), външната игла. Ако имате идеи, приемам всякакви. Благодаря

# 219
Ако имате идеи, приемам всякакви.

На мен ми изглежда като нещо, което някъде запира свободното движение на конеца - върви добре, после зле, после пак добре, ако виждам правилно. Провери пътя на коците, също дали няма събран скъсан конец някъде. Или да не влиза в бремзите.

# 220
Мадам, това е центровка. Грайферът минава далеч от дясната игла. Смени дясната игла (твое дясно) и пробвай! Ако няма ефект, раздени иглите и гледай грайферът когато минава зад иглите, трябва да е почти до иглите и разстоянието между него и тях трябва да е колкото цигарена хартия. Ако е по-далеч, снимай ми да видя с какъв грайфер беше и как да оакаме нещата още повече!

# 221
  • FRANCE
Благодаря и на двама ви. Отивам да прибирам девойката от училище и пак почвам да я мъча

# 222
  • София
Направи ми впечатление показаното в този клип. Споделяте ли мнението на водещия?   https://youtu.be/XWDB9FqMGo0?list=PL-tgyCs1wEXMkQuNDRaYtdonv-We2x_DR&t=25

# 223
  • FRANCE
Да се включа с резултат. Вдявах , раздявах, чистих и накрая смених иглите с малко по-дебели и покривната взе че спря да прави номера Grinning

За розовото нямам идея. Мисля, че сивото е  по-камуфлажно. Но със сигурност ако спретна на някой черен панталон с розав оверлог, ще получи инфаркт . Но мисля че е и психологично, как така розаво Joy Тествай и докладвай Grinning

# 224
Мадам, разстоянието между грайферът и по-дебелите игли е по-малко и затова вече нямаш пропуски. Ако искаш да поставиш по-тънки игли и пак да няма пропуски, трябва да развиеш капака над иглите. Със шестограмен ключ се разхлабва стержена на иглодържача (иглената бара). Не трябва да се охлабва много. Трябва съвсееееем леко да завъртиш иглената бара така, че дясната игла да се приближи към грайфера. Това става с леко почукване. Касае се за стотни от милиметъра. В момента лявата игла сигурно опира в грайфера, а дясната е на разстояние което с тънки игли е достаъчно голямо, за да прави пропуски на тази игла. При това иглената бара не трябва да се мести нито нагоре, нито надолу, защото ще се развали другата центровка. Ако някога решиш да правиш тази процедура, ще я правиш под зоркото и строго ръководство на моя милост.

Сивите конци в доста случаи са универсални. Папа Швей знае доста, но прави голяма грешка с обяснението на завършване на покривна машина. Както и в инструкцията, така и той казва да се завърти машината в обратна посока. Да, конците се освобождават, но като дръпнеш конеца на грайфера и всичко се разплита. Освен техник, трябва да си и шивач. Индустриалната покривна спира и реже конеца, без шева да се разплита и без да се върти  машината назад. В индустрията всяка секунда е ценна и няма време за завързване на конци за да не се разплитат шевовете.

Общи условия

Активация на акаунт