Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 10 568
  • 351
  •   2
Отговори
# 285
Благодаря, за насоките. Изпробвах едно парче от плата. Мокрих го, потапях го във вода 🤣. Водата буквално се пързаля по него, а когато го намокрих много насила изсъхна за около 30 минути. Не знам това много ли е за плат, като за бански, малко ли е?
А, и не прозира най-важното.

# 286
  • FRANCE
Добре звучи. Действай Sunglasses и снимки после.

# 287
Има нужда от огромна помощ. Шевната машина шие по този начин отгоре. Пробвах какво ли не... Да я почистя, да сменя игли, напрежението променях... Какво ли не, но не се получава.

# 288
Цвете, когато не ти харесва наопаки, пипаш горе, когато не ти харесва налице, пипаш совалката. Постави регулатора на иглата на 4! Извади совалката и стегни болтчето! Ако е било на 9 часа, да стане на 11 часа! Пробвай и ако не ти хареса, стегни още малко! Можеш дори да отпуснеш съвсем леко регулатора на конеца на иглата на 3,7. Не очаквай да имаш идеален шев на шевна машина с прав шев на този тънък плат. Това се шие с една игла на покривна машина с верижен шев. Направи тези добревини и пиши немедленно, за да мога и аз да поспя спокойно!

# 289
  • София
Между другото за шев на тънък плат, не помня къде бе идеята, ползвам хартиена ролка за касов апарат.
Шия плата заедно с хартията и после махам хартията.
Методът ползвах като правих римски щори от прозрачен материал.
Но аз съм съвсем лаик, което не ме спира да творят и да влизам в преразход на конци Joy

# 290
Това, което каза електричаря спаси положение за совалката, но иначе не беше проблема в тънкия плат, защото снимах на него само, за да се вижда хубаво как се получава. Иначе с дебел, тънък всякакъв се мъчих днес, а то проблема в совалката.

# 291
# 292
  • София
Здравейте,
Нахълтвам в темата ви с шивашки умения, ограничаващи се със зашиване (криво-ляво) на копче.
Но сега трябва да зашия на ръка шев на тъничка рокля (90 % вискоза и 10 % полиестер), като там платът се е поразбридал. Белята е около 2 см. дълга и около 0,5 см. широка. Платът е шарен и не се набива на очи.
 Има ли шанс да направя нещо смислено?

# 293
Според мен я дай на шивач да я зашие с машината . Ако зашиеш с игла може да се отвори пак от дупките на иглата .

# 294
Льоня, снимай да видим. Така не може да се прецени как да бъде поправено.

# 295
  • София
Льоня, снимай да видим. Така не може да се прецени как да бъде поправено.
Дано да става ясно.

# 296
  • FRANCE
На това място нали не ти е тясна роклята? Евентуално паралелен шев малко по-навътре. Идеално на шивач, ако искаш на ръка мога да ти пратя по-късно картинка на т.нар. "машинен шев". Проблем е ако роклята дърпа на това място.

# 297
  • София
Тясна не, но шевът е точно под бюста и има някакво опъване, като я обличам. След това стои свободно.
Дами, много сте отзивчиви, но ще я дам на шивач да види какво може да се направи. Благодаря!

# 298
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Панделка, покриваща шева от страничен до страничен шев. Вързана отпред. Joy

Последна редакция: ср, 16 юли 2025, 19:12 от st. Dobri

# 299
Здравейте! За всички които имат домашна покривна машина Bernette b 42 Funlock, Пфафф, Гритцнер и Минерва. Махнах допълнителната пластинка на подгъвачът, защото е трудно в началото да се пъхне плата под нея. Купил съм си прозрачни крачета и на едно от тях направих разширение с парченце плексиглас. Залепих го с моментно лепило. Получи се ето това:
По този начин платът се пъха лесно и като се спусне крачето, то затиска целия подгъв. В крайна сметка за да направиш идеален подгъв, достатъчно е с една топлийка да подгънеш на точното разстояние и да пъхнеш плата в подгъвача. Този подгъвач позволява преминаване през страничен шев, с леко опъване. Като стигна на десетина сантиметра от началото, срязвам началните висящи конци, изваждам от големия рог и зашивам без да гледам каквото и да е, защото подгъвачът хванал веднъж плата, го води само в едни релси. Накрая зашивам 1 - 2 см. върху началото, за да стане нещо като затяжка. Иглите попадат на точното място и е много трудно да се забележи двойния шев накрая.
Ето как ляга крачето с допълнението:
А ето зашитото, което изглежда точно така по целия подгъв:

Дори да го имат този подгъвач, дамите предпочитат да се мъчат и не го ползват. Нашего брата мужчините сме мързеливо племе и се мъчим само дотогава, докато измислим нещо, което да ни спести мерене, гладене, поставяне на карфици и други трудневини. Да живей, живей мързелът!

Общи условия

Активация на акаунт