Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 12 063
  • 380
  •   1
Отговори
# 345
  • гр.София
Някой да му се намира бял памучен плат, сравнително дебел (за един джоб) - или къде в Сф може да се открие?
Американ? Леко кремав е  естественият му цвят.
Мога да ти дам ,подаря,някъде из Центъра.
Аз си го купих от спирката на тролей 9 на Раковска,срещу Пожарната,ако се търси количество.
Пп. Извинете,че нахлувам така. Чета темата от години,(шия на мен и децата),както и суперполезните мнения на Електричар.

# 346
Не помня вече какво ших от маскировъчен плътен плат, от който ми хартиса доста голямо парче. Дънките на колега са с много плитки джобове от които половината му телефон се показва. Удължих ги така, че телефона се скрива целия и остават още 4 см. Първите телефони бяха малки, а сега стават все по-големи и за целта трябва да си купуваш тактически панталон с огромни джобове. А най-големият кошмар, е когато джобовете са от вискоза, а мъжете пъхат връзката ключове в тях. Използването на този плат за джобове, трябва да се запрети със закон. Зашиваш ги и пак се късат. Спасението е зашиване на нови торби от здрав плат. Скъсаните джобове обикновено са десните.

# 347
От години ви чета с удоволствие и благодарност. Не съм пускала машината едно 10 годни. Последно я закарах на профилактика до баня Мадара и я прибрах. Чудесен Лучник, или поне беше. Идва момента, в който пак ще смазвам за да ми запее Simple Smile Чака ме  шиене на шалтета, калъфи и завеси и какво ли не още. Само време да намеря да скокна до магазините за платове. Първо мебелите да дойдат и да реша  коя гама какво ще е, че с голямо куче тичащо из кален двор, но спящо вътре, ще се пере всяка седмица. От къде в София купувате платове в момента? Качеството не знам вече какво е, навремето имаше чудесни. Ама сега ми трябват с метри и поне по два комплекта ще шия. От пране едва ли ще издържат и много.

# 348
  • София
Напоследък купувам от Какаду на Сливница, но магазинът е много мизерен. Мръсно, платове се валят по пода, а цените са като навсякъде. Тия хора там само се мотаят вместо да изметат и подредят. Изгодно е само за парчета. Има доста големи. Те са до 5 лв. на метър. Ако се купува от топ, трябва да се гледа да не е избелял платът по сгъвката. Така купих едно дебело трико за калъф на дивана и имаше избеляла черта. Преглътнах го, защото беше на 3лв./м. Диванът е голям и отидоха 6 м.

# 349
Много благодаря mlv, чувам и аз подобни неща за магазините за платове. Едно време (за мен преди сигурно 15 години) беше удолоствие да влезеш в такъв магазин, да пипнеш плата, текстурата, да ти го покажат и т.н....
Ще се разгъват топове, не искам да взема 20м и да се чудя как да прикрия нещо. Два ъглови дивана, столове, голяма спалня. Едва ли всичко ще е в един цвят, но поне за смяна при пране да имам. На Екзарха имаше, към Женският пазар, другата седмица ще "смета" улиците натам.

# 350
  • гр.София
От Какаду имам находки,става с доста ровене. Хубави дънкови платове съм уцелвала там. Там ти режат на око. Казвам метър и 50, цепят ми 2 метра...
За домашен текстил последно купувах от няколко магазинчета на спирката на трамваите на Хр. Ботев, до Пиротска.
За ест .коприни и вълнени платове- магазинът Лацовски ,срещу Мол Парадайс, до Лидъл....

# 351
  • FRANCE
И аз съм фен на Какаду.

Продължавам с ризите:

# 352
Дойдох до София специално за платове (и да тествам машина). Във втори магазин за платове не влязох, това на снимката е Какаду. Взех си три парчета, защото само до парчетата имаше подреден достъп, повечето коридори изглеждаха по този начин. Психически се натоварих Grinning
В склад за платове Рандева някой ходил ли е? Какво мога да очаквам там? Поръчвала съм си онлайн от тях, но във фб качат много ограничено. Те са си писали, че си работят офлайн и страницата им е по-скоро с "информативен характер".

Напоследък купувам от Какаду на Сливница, но магазинът е много мизерен. Мръсно, платове се валят по пода, а цените са като навсякъде. Тия хора там само се мотаят вместо да изметат и подредят. Изгодно е само за парчета. Има доста големи. Те са до 5 лв. на метър. Ако се купува от топ, трябва да се гледа да не е избелял платът по сгъвката. Така купих едно дебело трико за калъф на дивана и имаше избеляла черта. Преглътнах го, защото беше на 3лв./м. Диванът е голям и отидоха 6 м.

# 353
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не съм го виждала такова Sad явно има промяна и не е към по-добро.
Какаду с парчета платове има на екзарх Йосиф, близо до женския пазар. Цените бяха повече от прилични и бяха подредени, сгънати, вързани с ластик...

# 354
  • FRANCE

Пак риза, с плат  от Какаду. Лятото не беше толкова зле. Пак малко ровене си трябва , но не се въргаляха по земята. Иначе всичко давам за един магазин за платове. Във френско съм. Отделно са цифри цените, но е голяма скука откъм асортимент Disappointed . Основно онлайн пазаруване, но друго е да си пипнеш.

# 355
  • София
Ако не се лъжа Какаду преместиха парчетата на Сливница и затвориха този на Екзарх Йосиф. Опитват се да подреждат, ама като паднат става мазало. Сгънати и с ластик са си иначе Grinning

Отдавна ви чета и съм нова в шиенето. Напоследък предимно поправям, ама колкото повече ципове трябва да разпоря за смяна, толкова повече научавам Grinning

И за да съм храбра ще покажа това абсолютно аматьорско изпълнение, с неподходящ плат (цветовете паснаха), но ще свърши работа за един ден (задание за Хелоуийн беше). Плата е точно голямо парче от Какаду.

Не е пример за добре свършена работа, но предвид обстоятелствата реших че заслужава показване

# 356
  • Козлодуй
Страхотен октопод - много добра работа Simple Smile

# 357
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
И на мен ми харесва.
Joy преди години успях да направя само призрак.

# 358
  • София
В Какаду големият мазаляк е при топовете плат, които са подпрени изправени. При парчетата сякаш е най-подредено. И подът навсякъде е мърляв с конци, хартийки и други боклучета. Там работтят или по-скоро се мотаят поне 6 човека и никога не съм видяла някой да чисти. Мнооого рядко някой подрежда.

# 359
  • Варна
Здравейте! Нищо не разбирам от шиене, но често си мечтая да си купя някаква малка шевна машина и да се науча да правя разни елементарни неща от сорта на скъсяване на панталон или ушиване на перде. Въпросът ми е дали сте попадали на такива уроци - било то курсове или жени, които обясняват индивидуално? Сигурно в интернет е пълно с онлайн уроци, но аз съм от по-бавно схватливите. Буквално някой трябва да ми държи ръцете и да ми показва на моя машина, и аз да правя пред него няколко пъти, за да схвана.
От време на време пускат разни евтини шевни машини в Метро - те дали биха свършили прилична работа за непрофесионална употреба? Май и в Лидл съм виждала, но не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт