Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 10 459
  • 350
  •   1
Отговори
# 345
  • гр.София
Някой да му се намира бял памучен плат, сравнително дебел (за един джоб) - или къде в Сф може да се открие?
Американ? Леко кремав е  естественият му цвят.
Мога да ти дам ,подаря,някъде из Центъра.
Аз си го купих от спирката на тролей 9 на Раковска,срещу Пожарната,ако се търси количество.
Пп. Извинете,че нахлувам така. Чета темата от години,(шия на мен и децата),както и суперполезните мнения на Електричар.

# 346
Не помня вече какво ших от маскировъчен плътен плат, от който ми хартиса доста голямо парче. Дънките на колега са с много плитки джобове от които половината му телефон се показва. Удължих ги така, че телефона се скрива целия и остават още 4 см. Първите телефони бяха малки, а сега стават все по-големи и за целта трябва да си купуваш тактически панталон с огромни джобове. А най-големият кошмар, е когато джобовете са от вискоза, а мъжете пъхат връзката ключове в тях. Използването на този плат за джобове, трябва да се запрети със закон. Зашиваш ги и пак се късат. Спасението е зашиване на нови торби от здрав плат. Скъсаните джобове обикновено са десните.

# 347
От години ви чета с удоволствие и благодарност. Не съм пускала машината едно 10 годни. Последно я закарах на профилактика до баня Мадара и я прибрах. Чудесен Лучник, или поне беше. Идва момента, в който пак ще смазвам за да ми запее Simple Smile Чака ме  шиене на шалтета, калъфи и завеси и какво ли не още. Само време да намеря да скокна до магазините за платове. Първо мебелите да дойдат и да реша  коя гама какво ще е, че с голямо куче тичащо из кален двор, но спящо вътре, ще се пере всяка седмица. От къде в София купувате платове в момента? Качеството не знам вече какво е, навремето имаше чудесни. Ама сега ми трябват с метри и поне по два комплекта ще шия. От пране едва ли ще издържат и много.

# 348
  • София
Напоследък купувам от Какаду на Сливница, но магазинът е много мизерен. Мръсно, платове се валят по пода, а цените са като навсякъде. Тия хора там само се мотаят вместо да изметат и подредят. Изгодно е само за парчета. Има доста големи. Те са до 5 лв. на метър. Ако се купува от топ, трябва да се гледа да не е избелял платът по сгъвката. Така купих едно дебело трико за калъф на дивана и имаше избеляла черта. Преглътнах го, защото беше на 3лв./м. Диванът е голям и отидоха 6 м.

# 349
Много благодаря mlv, чувам и аз подобни неща за магазините за платове. Едно време (за мен преди сигурно 15 години) беше удолоствие да влезеш в такъв магазин, да пипнеш плата, текстурата, да ти го покажат и т.н....
Ще се разгъват топове, не искам да взема 20м и да се чудя как да прикрия нещо. Два ъглови дивана, столове, голяма спалня. Едва ли всичко ще е в един цвят, но поне за смяна при пране да имам. На Екзарха имаше, към Женският пазар, другата седмица ще "смета" улиците натам.

# 350
  • гр.София
От Какаду имам находки,става с доста ровене. Хубави дънкови платове съм уцелвала там. Там ти режат на око. Казвам метър и 50, цепят ми 2 метра...
За домашен текстил последно купувах от няколко магазинчета на спирката на трамваите на Хр. Ботев, до Пиротска.
За ест .коприни и вълнени платове- магазинът Лацовски ,срещу Мол Парадайс, до Лидъл....

Общи условия

Активация на акаунт