Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 13 137
  • 401
  •   2
Отговори
# 390
Elsuny, пак нищо не си разбрала. Почерпваш семейството и целия вилает, не нас. Прави се да не се чупи машината.

# 391
Elsuni ,благодаря.Ще мисля още.Мама има две прави,но са старички, затова мислех за комбинирана,но пък си шият,не са за хвърляне.Друго си е с нова автоматизирана.В стая от 15 квадрата сме с 2 прави и 2 оверлога.А на мен това ми е мечта от време.обичам и да плета,но вече ме болят ръцете.И трябва да се захвана с друго за отмора.

# 392
elektrichar домашните са ясни, ние жените и с повод и без повод си ги черпим тях Smile
Въпросът беше, че както madame напомни, но и аз бях чела някъде по темите за тортичките до Габрово. Но как се случва не ми стана ясно. Но наистина с удоволствие ще почерпя, ако имам възможност.  Беше ми важна тази помощ тогава и съм благодарна.

# 393
Elsuny, ако някоя странична мома прочете „за тортичките до Габрово“, ще си каже, че съм трижди по-корумпиран от някои властимащи господа. Ако за всеки съвет на лични съобщения и във форума ми носеха торта, досега щях да съм доста по-дебел от онова пухкаво момченце. За всичко което знам и мога, съм се учил сам. Много би ми се искало да имаше кой да ми каже и покаже много неща. И тъй като знам колко е трудно да се бориш сам, помагам напълно безвъзмездно. Ще съм много доволен да знам, че на някого съм спестил пари и мъки със съветите си.  Макар понякога да се чувствам като изкуствен интелект който отговаря обстойно на въпроси, а ответ никакъв. Все едно си прислужница и чистиш спалнята. Идват господарите, събличат се и правят любов пред теб, защото ти просто си слуга, а не човешко същество с чувства. Но благодаря за желанието да почерпиш огромна торта на три ката, украсена с много орнаменти и цветя!

# 394
  • FRANCE
Eлектричар , ти си златен. Ти ни спасяваш

# 395
elektrichar желанието да почерпя с тази огромна торта го има, благодарността, че има такъв човек като теб, когото можеш да попиташ - също. Помощта ти наистина е огромна, а ентусиазма и търпението, с които обясняваш - безценни. Благодаря, че споделяш знанията и опита си с нас. Simple Smile Жив и здрав да си! И да ти се връща добрината!

# 396
Здравейте, моля за идея как да преправя една рокля. От дънков плат е, средно тънък и не еластичен. Ръкавите са дълги, искам да ги скъся до лакътя. Ръкавите са и доста широки, мисля че ако само ги отрежа и подгъна ще стърчат като камбани, не ми харесва така. В момента маншетът обира ширината, но не вярвам да се справя с ушиване на нов маншет от отрязаното, не съм чак толкова добра в шиенето. Има ли вариант да скъся и стесня ръкавите?

# 397
Можеш да срежеш ръкава, като оставиш резерва за подгъв. Ако ти е широк, можеш леко да го стесниш и след това да го подгънеш. За да има маншет, той трябва да е доста по-широк, защото обиколката на лакътя е много по-голяма от тази на китката. Или правиш само подгъв, или трябва да имаш същия плат, за да скроиш и пришиеш нов по-широк маншет.

# 398
Само бих стеснила и подгънала, с това би трябвало да се справя. Стесняването по оригиналния шев, нали? Тоест от подмишницата до отрязаното пускам един допълнителен стесняващ шев според обиколката на ръката? Някак ми звучи твърде лесно Grinning

# 399
  • FRANCE
Eвентуално ако искаш направи cи широк подгъв и сложи плосък ластик 2см. Ще стои "бухнало". Ако такъв вариант би ти харесал.

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 10:27 от madame

# 400
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
флокс, първо отрежи, виж ка стоят и чак тогава мисли за стесняване. поне при мен диаметъртът на китките е по-малък от диаметъра на ръката под лакътя. Wink може да се окаже, че си стоят добре и не е нужно стесняване.
ако не те притеснява гладенето после, можеш да направиш две насрещни плохи и с тях да обереш излишната ширина.

нещо такова

# 401
Благодаря за идеите, ще ги пробвам с тропоска, да видя кое ще седи добре. По принцип обемни ръкави не ми стоят добре, но пък кройката на роклята не е подходяща за съвсем тесен ръкав, нещо средно трябва да измисля. Сигурно ще е голяма борба, но ако се получи прилично ще се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт