Клуб на храбрата шивачка - 25 тема

• 10 366
  • 343
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Честит внук, електричарю, и честита титла! Жив и здрав да е, щастлив и любопитен, а ти да му предадеш всичките си знания!

# 331
Сърдечно благодаря за пожеланията! Имам скъп и отличен парк от шевни машини, но май няма да има на кого да ги поверя и да науча на шивашкия и майсторския занаят. Шивашкият занаят е по-скоро женски. Майсторският занаят е мъжки, но трябва да си работил като техник в шивашка фирма, за да си заразен с тази болест шевни машини. Индустриалните машини са друга, по-съвършена вселена, но домашната машина има много функции. Техниците на индустриални машини гледат с присмех домашните и казват, че това са играчки. Донякъде това е вярно, но само с една домашна, можеш да ушиеш цяла дреха. Ще е жалко и за всички крачета, конци, подгъвачи, клъцки, ножици, калери, електрическа ножица, ротационен нож с подложка и още много други нужни джунджурии. Мисля си, че много малко от сега родените момиченца, като пораснат ще се интересуват от шев и шевни машини, просто защото дрехите са много достъпни. Както съм казвал и друг път, дрехите ще се шприцват по теб и няма да има нужда от никакви машини. И при плюс 50, и при минус 50 градуса, няма да усещаш нито студ, нито горещина.

# 332
Да е живо и здраво внучето, а ти да си дълги години здрав да му се радваш!

По темата за предаване на уменията искам да кажа, че се завърнах към работата си и отново съм в училище като учител. Много скоро ще имам и нещо като творчески клуб с учениците ми от първи клас, така че стискайте палци да ги науча на нещо творческо.

# 333
  • FRANCE
Ее, честито дядо електричар. Да е жив и здрав младежа, много бели да прави и много да те радва.
Цвете стискам палци

# 334
Каква чест, че споделяш с нас тази прекрасна новина, електричарю Simple Smile Да ти е здраво и любопитно внучето! На много неща да да го научиш и много да се забавлявате!

# 335
  • БГ
Elektrichar, да ти е живо и здраво внучето. Много радост да ви носи. Винаги има опция за още едно, нека е момиче та да  подсигури наследството. Да знаеш, че внуците се обичат повече от децата. Потвърдено от личен опит.

# 336
Привет! В сайта на Лидл казват, че другата седмица ще предлагат шевни машини silvercrest и такава на pffaf. На една и съща цена от 250 лв.
Телата на машините не са ли едни и същи?

# 337
  • Козлодуй
Аз имам Пфаф - доволна съм - има 34 операции и много крачета и приспособления в комплекта, подробно упътване и е подобна на Сингер така, че много неща от сингера стават на нея Simple Smile

# 338
Видях Силвър Креста, но не видях Пфафф елемент. Пфафф елемент, това е точен модел на Сингер. Най-важната разлика между двете е, че Пфафф е с едностъпков бърз илик, а Креста е с бавен четиристъпков. И двете са достъпни машини, със сравнително добро качество.

# 339

Да, затова казах че я има в сайта на Лидл, но никъде в брошурата.

# 340
Да, това е Pfaff element 1070s, но е Singer tradition 2282: https://www.amazon.de/-/en/Singer-Tradition-2282-Machine-Plastic … 1759543193&sr=8-5
Това е така, защото Пфафф, Сингер и Хускварна се обединиха. Това донякъде улеснява намирането на части, защото има грайфери и други части които се ползват от Пфафф и Хускварна.

# 341
Здравейте, нямам нищо общо с вашя шивашки занаят, но имам много красиво палто от вълна. За съжаление яката е направена от изкуствена кожа и се нацепи, рони се и не изглежда добре. Дали според вас може да се направи нещо, защото му няма нищо друго?

# 342
Рени, трябва ти течна кожа. Предполагам става дума за еко кожа. Напиши в търсачката на Тему течна кожа и ще се появят много такива! Ето един вариант за възстановяване:
https://www.youtube.com/watch?v=tiAxvV7JOGs
А ето как да възстановиш скъсана кожа:
https://www.youtube.com/watch?v=d_BV-U8thAg

# 343
  • FRANCE
Или евентуално добра щшивачка да я махне и да сложи плат на нейно место

Общи условия

Активация на акаунт