Априлче 2025г./тема 5/

• 25 262
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Аз започнах с дребните покупки като дрешки, шишета и т.н., не че не съм избрала и набелязала и едрите.😀 Кошарата ще я поръчам към края на месеца за да дойде края на февруари.

# 16
Кактус, благодарим за новата тема. Страхотна е.
Някой беше питал - ние започнахме с Премиум Care на Памперс, но предупредя - както всичко друго качеството на памперсите е различно. Няколко пъти вида на Памперс се смени (като материал и попивателност), докато дъщеря ми беше бебе, същото беше и с други марки. Така че пробвайте и вижте какво ще Ви допадне на Вас и бебчето. Не се запасявайте предварително.
Единствено мога да препоръчам на Бебо кърпичките с вода и другите. Скъпи са, но са супер. Те бяха единственото нещо, което не подсичаше дъщеря ми.
Моят съвет за родилното е да си вземете и някой крем за подсичане, мокри кърпички и помпата за кърма, ако сте си купили. Може да ви се наложи, а някой път има доста родлики и няма свободна.
И списъкът за родилното, посочен тук е малко непълен, по-скоро е за частна болница - за държавните си искат повече неща. Когато лежах за хорионбиоспията, видях, че си бяха закачили списък с изисквания в Св. Георги.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 09:15 от Gery666_

# 17
Гери, благодаря ти за препоръката 🤗
Иначе съм прикачила и линк на първа страничка със списък за родилното, като само този за бебчето не е пълен според мен, а е за държавна болница.
https://moebebe.com/spisak-za-rodilnoto

За бебчето трябват 3 броя ританки, 3 броя камизолки(желателно е да са с връзки), 2-3 чифта чорапки.

Много важно:
1) носете си бутилки с вода, които отгоре са с "дозатор" (спортните бутилки), за да можете да пиете легнали. Като е добре шишето да е 500мл, макс 750мл.
2) нощниците да са тип рокля, поне 2-3 броя, а е най-добре да стават и за кърмене. Не се препоръчват нощници от две части.
3) проверете дали във вашата болница изискват лигнин(1кг.) и еднократни чаршафи(пакет).
4) чехлите да са удобни и в НИКАКЪВ случай да не са тип "с един пръст".

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 10:10 от Kactus

# 18
Кактус, за бебето и еднократни подложки за преповиване. И за частна болница си трябват Simple Smile и залъгалки - поне 2-3.
Според мен шишетата са излишни, поради простата причина, че няма къде да ги измиеш и стерилизираш, но все пак и другите момичета да кажат.
Аз с дъщеря ми бях абсолютен профан и бях взела абсолютно ненужни неща.
По принцип всяка болница си има списък, но и да знаете, че нищо няма да ви откажат, ако Ви се наложи.

# 19
Аз гледах списъка за Майчин дом от сайта им и е доста по-кратък от посоченият в сайта, който уж е за майчин дом.

Иначе всяка болница искат различни неща. Мисля да започна да го подготвя поне част от багажа до края на месеца. Като избера къде ще раждам ще допълвам каквото е нужно.

# 20
Аз съм взела вече няколко неща от списъка ми, от един малък бебешки магазин и ми препоръчаха от магазин Тема са си допълня каквото ми липсва 🤗
Гери, аз на еднократните подложки за повиване си им казвам еднократни чаршафи 😅 Написани са по-горе, хаха 😁

# 21
Кактус, аз тия чаршафи се сещам за гумираните чаршафи за над матрака Grinning ако нямате такива, купувайте, че са безценни.
Аз си бях приготвила багажа и нещата вкъщи, като влязох в 9тия месец Grinning

# 22
От събитията, които сме посещавали имам подаръци и за болницата, като едно кратни след родилни гащи, превръзки и подплънки за кърмачки. Но няма да стигнат и ще купувам всичко.

Взехте ли вече помпа за кърма?

Преди няколко дни бях участвала в анкета за кутии за неща за деца. Не спечелих, но ми дадоха преференциална цена за кутията и я поръчах. Да видим какви неща ще има за бебока.

# 23
  • Смолян
От събитията, които сме посещавали имам подаръци и за болницата, като едно кратни след родилни гащи, превръзки и подплънки за кърмачки. Но няма да стигнат и ще купувам всичко.

Взехте ли вече помпа за кърма?

Преди няколко дни бях участвала в анкета за кутии за неща за деца. Не спечелих, но ми дадоха преференциална цена за кутията и я поръчах. Да видим какви неща ще има за бебока.
Да, Медела електрическа.

# 24
Здравейте😊, според вас кои шишета са По-добър вариант. Стъклени или обикновенни?

# 25
Аз взех стъклени на Philips, но само 3 броя. По-натам ще взема и пластмасови, че към 6я месец започват да искат да държат шишето, а стъклото е тежко и вероятно лесно се чупи при изпускане. Мислех да взема и 1 на dr. Brown. Имам на Nuk  подарък от събитие пластмасово.

# 26
Луничке, може ли линк да разгледам 🤗

# 27
Кактусче, ако поташ за кутията това в линка
Скрит текст:
Не ми е познат сайта и не знам какво съдържа. Излезе ми реклама на сайта във FB и от там участвах в играта. След 20ти мисля ще я получа и ще споделя. Но не знам дали ще са еднакви на всички, иначе посочваш пола. На мен ми звъннаха и аз им казах, че още не се е родила.

За шишета взех тези, но за 70 и няколко лева

https://www.baby.bg/product/komplekt-ot-3-broya-shisheta-philips … -0-sas-zalagalka/

Иначе от събитията след родилните гащи са на Canpol, подплънките на Медела и превръзките не помня на коя марка.
Обичам да купувам на намаления.

# 28
Пълнолуние, към година е това с държането на шишето. Повечето бебета са мързеливички и искат да им буташ шишето в устата и да пият. Поне нашата беше такава. Ако пък са на кърма, си искат мама.
Ние бяхме със стъклени на Нук и само 2 пластмасови шишета. На Нук има и каучукови биберони, размер S, които пропускат по-малко, от силиконовите и са по-добър зя деца с по-ниско тегло.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 12:15 от Gery666_

# 29
Аз се чудя дали да не заложа на пластмасови шишета. За разходка ми се струват по-удобни също, а и няма опасност да се счупят.

Общи условия

Активация на акаунт