Априлче 2025г./тема 5/

• 25 151
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
Кактусче само ваната ми липсва в спалнята 😀 Аз не знам къде ще побера скрина и леглото на малката. Стаята е около 11-12 кв, т.е. тесничко е. Даже обмислям дали скрина (повивалник)да не го сложим в  нейната стая, но само заради него ще трябва да отопляваме още една стая. Ще мислим опции.

Иначе от лекциите и ние разбрахме, че е най-добре да се къпе под мивката първите дни заради пъпчето. Като знам колко сме смотани не знам къпането извън банята е добра идея, все си мисля, че ще правим всичко вода. Положението вероятно ще е такова  
Скрит текст:
Ваната на Cangaroo от Айко не е сгъваема изцяло, а само стойката, но я имаме предвид. И ние я загледахме. В другата тема няколко човека споделиха, че са ползвали вана до година и малко, та не знам .. Може би е добра идея да е по-голяма и в крайна сметка ще вземам по-голяма със сгъваема стойка само. Иначе да, не е спешно да се вземе преди да се роди.

# 46
Пълнолуние, текстът от снимката важи с пълна сила за мен и мъжа ми.Joy
На лекцията, на която бяхме, хубаво обясниха да се къпи под течаща вода (да не пробваме с охладено пиле, не е същото), но се замислих как ще го пренесем към спалнята най-лесно? А и обясниха, че банята и тоалета са максимално 10 минути, за да не му стане твърде студено. Не виждам как ще стане това у дома 😃

# 47
Мислите ли да слагате ваксина за коклюш?

# 48
Аз исках, но личната лекарка ме разубеди, още съм в чуденка. Трябва да питам и АГ на следващия преглед

# 49
Лили може ли информация защо според нея не е ок. На мен ми предстои да го обсъдя с лекарите.

# 50
Тя не е ли от задължителните? 😁

# 51
Като цяло не ми даде много информация.Можело да се получи алергична реакция, което по време на бременност не било окей. Тя малко е от старото поколение и ми каза да не се филмирам и че сега нямало коклюш 🤦🏼♀
Та ми каза просто бебчо като се роди живот и здраве, тогава да му сложим.

# 52
Нямам идея. Аз ваксини не съм слагала от училището. Отдавна в било. Аз си мислех, че е пожелателна.

Но така или иначе аз съм болна сега и май ще трябва да оздравея първо. Ще се радвам да споделите и други мнения, ако има.

# 53
Ох, имаш предвид ти да си сложиш, а не на бебчето след раждане 🤣 Леле, понякога съм албански реотан 😄 Аз съм против всякакви ваксини по време на бременност по принцип, но това си е лично мое решение.

# 54
Мислите ли да слагате ваксина за коклюш?

Днес бях на преглед и питах доц. Нашар, тя каза, че не вижда смисъл за момента, заразата била много намаляла и защото нямаме друго дете, което да ни мъкне вируси от градината. Ще говоря пак с нея на следващия преглед, иначе каза че до 32 ГС може да се сложи.

# 55
Аз само с личния лекар обсъдих. Той също е на мнение, че няма смисъл особено ако нямаме други дечица вкъщи. Също потвърди, че в момента няма много случаи на коклюш. Така като гледам другите коментари тук явно всеобщото мнение е, че наистина няма смисъл.

# 56
И аз няма да слагам ваксина. Консултирах се с моята АГ и тя ми каза същото. Не е толкова разпространен в момента и, ако нямам малко дете вкъщи не е нужно. Освен това имам доста приятелки, които раждаха миналата година и никоя от тях не е слагала. Пък и имам малко особено мнение за ваксините, така че ще минем само с тези , които са по имунизационния календар и са познати от време уно 🤗
Момичета, да се похваля: имаме кошара , която взехме на супер далавера (много обичам така) от олх. Набелязах си една кошара в Raya Toys и започнах да се ровя из олх, за да я търся. За наш огромен късмет я открихме чисто нова с матраче на същата марка, което е неразопаковано , за по малко от половината на цената в магазина Simple Smile
Хората имаха втори апартамент, в който така и не се бяха нанесли , а детенцето беше пораснало и продаваха кошарата.
Много ЗА съм покупките от ОЛХ, особено за новородени, където на всички ни е ясно, че не са използвани кой знае колко много.
В момента се ровя за шезлонг 😎

# 57
И аз няма да слагам ваксина. Консултирах се с моята АГ и тя ми каза същото. Не е толкова разпространен в момента и, ако нямам малко дете вкъщи не е нужно. Освен това имам доста приятелки, които раждаха миналата година и никоя от тях не е слагала. Пък и имам малко особено мнение за ваксините, така че ще минем само с тези , които са по имунизационния календар и са познати от време уно 🤗
Момичета, да се похваля: имаме кошара , която взехме на супер далавера (много обичам така) от олх. Набелязах си една кошара в Raya Toys и започнах да се ровя из олх, за да я търся. За наш огромен късмет я открихме чисто нова с матраче на същата марка, което е неразопаковано , за по малко от половината на цената в магазина Simple Smile
Хората имаха втори апартамент, в който така и не се бяха нанесли , а детенцето беше пораснало и продаваха кошарата.
Много ЗА съм покупките от ОЛХ, особено за новородени, където на всички ни е ясно, че не са използвани кой знае колко много.
В момента се ровя за шезлонг 😎

Супер, честита кошарка Simple Smile аз си купих стерилизатор на philips и уред за затопляне на шишета/бурканчета от olx. Още са в гаранция и на половин цена.

# 58
Аз категорично ще сложа ваксината за коклюш в 3ти триместър, не знам докато се роди бебенцето и преди да му дойде време на него за ваксина, какво ще е положението със заболеваемостта. На всеки 10 години слагам тетанус и дифтерия иначе, като последно е било малко преди да забременея.
Поръчах мека поставка за къпане за ваничката от Озон. Много ми е интересно как ще съхне, добре че сме пролетно-летни бебета, не знам зимата как се справят мамите.

# 59
Аз много се колебая за ваксината за коклюш. Миналата година имаше голяма заболеваемост точно март/април и дъщеря ми изкара коклюша. Сега явно няма случаи и моята лична лекарка ми каза, че не ми я препоръчва. Лошото е, че ваксинация за коклюш на бебетата май е на втория месец Sad някой има ли актуален ваксинационен календар?

Общи условия

Активация на акаунт