Априлче 2025г./тема 5/

• 29 790
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Бях аз на трета фетална, Чучумишев мълча в продължение на 30 минути, аз щях да колабирам от страх, даже ме пита дали не ми е зле. Представям си как съм изглеждала. И накрая каза, че всичко е наред, седмица напред, 1600 гр. Удари ме хипохондрията и прочетох после всички документи, никъде не изостава. Ще ги покажа и на моята АГ другата седмица.
Все едно чета за Стоилов.😁
На втората така ме побърка и сега в 28 като бях пак очаквах същото, ама този път беше в настроение и даже се шегуваше с мен.
Рали, снима ли бебчето?
Моите снимки са ужасни, а нямам други и ме вика пак в 36 гс. Не съм била рискова. Когато го попитах за по-рано смотолеви, че няма нужда... Много ме разочарова... Моят доктор ми каза, че няма нужда да се притеснявам, но малко ми е стегнато от втория преглед насам...

# 616
  • Смолян
Бях аз на трета фетална, Чучумишев мълча в продължение на 30 минути, аз щях да колабирам от страх, даже ме пита дали не ми е зле. Представям си как съм изглеждала. И накрая каза, че всичко е наред, седмица напред, 1600 гр. Удари ме хипохондрията и прочетох после всички документи, никъде не изостава. Ще ги покажа и на моята АГ другата седмица.
Все едно чета за Стоилов.😁
На втората така ме побърка и сега в 28 като бях пак очаквах същото, ама този път беше в настроение и даже се шегуваше с мен.
Рали, снима ли бебчето?
Моите снимки са ужасни, а нямам други и ме вика пак в 36 гс. Не съм била рискова. Когато го попитах за по-рано смотолеви, че няма нужда... Много ме разочарова... Моят доктор ми каза, че няма нужда да се притеснявам, но малко ми е стегнато от втория преглед насам...
Аз от последния преглед 28 седмица нямам снимки, че нещо му се развали връзката с компютъра. Опита три пъти, извини се 100, ама техника е.
Вчера ли звъннаха и ме поканиха на академията, която организира, ако искам и ще ида за още едно мнение. Много се надявам да се падна при Маринов.😁
Иначе и моя преглед последен е в 36 седмица на 07.03.

# 617
При мен имаше връзка, просто снимките не са хубави. Не се вижда почти нищо. За лице да не говорим.  Аз съм се записала също по собствено желание. (Видях в страницата на центъра му). Да видим какво ще ми кажат. Ние ходихме пак по собствено желание при Маринов в София.  Все си мисля, че няма никакъв смисъл в 36. Аз вероятно ще раждам или в 37 или 38 седмица и освен нещо да се стресирам баш преди раждането... От сега ме хваща параноята...

# 618
В Емаг има Pampers Premium care размер 2 на добра цена. Мисля да поръчам 224 броя. От размер 1 обаче се чудя колко голяма опаковка да поръчам. Някой може ли да сподели колко г/д са ги ползвали.

# 619
  • Смолян
При мен имаше връзка, просто снимките не са хубави. Не се вижда почти нищо. За лице да не говорим.  Аз съм се записала също по собствено желание. (Видях в страницата на центъра му). Да видим какво ще ми кажат. Ние ходихме пак по собствено желание при Маринов в София.  Все си мисля, че няма никакъв смисъл в 36. Аз вероятно ще раждам или в 37 или 38 седмица и освен нещо да се стресирам баш преди раждането... От сега ме хваща параноята...
А, няма да мислиш така.
Аз също се чудя изобщо за 07.03 дали да ходя. Ако устискам до тогава ще си раждам тук при моя доктор.
Ти за кон ден записа?

# 620
На 21 февруари.

# 621
Момичета, мислили ли сте кой ще поканите на изписването, след това вкъщи за почерпка и за колко време? Много двойки предпочитат да са си тримата или съответно четирима/петима, ако имат още деца.
Скрит текст:
Аз лично искам да дойдат на изписването, но много жени съветват да не остават много дълго време при нас вкъщи, защото няма да ми е до гости 😅 По принцип свекърва ми иска да си взима отпуска, за да гледа бебето след изписването, да го къпе тя, защото ние нямало да се справим, но аз казах, че първата нощ искам да сме си тримата, това е толкова чакано бебе, а да го гледа друг в първите дни от живота му...иначе и мъжът ми ѝ е казал, че ние ще си го къпем и гледаме. Аз скоро казах, че помощ за готвене, миене, пране и гладене няма да откажа. Още не сме ѝ казали обаче деликатно, че не искаме да остава при нас....да не мога и с банята да си разполагам спокойно. Отделно от това е и пушач, не че не може да пуши на терасата, но дрехите пак се умирисват. Просто не искам да "открадне" нашите моменти с таткото и бебчо. 🥺

# 622
Кактусче, страхотна тема повдигаш.
Въпреки, че при нас свекървата живее 2 етажа надолу, а етървата, която има 3 деца 2 етажа нагоре - не разчитам. Първата е прекалено неглиже, а втората прекалено ангажирана , за да се занимава с мен. 😏
На мен, честно казано, много ми се иска майка ми да дойде от Бургас за поне седмица, но не съм сигурна как ще реагира мъжът ми 😏 Абсолютно си права- това си е нашият момент, много дълго чакан. 10000 % вярно.
От друга страна , обаче, признавам си: по-спокойно ще ми е с нея. Първо, защото е моя майка и мога спокойно да й заявя всичко, което си мисля. Освен това ММ , колкото и да иска, няма да успее да се освободи на 100 % през първите 2 седмици, защото работата му не го позволява. Та, да, обяснила съм й, че , ако дойде, ще помогне по скоро с домакинска работа, но тя е супер окей с това.
Със сигурност на някои момичета може да им се стори супер лигавщина това. Сякаш не можеш сама да се оправиш с едно бебе. Сигурно е така и най-вероятно са прави. Скоро, обаче, бях чела колко е важно майката , през първите дни, да получава емоционална и друг вид  подкрепа от най-близките си хора, за да не изпадне в патологични състояния, които напоследък се срешат все по-често.

# 623
Момичета, първите седмици са лесни - бебето спи, защото е мъничко. Таткото е в болнични. Всичко е шест. Къпането е 10 минути. След това обаче започва трудностите - таткото е на работа, ти си труп, защото ставаш посреднощ по 15 пъти, започват колики, имаш домакинска работа. Моят съвет е този момент да обмислите.
Аз съм силно притеснена заради голямото дете - трябва да е на училище и смятам да го пратя при майка ми, защото просто ако не се наспива, няма да се справи с уроците. Някой по-опитен може ли да даде съвет? Притеснявам се да не се почувства пренебрегнато момиченцето.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 09:08 от Gery666_

# 624
Ние сме от тези, които няма да канят никой на изписването. Ще сме си само тримата. Особено ако съм секцио ще ми е само до гости … хайде няма нужда. Аудиенция ще има на по-късен етап. 😃

При нас е и по-различна ситуацията. Майка ми и баща ми не живеят в София. Тя има здравословни проблеми и хич не искам да я занимавам с каквото и да в било. Искам да е здрава, за да може да се радва на внучката си, като я заведем. Родителите на ММ не са сред живите за съжаление. Сестра му живее в София, но тя работи и не мислим да я занимаваме. Ако имам нужда от помощ вкъщи по-скоро бих проучила са наемем фирма за почистване или някоя жена от София да помага за част от домакинските неща. Но зависи и какви финанси ще струва това.

# 625
В болницата на изписването ще дойдат роднините, колкото и да не ми се иска.
От там вече вкъщи ще сме само тримата. Аз не съм по семейните сбирки въобще, та още от сега им казах, че само до болницата идват и това е.
Първите две седмици таткото ще е с нас, после мисля ако имам нужда от помощ, да викна майка ми, колкото да има някой да ми помогне с домакинската работа.

# 626
Пълнолуние, не мога да се доверя на домашни помощници, смятам да си купя по-хубав робот и обмислям и мултикукър под налягане. Съдомиялня и робот имаме, но роботът не е от най-хубавите и се блъска в мебелите. Мултикукър не сме си взели, защото вече няма къде да го сложим, а с бебешките неща хептен... Но ще се рационализираме, ако трябва.

# 627
В болницата планирам да дойдат родителите ни, една наша възрастна приятелка и кумовете с децата. Това ще е, ако всички са здрави. Ако не са, който е здрав, той Simple Smile
Вкъщи не планирам хора, освен моята приятелка, да ми помага в началото, защото въпреки всичко, очаквам да съм шаш първите дни 😄
Други хора ще ме изнервят, отсега го усещам 😄

# 628
При нас е по- сложно, защото който и да идва, трябва да спи вкъщи, пък аз искам първите седмици да сме си тримата. Със сигурност не ми се харесва идеята някой друг да къпе бебето в първите дни, колкото и да съм неопитна... Направо, както ми бушуват хормоните вмомента, ако някой ми го предложи, ще се скараме 🤣🤣🤣 (знам, че го правят с добро майките/свекървите/ етървите..) Акушерката ще дойде да покаже кое как се прави и после ще се оправяме с мъжа. Той ще има един месец бащинство. След този месец, мислим да поканим майка му за седмица- две. Не знам как ще реагира, не сме говорили още, че в началото ще сме сами, може да очаква от първия ден да дойде,но ще оставя на мъжа ми да се оправи този път. Тя е прекрасен човек, не че не я искам, или нещо такова, но първия месец, искам да си го дадем да свикнем с новото положение. Искрено се надявам да няма обидени.

# 629
Гери и ние имаме робот, но не бих казала, че е успешна покупка. Имаме Roborock. Трябва да размествам неща, за да мине и понеже съм с дълга коса, която се заплита в четките ми отнема много време да го почистя. Миялна имаме ние. Мислех за кукър, но аз рядко ползвам фурна … Не съм месоядна и ми е сложно с храненето.

Общи условия

Активация на акаунт