Априлче 2025г./тема 5/

• 29 727
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Мила, по закон бащинството е 15 дни от изписване на бебчето. Няма как да е 30 дни в бащинство 😁 явно е решил след тези 15 дни бащинство, да вземе още платена отпуска. Иначе ние още не сме уговорили педиатър и не съм питала как и къде се издава акт за раждане 😅 Моите родители живеят на пешеходно разстояние, а свекърите на 25 мин. с кола. Ще ѝ кажем скоро да си запази отпуската, по-скоро след изтичане на бащинството, ако иска да дойде за няколко дни, но не и да виси при нас цяла седмица след раждането и да не можем сами да си изкъпем и приспим бебчето. Отделно, че и има хроничен фарингит, който не е вирусен или бактериален, а се получи от тръба при пълна упойка....тааа и много често кашля.

# 631
Пълнолуние, гледам кукъри с опция за приготвяне на бебешка храна, налягане и стерилизация.
Нашият робот е възможно най-простият и чисти добре, финната прах и космите са идеално събрани - Ксиоми е. Казвам го, защото детето търчи по цял ден и е с много дълга коса. Така че определвно е супер полезен. Предният обаче беше една идея по-добър.
Родителите ми живеят на 200 м  и мога да ги повикам по всяко време. Сега с детето е ужасно удобно, защото някой може да остане с него през нощта, ако на друг му се наложи да отиде до спешното (за съжаление и за нас се налага понякога).
На изписването ще сме само най-близките. Бебето вкъщи ще дойдат да го видят пак най-близките. За мен е лесно- винаги мога да помоля родителите да скокнат да гледат бебето за 15 минути, ако съм на умиралка или да оставя количката с детето в двора им, докато спи, някой да го гледа (имат двор в града, което си е ужасно голям плюс).
Просто вече са възрастни и не ми се иска да ги ангажирам, достатъчно ми помагат с голямо дете.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 10:47 от Gery666_

# 632
Мила, по закон бащинството е 15 дни от изписване на бебчето. Няма как да е 30 дни в бащинство 😁 явно е решил след тези 15 дни бащинство, да вземе още платена отпуска. Иначе ние още не сме уговорили педиатър и не съм питала как и къде се издава акт за раждане 😅 Моите родители живеят на пешеходно разстояние, а свекърите на 25 мин. с кола. Ще ѝ кажем скоро да си запази отпуската, по-скоро след изтичане на бащинството, ако иска да дойде за няколко дни, но не и да виси при нас цяла седмица след раждането и да не можем сами да си изкъпем и приспим бебчето. Отделно, че и има хроничен фарингит, който не е вирусен или бактериален, а се получи от тръба при пълна упойка....тааа и много често кашля.

Много хубаво все пак, че са ви наблизо. Мисля, че първата седмица ще ви е по- спокойно сами, пък и знаете, че има на кого да се обадите, ако стане много на зор. Ние сме в Германия, затова трябва малко планиране, кой кога да дойде, но ще го нагласим.

# 633
Благодаря ти, Мила ☺️ Така ще направим, ще помолим да сме си сами, а ако имаме нужда, ще взъним да минат за малко 🤗 Не знаех, че в Германия е 1 месец бащинството, това е чудесно ❤️❤️❤️

# 634
Благодаря ти, Мила ☺️ Така ще направим, ще помолим да сме си сами, а ако имаме нужда, ще взъним да минат за малко 🤗 Не знаех, че в Германия е 1 месец бащинството, това е чудесно ❤️❤️❤️

Един месец е, даже два, ама е "схема" малко. Те тук не го водят точно "бащинство", Ами "родителство" или нещо подобно, като аз ще взема 12 месеца, той два, но не са ни платени на пълните заплати (доста под) и ще трябва да се свием. Та, всяка система си има плюсове и минуси. 🤣

# 635
Момичета, ношпа можеше да се пие в трети триместър, нали?

# 636
Гери бавно загрявам, че говориш за бебето за кукъра. Аз мислех да вземем уред за готвене на пара, защото уж бил по-полезен.  Но ще помислим и за кукър.

При мен косата се навива на четките и въобще не влиза в контейнера за боклук. И трябва да свалям всички четки за да махам косата. Иначе дребни неща доста добре събира и прах. Не се блъска в мебелите, но имаме разни неща, които трябва да преместя, за са мине под тях. Килима в дневната пък идва твърде рошав и Консуела(робота) отказва да се качва на него.  Ползваме я за коридора, където няма килими и чисти и мие пода.
Аз се чудех за един без кабелен Дайсън, но ми идва тежък. Иначе взехме парочистачка за пода, но още се чудя дали да я ползвам на ламината.

Чудех се дали ще ни трябва и друга сокоизтисквачка. Имаме от бавно оборотните, но е подходяща за твърди зеленчуци и плодове. Сока не става бистър, а си е по месест.

Joss Stone, на мен лекарката ми е дала, но не е уточнявала нищо за 3я триместър. Аз днес изпих 2, че имах сериозни болки.

# 637
Момичета, ношпа можеше да се пие в трети триместър, нали?
Да.При болки може.Моята схема е 3х1

# 638
Аз продължавам да си пия всеки ден 3*1 ношпа, и папаверин 2*1, магнезий 3*2. Сега ще видим дали ще ми се промени терапията, когато отидем на преглед.

Аз ще извикам най-близките, на изписването, който има възможност да дойде и не е на работа. После няма да откажа помощ, ако ми се предлага. Поне да ме наблюдават правилно ли правя нещата. Докато се науча.
Даже още не съм купувала нищо, чакам ремонта да приключи. Надявам се до средата на месеца да успеем. И да почна да поръчвам и да нареждам нещата.

# 639
Здравейте, някоя от мамите, които се следи при Дяволов дали знае или може да го пита кога ще е отпуск лятото?

# 640
И аз се включвам с изписването:
Ние сме решили да поканим само родителите ни и евентуално брат ми. След болницата бърза почерпка вкъщи и кой от къде е..😅
Нашите не са от София и мама, ще остане 1-2 седмици с нас, за да помага най-вече с домакинството (да готви)  и със съвети за бебчо.
Приятели и тн изобщо не съм ги планирала. 😄
Иначе относно нужни уреди вместо прахосмукачка робот, сметнах, че е по-добре вертикална безкабелна (въпреки, че са тежки, но реално не се налага да я вдигаш). В тази София праха го ринем с лопати….😄 хем имаме пречиствател вкъщи и пак на 1-2 дни макс трябва да се почиства, а с новродено всеки ден.
Кики аз съм при д-р Дяволов, но чак на 19ти февруари- принципно е юли, но така или иначе до септември не приема нови пациенти.

# 641
  • Смолян
Момичета, първите седмици са лесни - бебето спи, защото е мъничко. Таткото е в болнични. Всичко е шест. Къпането е 10 минути. След това обаче започва трудностите - таткото е на работа, ти си труп, защото ставаш посреднощ по 15 пъти, започват колики, имаш домакинска работа. Моят съвет е този момент да обмислите.
Аз съм силно притеснена заради голямото дете - трябва да е на училище и смятам да го пратя при майка ми, защото просто ако не се наспива, няма да се справи с уроците. Някой по-опитен може ли да даде съвет? Притеснявам се да не се почувства пренебрегнато момиченцето.
Гери аз съм с двама ученици, но за сега не съм помисляла да ги пращам при мама, точно защото не искам да са чувстват пренебрегнати, а и те са в отделна стая и не мисля,че бебето ще им пречи, но ще видим как ще е в движение.
Ако е много ревливо баткото ще го пратим, защото е първи курс в гимназията, но малкия е 4 клас и училището е на 5 минути от вкъщи, а майка ми на другия край на града.
За изписването ще сме само ние с децата(2 броя), свекърва ми, майка ми, баща ми, ако е тук, че работи в Мъглиж и ако дойдат двете етърви у дома, но ще е за кратко.

# 642
Аз също поднових но -шпа, заради менструални болки от няколко дни. Увеличих и магнезия.
Определено за два -три дни усещам облекчение.

# 643
Аз също поднових но -шпа, заради менструални болки от няколко дни. Увеличих и магнезия.
Определено за два -три дни усещам облекчение.
Много са гадни тези менструални болки,особено вечер .Но-шпа то определено ги повлиява добре

# 644
Ходих на ден на отворените врати в родилното в окръжна и дадоха информационна книжка, където също пише как се издава акта за раждане. Мога да ти снимам и да ти пратя на лично или ако искаш направо отиди.

За личен лекар и аз не съм запазила, но имам няколко варианта поне.

Общи условия

Активация на акаунт