Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 25 225
  • 809
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ползвам доста сложни софтуерни системи, юридическа документация, вземам управленски и инвестиционни решения обаче видя ли пералня изпитвам безпокойство и някакво дълбоко чувство на безпомощност заради факта, че не знам как се работи с нея, а имам някакъв психологически блок да проуча как става.

Забелязала съм това.
Моят наемател от горния тип заяви, че не желае да се доближава до пералнята и сушилнята.
Звънна ми в паника един ден, помоли ме спешно да изпратя домашната помошница, за късмет тя беше у нас, тръгваме двете, мятам я в колата и пристигам в апартамента- там трудно се паркира. Оставям я в колата и се качвам до горе, звъня му- той казва- влизай, звъня на звънеца , влизам и в този момент от леглото се измъква красиво момиче, чисто гола и едвам се загръща в чаршафа. Аз в този момент се разкъсвам между тревогата за пералнята и психичното здраве на голото момиче с връхлетяла хазяйка, която ме пита аз коя съм , имам дъщеря и разбира се първо успокоявам момичето, уверявам я, че е много красива, погалвам я по косите и се извинявам за нахлуването и двете отиваме до пералнята, която е пълна с пране и прах и никой не зная как да я пусне. Тръгваме да вадим прането, прахта се разсипва по пода, прахосмукачката е под спалнята, изпращам момичето да се облича, чистим с прахосмукачката, бършем с парцали, през това време помощницата пази колата отвън. Накрая събрахме прането в пликове- и в химическото за пране и гладене. И така и до днес.

# 556
  • Бургас
Ползвам доста сложни софтуерни системи, юридическа документация, вземам управленски и инвестиционни решения обаче видя ли пералня изпитвам безпокойство и някакво дълбоко чувство на безпомощност заради факта, че не знам как се работи с нея, а имам някакъв психологически блок да проуча как става.

Ама какво разправяш. ММ цял завод построи и управлява, но взаимоотношения с домакинската техника не ще да поддържа. Понякога се чудя дали наистина не може, или се прави на луд.

# 557
  • София
Хахахаха, и аз мисля, че мъжете се правят на неразбиращи.

Моят се справя прилично, но винаги първо ме пита тази програма ок ли е и натъртва, че той е заредил и пуснал миялната, че той е пуснал пералня.
Цитира ми една сцена от Кейт и Леополд, в която братът на Кейт казва на Леополд да изчака с пускането на миялната, за да може Кейт да види как го прави, иначе все едно не го е направил. 😂
Моят го е правил изключително рядко, но аз винаги виждам, когато това се случва. 😃

# 558
Това обяснява защо моят така мята чиниите и приборите в миялната, че и съседите чуват.

Правят се, разбира се. Трудно им е да преглътнат, че трябва да занимават акъла си с такива ежедневно-битови глупости, докато има още толкова много неща да се изследват на Космоса...

# 559
  • Варна
Абее и моят се опитваше да се прави на неразбиращ, пък преди да се срещнем, все някак успешно се е прал. (Не съм го взела от майка му). И сега, когато съм на работа по цял ден, а той си е вкъщи, пере, суши, простира. Е, трябва първо да му се каже, но да не издребняваме… Grinning

# 560
Аз също ползвам само 1 програма и на пералнята, и на сушилнята. На мен пък ми е досадно да чета инструкции и затова също не знам какви са тези програми и как се пускат.
Скрит текст:
За щастие, нямам много различни материи, нямам Тантели, коприни, вълна и т.н. Прането ми е предимно изкуствено или смес изкуствено и памук. 40 градуса на пералнята и 1 степен по-малка от максимално сухо за прибиране за сушилнята (сушилнята ми е от магазин за уреди с транспортни дефекти, всички надписи са на немски, а в нет-а инструкциите пак са само на немски. Затова ползвах Гугъл преводач за 2-3 думи и си избрах тази програма и си карам само на нея).
По изключение ползвам 60 градуса на пералнята за много захабени памучни неща. Но обикновено нямам такива. Също по изключение също така ползвам къса програма 30 мин.
Научих на това и детето. Слагаш дрехите, затваряш. Слагаш прах за пране (1-2 мерителни лъжички) и затваряш.
1 копче за включване, завърташ кръгчето на определена позиция, натискаш старт. Като приключи (мига за край), изключваш и отваряш. Това е. Първите 2-3 пъти имаше телефонна консултация тип "Кое копче беше сега?", но бързо свикна. Все пак е само проста последователност от 2-3 действия. Ако има някаква особеност - примерно първо пране на тъмна дреха, която има вероятност да пусне боя, предупреждавам.
Все пак, както казва народът - "Дупе знае и 2, и 200!" Laughing

# 561
  • София
Уви, аз съм точно обратното.
Само естествени материи - коприна, кашмир, различни видове вълна- мерино, апака, лен, памук или смес тип- вълна и коприна и няма шанс да е с две копчета. Нито на пералнята, нито на сушилнята. И препаратите са различни.
И на гладенето, дори изисква внимание и различни ютии имам, включително парна.

# 562
И аз нося дрехи само от естествени материи и ползвам различни програми и препарати. За гладенето, понеже много мразя да гладя, пускам винаги пара преди да ги извадя от пералнята.

Чудя се дали да купя комбинирана пералня със сушилня за наемателя. За отделна сушилня няма място.
Сега има само пералня, предишните не искаха комбинирана. Перяха веднъж седмично, чаршафите и хавлиите ги носеха на химическо чистене. Простираха на балкона предимно, много готвеха за да не мирише прането на манджи Simple Smile

# 563
  • Варна
Преди няколко страници имаше дискусия за комбита. Да не се повтаряме.
Иначе купи каквото искаш ти, не каквото искат наемателите, защото тях утре може да ги няма.

# 564
Знам, че имаше дискусия, но днес ми е на дневен ред🤣
Просто е поредния, който смята, че комбинираните уреди не са ОК. А аз комбиниран нямам и се чудя дали просто няма да хвърля едни пари за нещо, което е компромисно. (Със сигурност няма да купя AEG или Miele).

# 565
  • Варна
Ами върни се и прочети… няма какво ново да кажем няколко дни по-късно. Grinning

А има и тема за комбита, ако те интересуват конкретни технически въпроси.

# 566
Той не иска комби..ама ти се натискаш да купиш комби ..място за отделна сушилня нямало.
Не разбрах какво питаш??

# 567
С ужас съобщавам, че ще ми се наложи да ремонтирам морската ми придобивка. На пръв поглед всичко може да се ползва и така, но ми изглежда занемарено. Стените цвят праскова и кафявите завеси ми вадят очите. Особено, след като  купих шалте и друг текстил още преди са съм го придобила.
Някой имаше ли таква кухня или нещо бъркам? За мнение моля.

# 568
  • Варна
Каква беше придобивката?
Ирим имат модулни кухни с почти същите фрезовки по вратичките, но с по-обикновени дръжки. Аз имам само такова гръбче от Метро плочки. 😀

# 569
Ами върни се и прочети… няма какво ново да кажем няколко дни по-късно. Grinning

А има и тема за комбита, ако те интересуват конкретни технически въпроси.
Четох още тогава. Дори си записах препоръчаните модели.

Периодично се повтарят едни и същи въороси, както беше и при теб преди време с дилемите за напускащите наематели.

Всеки пита това, което на момента му е на дневен ред, след два часа ще подписвам договора за наем...
Както и да е, вероятно няма да купувам комбиниран уред поне за момента.

Тета, питах дали да настоявам за кимбиниран уред, притеснявам се че ще простира вътре и може да стане конденз и мухъл. Но ще видя по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт