Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 24 725
  • 809
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
О, разнообразието на пазара е космическо. Не е сведено до избора - плафон като твоя или висящи полилеи. Вкъщи именно поради ниски тавани сложихме тези:

https://vivalux.bg/bg/product/viv004616

Високи са едва 5 см, семпли, светят силно, плюс изключително важната лично за мен особеност - че светлината е насочена само надолу, тоест таванът остава в сянка, заедно с всичките му шпакловъчни несъвършенства.

# 31
Определено сте супер полезни. Ето как жените веднага гледаме да е съчетано и тн. Аз така си махнах морално остарелия цвят и пребоядисах само защото старият прасковен ми се струваше демоде. И познайте - на новият сив и модерен сега ми бодат очите диванът, вратичките на кухнята и полилеите. Та жените угодия нямаме. Евала, че даваш на висока цена с минимален разход и не ти пука. Браво, че се намират наематели и пазят.
Относно намерените XPS подложки пак ще кажа - и аз намерих такива при тайно гледано животно гризач. Та в комплект с гранулите не бих го изключила напълно като вариант да е имало любимец.

# 32
Къде е това жълто, което се обсъжда и някакви къси пердета, изпуснах ги... И аз имам жълто в един имот, цвят на Витекс - Ябълков сос се води но е много леко и свежо. За пердетата ако се налага да се правят по размер на Илиянци е евтино, избирам чист десен без орнаменти, шият и готово, неудобството е че се ходи 2 пъти, но е доста по-евтино от магазините по Екзарх Йосиф и Пиротска.

# 33
Има ли си име “обекта” на илиянци? Или поне местоположение

# 34
  • Бургас
И аз споделям стратегията. Нищо не бих пипала, ако не се налага. Имах едно лято, в което се разглобих от подготовка на две жилища за наематели. Пребоядисах сама цял апартамент, в бяло, че всички стени бяха различни. Шпакловка тук-там, яко чистене. После на дъщеря ми апартамента пак чистене и боядисване, че и боя в баня, паралелно с другата работа. Еми мерси. Не ща. Нито пък полюлеи да закачам. Един ден като му дойде времето, dany ще ги оправи стените.
Правят се грешки в първите жилища, затова вече - никакви цветни стени.

За пердетата съм съгласна, но 200 лв. няма да дам за пердета. В Джъмбо и Айко има дълги по 20-30 лв.
Мрежестите от ИКЕА и на мен са ми любими.

В новото жилище ще слагам магнитно релсово осветление, точно такова като на снимката. Поръчах го в Турция, щях да ходя тази седмица, ама времето ми осуети плановете. Две релси по 2 м и една 1 м с лампите излизат под 150 лв.
https://www.elmarkholding.eu/bg/catalog/track-lights-and-magnetic-track-lights/

# 35
Има много павилиони, които продават пердета там, но съм ползвала този - база 1, магазин 1166, дамата е Силвия, пазя си визитка - пазя всички контакти от които съм доволна. В Какаду също има богат избор на пердета и дамаски, помня онзи магазин за който пише Ази че е закрит - имаше страхотни попадения. Какаду имат и голям магазин на бул. Рожен, но съм ходила само в тези на Сливница, където също предлагат ушиване. На Илиянци е по-евтино, платовете отлични като качество за тази цена и нямам забележки. Вярно, че има големи кичове, но тях не ги гледам въобще - търся изчистено тънко воал се води без нищо, лен може според бюджета и плътно тип завеса софт го наричат, навсякъде го продават върши чудна работа.

# 36

В новото жилище ще слагам магнитно релсово осветление, точно такова като на снимката. Поръчах го в Турция, щях да ходя тази седмица, ама времето ми осуети плановете. Две релси по 2 м и една 1 м с лампите излизат под 150 лв.
https://www.elmarkholding.eu/bg/catalog/track-lights-and-magnetic-track-lights/

Лампита са най-големия ми проблем. На нормални цени нищо не намирам, което да ми хареса. Сега съм бутнала в Алиекспрес за почти 2000 лв осветителни тела, но не ми се рискува.

В  Турция има ли магазин, който да препоръчаш и мога да разгледам онлайн?

За магнитно осветление нашите снабдители Optonica настояват, че е добре в съотношение цена/качество, ама далеч не е 150 лв.

При теб на релси за външен монтаж ли ще е и как е планирано като разпределение?

# 37
Може да ми се смеете, но от един имот който реших да продам си свалих и пренесох в друг осветителните тела, защото много ги харесвам и не бяха мръднали след 15 г експлоатация, на Егло са. За съжаление в ниския сегмент не ми допада това, което масово се предлага в магазините в момента, а бюджета е лимитиран. Ходила съм веднъж и явно пак ще ходя до един аутлет на Егло - там имаше и по-стари серии, единични бройки които не са качени на сайта.

# 38
И аз с лампите съм Rolling Eyes всеки път ровя, ровя.. едни гимнастики.. а цените са грандиозни на това, което ми хваща окото. И много ме е яд, че рядко има опции от една серия за таванни и нощни лампи.
давам отзив, че ако някой пазарува от този сайт - https://www.ledkia.com/de/, сууууупер бавни са, след сума ти чакане и писане в чата си канселирах поръчката.
а наскоро открих тук нещо, което ми пасна - не съм очаквала , че в подобен сайт ще го открия -
 https://www.debenhams.com/categories/home-lighting

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 09:45 от second

# 39
за лампите - и аз съм така Simple Smile Харесам ли си нещо - е до живот с мен Simple Smile От Айко сме купували от тези усуканите лед-лампи. Много добре светят, и дълготрайно. Дори за кьорави като мен - виждам всички грешки в тетрадките на децата и всички дребни букви в учебниците. (горките ми дечица) А за мен е супер важно да свети силно, защото тъмниците не ги обичам. От този вид са:
https://aiko-bg.com/product-17357120002

# 40
Проблемът при пердетата на Dany според мен не е чисто естетически, а по-скоро че такива дребни детайли изразяват отношение на наемодателя към наемателите, съответно вероятността щом на някого не му дреме колко са дълги пердетата да не му дреме като си разлее мазнината и да не забелязва мухала по теракота с години, е по-голяма. В допълнение, че вероятността да му вземе 50 лв. отгоре е по-голяма с една добре изглеждащи пердета, които ще оставят цялостно усещане за уют. Но той е доволен от  резултата, значи всичко е точно 😊

# 41
С осветителните тела и за мен е ужас. Не мога да си харесам нещо дора за вкъщи. Или са ми едни претенциозни кичозни полЮлеи, или са голи крушки, или са изчанчени лед ленти. Търся нещо с абажур, който да омекотява директното светене на крушката, ама абажурът да не е демоде, да не е насочен и надолу (защото тогава няма никакъв смисъл, все ще ми блести в очите), накратко - голяма претенция съм. Laughing

# 42
ММ поръча от Тему жестока лампа - плафон за около 60 лв. Има топла и студена светлина, намаляване и увеличаване на интензитета, 10-ина цветови нюанса, разни диско-варианти за мигане, блутут, доста приличен звук вади. Сложили сме я в детската, децата много й се кефят, но е подходяща и за хол или спалня. Може да видите предложенията на китайците, понякога има много добри попадения.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 10:35 от krasimilo

# 43
  • Варна
Проблемът на готовите пердета по 30 лв от Айко и Юск е, че са широки по 140 см. Тоест 2 броя са 280 см. Моите корнизи са все по 3 метра и нещо, тоест ми трябва поне 4 метра широчина на платата, затова поръчвам по размер.

# 44
Миналата седмица си подмених пердетата вкъщи в спалнята с купени от юск - 4 броя по 16 лв, с перделик - само нанизах кукичките и сложих. Чиста работа за 60 лева. Без шиене, без подгъване...доволна съм че аз съм от мързеливите.

Общи условия

Активация на акаунт