Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 24 747
  • 809
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Какви са наемателите като таргет? Сам човек или двойка? Направо ме потресе с този наем, трябва да актуализирам и аз, ама от 500 как се вдига дори на 700...

# 91
Поздравления, dany1 за добрите условия.
На мен ми е чудно защо наемателите са избрали едностаен пред този, например https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c173409406707169
Предполагам, че този е даден на агенция, която не си дава зор да го отдава,а иска двоен комисион. И също, предполагам, вие сте платили с наемателя ти на случаен брокер "най-бързият печели", който е имал мотивация да "продаде" точно твоят имот.

# 92
HappyHeartbeat, действително е чудно:-)

# 93
А защо си мислите че всеки гледа в имот.бг?

# 94
Поздравления, dany1 за добрите условия.
На мен ми е чудно защо наемателите са избрали едностаен пред този, например https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c173409406707169
Предполагам, че този е даден на агенция, която не си дава зор да го отдава,а иска двоен комисион. И също, предполагам, вие сте платили с наемателя ти на случаен брокер "най-бързият печели", който е имал мотивация да "продаде" точно твоят имот.
Добър е апартаментът. Не знам дали е актуален, обаче.

Предполагам най-малкото моят е на по-добра локация.
Горната обява изобщо не описва локацията. Нито от снимките се вижда. Може да е на светофара на 8 дек и кл охридски.

Взимат го семейство украинци за сина си, който учи. Мисля и те ще посещават от време на време. Мисля и живеят и работят в района, което се е оказало решаващо. Май за тях брокерът беше казал, че имат няколко заведения (малки, предполагам)

Тета, същата фирма ги докара.
Читави апартаменти не вярвам да се задържат. За 2 дена и половина имах сигурно 12-15 огледа.
Ако беше на 850 да се е взел още с 1я оглед, бая се примолиха.
Споменаха други брокери и клиенти от огледите, че за 850 в Младост се давали пълни гробници, с обзавеждане от социализма.

Аз отдавна ви казвам, че няма такива наеми 500-600лв.
Даже вчера-онзи ден гледах, фейсбук група "едностайни до 800, тристайни до 1500". И това е име на група.
За да я кръстят така, явно 800 се брои за дъно някакво.

# 95
  • Бургас
Много съмнителна ми е тази обява.
Прилича на набирателна.

# 96
А защо си мислите че всеки гледа в имот.бг?
От гледна точка на кандидат-наемателят, който си наема брокер, би било справедливо да му покажат какво има на пазара. Брокер да не гледа имот.бг няма.
Иначе тази беше първата, която излезе. Ето друга произволна, на ул.Александър Фол, има име на отговорен брокер и пише, че работят с колеги. Звучи реално: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c173635515973403

# 97
Пропуснала съм че е с брокер.

На мен като ми звъняха едни хора тъкмо като бях отдала, и сама ги насочих към имот.бг..защото бях видяла че има обява за двустайно на цената на моето едностайно. Но сякаш хората не бяха запознати със сайта защото така ми прозвучаха-че не разбират за какво им говоря.
Но моята обява беще в олх/фейс..не с брокер.

# 98
Звъннете на брокерите, организирайте си оглед, изявете готовност да платите капаро и ще стане ясно колко са реални тия обяви. Втората ми е и да е, но първата е прекалено добра, за да е истинска.

# 99
  • Бургас
Разрових imot.bg да търся сходни жилища на моето.
Натъкнах се и на това, за 450 лв. Без прозорци Simple Smile
https://m.imot.bg/details/2b168607415510243

И на dany едностайния видях, пуснат от четири агенции. На едната снимка наистина не е много жълто Simple Smile

Само 25 обяви, половината повтарящи се, средна цена около 700-800 лв. Сега трябва да събера смелост и разговора да проведа, договорът изтича в началото на март...

# 100
Tintina, aз също съм в шок колко съм изостанала с наемите. Не планирам засега да пипам нищо, но почвам да разбирам защо някои хазаи предсрочно прекратявят договорите. Аз съм с едно 30-40% под пазарните цени както и да го гледаш.

# 101
  • sofia
Моля за коментар, защото се обърках.
За преходния тристаен апартамента до МА в едната спалня ще поставя легло 140/200 това е ясно, но в другата спалня се чудя дали също такова легло, което трябва да купувам + матрак или да сложа две легла 90/200, които имам и са в отлично състояние с много хубави подматрачни рамки и нови матраци. Ако е едно легло 140/200 вместо двете единични, то тогава може би няма да е удачен вариант за семейства с деца. От друга страна, ако са студенти дали ще е ок едната стая да е с две единични? Да не го изтълкуват, че може да живее и трети. Чудя се как да подходя с обзавеждането.

# 102
Бих сложила ъгловите щом са налице и нови.
Няма да го тълкуват...ще си кажеш че е за 1 човек стаята.
Аз също съм с ъглови в студио и го отдавам на 1 човек. Второто се ползва като диванче...

# 103
  • Бургас
Не купувай, щом имаш. Сложи двете легла, пък някой може и да преспива на второто инцидентно, или неинцидентно Simple Smile

И само да кажа - от днес в Лидл има хубави душ комплекти за 80 лв., плюс батерии за 60.

# 104
По темата за абсорбаторите,
но вече продават котлони, уж абсорбиращи, не съм пробвала, ако някой ползва такъв да пише. В един магазин ми обясниха, че вече даже абсорбаторите, или може би само някои модели?,  може и да не се свързват с тръба съответното място към комина.

Общи условия

Активация на акаунт