Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 24 756
  • 809
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
И аз съм ЗА да ползваш наличните легла. Особено щом са и с матраци. Пак става за семейство. Леглото в другата стая 140/200 спокойно може да се ползва от родителите, стига да не са дебелаци.

Абсорбаторите работят с филтри, които трябва да се сменят. Ако има възможност за извеждане на въздуха (в отдушник, не в комин!!!), бих сложила аспиратор.

# 106
  • София
Е, те не са от вчера.
На основата на активен въглен са и не са никак ефективни в сравнение с въздуховодния шрим.

# 107
И аз мисля като Azzy, бутафорни са по-скоро. Не очаквайте от наематели да отварят прозорци след готвене. По-вероятно с такъв слаб абсорбатор да се насложат мазнини и миризми около мястото за готвене.
Относно легло 140/200, за мен не е пълноценно. 160/200 си е нормална спалня, става и за един, и за двама човека. То даже и да е един човек, нали може гадже да си хване. Ограничаващо е.

# 108
Е, то си зависи от навиците при спане. На легло 140 см. двама възрастни-средно към тежко тегло си спяхме спокойно. В даден момент и бебе/малко дете между двамата.
Спала съм и на 180, ми то трябва да гониш половинката, за да го намериш и изловиш.
Ако трябва да се нагаждаш към пространството, за да има за пътеки от двете страни с тоалетки, да не се блъскаш в ръбовете на леглото, мисля, че 140 см. си е добре. Ако може да се събере 160 см. - за двама. Един човек на 160 см. неминуемо ще спи само от едната страна.

# 109
Тя темата е необятна и е обсъждана много пъти. 140 за двама възрастни е ок, в същото време в последните години е адски фйешън двугодишни да спят на 120, щото 90 било селско…
Според мен 160 е идеалната среда, по 80 на човек:-)

# 110
  • Бургас
Колкото по-голяма спалня, толкова по-добре.
Ама тук тръгнахме да обзавеждаме за студенти, затова бяхме предложили 140 спалня, за сам човек, ако си кани гадже, да е само за секс, не за спане, да не се заседяват много и да не станат наемателите трима или четирима, пък да плащат като за двама Simple Smile

# 111
140 за семейна спалня ми се струва малко. Но предвид това, че ще е за студенти, дори и да са с гаджета, вероятно ще искат да са по-близо един до друг.

# 112
  • София
В малкия апартамент е 144/190.
Не е толкова миниатюрна.

# 113
  • София
По-голямата слагай когато може.
Зàбрави иначе тия филми - да те топли допълнително цяло лято баси 😅

# 114
Нали й казахте за студенти да обзавежда?
Сега пък за 1 студент 140 било малко...

Последно???

Жената конкретно пита. Къде тръгнахте общо да отговаряте..стана бъркоч някакъв...

# 115
Моята одисея днес протече с това, че поръчах легло 120 см. Искам да е само един човек, макар че в самото начало ще са двама - но надявам се леглото да спомогне по-бързо да се премахнат от самосебе си. Поръчах скрин, гардероб, чакане на майстор да прекара канал за кухнята/нищо не направи/, после другия за профилактика на пералнята - и той нищо - утре щял да идва. За мой ужас, плотът за кухничката е с половин см по-широк - понеже едната стена на нишата се оказа леко крива. И сега какво ще го правя, не знам.
Подреждах, чистих, подреждах мебелите, търчах да търся нова батерия да сменяме в банята, абе - без кръст останах в този студ.
(Да си алчен хазяин никак не е лесно, ама само който не е бил, а гледа отстрани в чуждата паничка, само той така си мисли.)

# 116
И за студенти, и за семейство, легло 160/200 или 164/190 се възприема по-добре. По-малко само ако спалнята е миниатюрна, иначе е безмислен компромис. На потребителката предположих, че е СС апартамента, значи нормални стаи, защо да прави компромис с тек и половина?

# 117
Защото се предполага, че стаята е за една постоянно живеещ.

# 118
Писала съм и преди. Моите са по 140 см в 4 спални и 160 само в 2. Никой не се е оплакал от 140 см. Обзавеждам за 1 студент в стая, достатъчно голямо е това летло от 140 см и за инцидентно преспиване на втори човек. В новия двустаен умишлено взех и диван, който не се разтяга, да не става хан. За седене е супер удобен.
В Павлово ще е за двойка, там ще сложа 160 см.

# 119
  • Бургас
Нали й казахте за студенти да обзавежда?
Сега пък за 1 студент 140 било малко...

Последно???

Жената конкретно пита. Къде тръгнахте общо да отговаряте..стана бъркоч някакъв...

Ми точно, ние студенти предложихме, после тя каза, че имала две легла и можела и на семейство с дете/деца да го даде. Не е при нас бъркочът. Другаде е Simple Smile

При това положение човекът в стаята с голямото легло ще е привилегирован и ще има драми.

Общи условия

Активация на акаунт