Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 39

• 24 770
  • 809
  •   1
Отговори
# 690
Аз имам опасение, че ако климатикът е куча марка, няма да топли, няма да достига зададените температури, ще е ужасно шумен, дълго и напоително ще дефроства, наемател ще се обажда да ме пита защо климатика на топли, че не духа топло, да иска да го оправям, а оправянето знаем как е - точно никак - за качествено оправяне се смъкват и двете тела и се носят в сервиз за диагностика кадърна, и често резултатът е нов климатик, тоест повредения рядко се отремонтира. След гаранцията това всичко се плаща - и свалянето, и наново да ти го закачат и свържат, и сервиза ..и излиза като нов. Това са ми притесненията, едните.

# 691
  • София
А като сложите климатик на наемател после как се разбирате за ежегодната поддръжка - нали и тя се плаща отделно?
И друго - дали наемателя ще почиства филтрите поне 1 път месечно?

# 692
Ежегодната профилактика си я плащам аз.

# 693
  • Бургас
Аз също плащам профилактиката, обаче това с филтрите наистина е дерт. Няма как да проследиш. На всички съм го написала в договорите, редовно напомням, ама знам ли какво правят...

# 694
  • София
Колкото почистват на пералните - понякога мъжът ми ако има някаква дребна поправка в апартамента проверява и почиства и климатика в този, който отдаваме.
В този, в който сме ние - ние си почистваме, викали сме и поддръжка за наша сметка.
От всяка страна сме мечта - и като наематели, и като наемодатели Joy

# 695
Бихте ли споделили колко плащате за профилактика на климатик и моля препоръчайте фирма (за София). Благодаря!

# 696
Бихте ли споделили колко плащате за профилактика на климатик и моля препоръчайте фирма (за София). Благодаря!
Аз ползвам тези
https://ddclima.bg/contacts/
Не знам колко е профилактиката, ММ е плащал на човека.

# 697
  • София
Миналата година 120 лева за два климатика в гаранция от Технополис.
За другите скоро не съм викала, а вкъщи някои сдават багажа. Но са сигурно двайсет годишни и за последно ги профилактирахме преди 5.🥴
Иначе си ги чистя, ама като са толкова стари, съм доволна на колкото още изкарат.

# 698
  • София
Климатика е купен от Вимакс и от там идват за профилактика.
Май 70 лв. платих 10.2024 г. Но понеже ер-фраера е позициониран под климатика и в машинариите му се беше натрупала мазнина. Теехника разглоби вътрешното тяло и го изми и почисти основно срещу още 90 лв. Пусна фактура, издаде касова бележка.
От тогава ако ползвам фраера го слагам на друго място.

# 699
Благодаря, bubkab, Илит , Aisha, drago_2008, dany1! Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 02:06 от bgladybg

# 700
Аз съм ползвала само Мегаелектроникс, но не помня колко плащаме.  Доволна съм. Имаха някаква малка отстъпка с клубна карта на Виваком. Във Вимакс също има нещо символично.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 22:40 от drago_2008

# 701
Аз съм ползвал Вимакс доста и Bros доста. Като 2те са само магазин, но имат уговорена монтажна група/фирма, която монтира срещу заплащане.

# 702
# 703
Овча купел, наем 2ст е 375Е, при това има и метро.

Това май е най-ниското в София, след Люлин и Обеля.
Wink

# 704
  • София
Къде ти, даже в Обеля е по-скъпо. Изненадана съм, честно казано.

Много любопитна карта, най-после имот-бе-ге-то да направят нещо интересно и полезно.

Другото, което ме изненадва са съпоставимите цени между Лъвов мост и Медицинска академия, понеже кварталите са страшно различни.
Може би все пак няма достатъчно бройки апартаменти за качествено сравнение.

900 двустайни на пазара, но ако са автоматизирали справката, най-вероятно от тях има 10-15% повтарящи се обяви и 10-15% набирателни.

Общи условия

Активация на акаунт