Какво да правя с родителите ми? Дайте ми съвет.

• 5 265
  • 122
  •   1
Отговори
# 105
Аз пък съм убедена, че всички сме хора и всички сме еднакви, с разни малки разлики. Но като цяло средностатистическите хора са еднакви, иначе казано всички сме посредствени. Единици са тези, които са изключителни лидери, интелектуалци, учени, и те дърпат света. Нека не се закичваме с чужди лаври. Някои народи стават жертва на лидерите си, политиката си, теокрацията, фашизма и лошия си късмет. Точно сега някъде в Палестина може да се е родил някой Стив Джобс, ама нито той, нито ние ще разберем.

# 106
Всеки може да е лидер, интелектуалец, учен и да движи света, именно защото всички се раждаме еднакви. След това, обаче изборите, които сме направили в живота, ни правят каквито сме. Едни стават лидери/развиват се добре и съответно живеят добре и са щастливи, други правят не толкова добри избори и след това цял живот страдат от това. Разбира се, когато сме деца, ролята на родителите и да ни показват пътя.
В тази връзка, човек от малцинствата да направи добър избор е рядкост, защото средата му има различни разбирания за добър избор от общоприетите и това е наследство от векове назад. Няма как да се изкорени или промени. Затова връзки между хора с тотално различни манталитети и култури не са подходящи. Аз съм сигурна, че и родителите на момчето не са вдъхновени от връзката му с авторката

# 107
КПП, що за глупости?! Не всички могат да бъдат учени или интелектуалци. Много хора по света нямат достъп до базисно образование, нямат храна и чиста питейна вода, медицинско обслужване... Има страни с много висока детска смъртност.

Също така милиони хора търпят последиците от военни конфликти и политически режими.

Да не говорим колко хора по света имат интелектуални затруднения вследствие на различни заболявания или увреждания. Когато пишете някакви твърдения, мислете по-задълбочено.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:43 от Radilena

# 108
Да, затова споменах, че зависи от средата.
Всички обаче се раждаме с еднакъв потенциал. Няма някой да е роден повече от друг

# 109
Как ще се раждаме с еднакъв потенциал? Преди малко написах, че има хора, които се раждат с мозъчни или други увреждания.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 16:12 от Radilena

# 110
Значи, момчето не ругае, не пуши, не пие, не метлосва по улиците, а учи.
А нейната майка е готова да я спре от училище, за да не вижда момчето. Ама че парадокс.

# 111
Да, затова споменах, че зависи от средата.
Всички обаче се раждаме с еднакъв потенциал. Няма някой да е роден повече от друг

Не е вярно, хората не са еднакви и равни.

# 112
Съжалявам, че разсъждавате по този начин - че хората не са еднакви и равни. Напротив - всички се раждаме с един и същи потенциал и спрямо житейския ни път, родителите и т.н., се развиваме по различен начин. Това, което го е постигнал Илън Мъск, например, можем всички да го постигнем, но сме направили други избори в живота си.
Уврежданията и т.н. са изключение, разбира се че там е различно.

Аз не се смятам за повече или по-малко от когото и да е друг човек.

# 113
Аз не мисля така - има умни и глупави, мързеливи и работливи, страхливи и смели, предприемчиви и пасивни... Условията идват след това.

# 114
Хората не са равни и никога не са били.Тук става въпрос,че средностатистическия човек много рядко може да избяга от средата и стериотипите които е виждал и научил.

# 115
Никой не се ражда умен или глупав, или мързелив или работлив. Това са умения/качества, които човек придобива с годините. Раждаме се с еднакъв потенциал, като бели листа, върху които средата, в която сме, рисува. Разбира се и генетиката има значение.

# 116
Никой не се ражда умен или глупав, или мързелив или работлив. Това са умения/качества, които човек придобива с годините. Раждаме се с еднакъв потенциал, като бели листа, върху които средата, в която сме, рисува. Разбира се и генетиката има значение.

Toeст раждаме се съвсем еднакви, ама и генетиката имала значение? И всеки е можел да стане Айнщайн? Ако е така защо милиони хора от заможни семейства, с всички възможности, не са станали?

# 117
Странни разсъждения имате, наистина.

# 118
Не знам вече дали подкрепям или не авторката, но искам да отбележа, че и много български мъже не стават за чеб за зеле. Масово има малтретирани жени и деца, някой пребити до смърт. Да не говорим, че отвреме навреме има по някоя новина мъжа уби жена си, не знам защо. Има мъже българи, които не дават на жена си да учи или да работи дали от ревност , дали защото наистина вярват, че жената трябва само да ги обгрижва отново българи. Има такива, които нарочно я забременяват, за да я задържат. Да не говорим за психическия тормоз. И още много, разгледайте статистиките. Та вие за едно циганче сте се хванали. Нищо чудно и тук да пишат пребити жени от българин и да пишат колко е лошо циганчето.
  Буквално да пишат, че е лош когато дори не го познават е малоумно. А аз може в някои отговори да не се изказвам добре, но това е защото просто се ядосвам, че тук хора които да ме разберат няма освен малкото, като Вас, които не ги интересува какъв му е произхода

# 119
Ама произхода е много важен! Само ,че ще го разберете по-късно.
Българската поговорка казва.."Жена и котка се взема от къща...
В смисъл от добро семейство. И за да разведрим малко обстановката ,да си припомним каква я свърши принц Хари.

Общи условия

Активация на акаунт