Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви могат да бъдат причините за проблеми с измерването на кръвната захар с Accu-Chek глюкомер?
Какви са разликите между различните модели глюкомери и кои спецификации трябва да имам предвид?
Какво да правя, ако глюкомерът постоянно показва високи стойности на кръвната захар?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви могат да бъдат причините за проблеми с измерването на кръвната захар с Accu-Chek глюкомер?
Проблемите с измерването на кръвната захар с Accu-Chek могат да се дължат на недостатъчно голяма капка кръв, забавяне при поставянето на капката върху лентата или бързото съсирване на кръвта. Честото показване на грешки E-2 или Lo също може да сигнализира за неправилно използване на ланцета или дефект на самия глюкомер.
-
Какви са разликите между различните модели глюкомери и кои спецификации трябва да имам предвид?
Различните модели глюкомери имат различни технически характеристики, като точност на измерване, време за реакция, нужда от калибриране и удобство за потребителя. Някои потребители са имали положителен опит с Contour Plus, докато други са имали проблеми с Accu-Chek. Важно е да изберете консумативи, които са съвместими с избрания модел, и да сте наясно с цените им.
-
Какво да правя, ако глюкомерът постоянно показва високи стойности на кръвната захар?
-
Какви храни и какъв режим на хранене са подходящи за управление на гестационния диабет?
-
Какво е сутрешен синдром на захарта и как влияе на нивата на сутрешната захар?
за сега 1 път мерих след хранене и беше окей, пред вид, че не се ограничавам. Ендокриноложката в Марковс ми каза межди 3-6м да направя обременяване и после да се видим. Ще премеря тези дни на гладно и след хранене. Дано всичко е наред.
Аз съм в другата крайност, където КЗ сега е в норма, но пък кръвното много ми играе и все в посока нагоре
Чувала съм, че ако имаш ГД шансовете за развиване на прееклампсия или само повишаване на кръвното са по-големи, а за ниско кръвно идея си нямам. Надявам се да се включи някоя дама с опит. Иначе може заради горещините толкова да ти пада? АГ ще ти каже де. При мен се надяваха сега през лятото от самосебе си да почне да ми пада кръвното, но уви с 2 лекарства го поддържам 120/80.
Надявам се да успее да ти се запази КЗ на гладно около тези стойности.