Гестационен диабет - тема 6

• 15 933
  • 640
  •   1
Отговори
# 195
За съжаление дори при добро следене пак има последствия. С предишната бременност отново имах ГД, контролиран с диета и се повлияваше доста по-добре отколкото сега, но след раждането се разви в ИР и в момента ендо не знае точно сега с ИР ли съм или отново ГД. Според мен обременяването след раждане задължително и не трябва да се пропуска, за да може ако има нещо да се реагира.

# 196
На мен ми казаха между 1 и 3 месеца след раждането, направих на втория, ендокринолог ми каза че съм ок, но да ограничавам бързи въглехидрати.

# 197
Момичета, бихте ли посочили кой точно е кето/протеиновият хляб, за който сте забелязали, че не вдига кръвната захар. Честно казано аз малко съм объркана в избора на такъв хляб, тъй като прочета съдържанието на опаковката, ми се струва, че хлябовете, които аз намирам в търговските мрежи, всъщност съдържат не малко въглехидрати. Благодаря!

# 198
Аз взимам от Лидл Кето хляб, в червено-оранжева опаковка, около 4 лева е и не ми вдига захарта.
Момичета, бихте ли посочили кой точно е кето/протеиновият хляб, за който сте забелязали, че не вдига кръвната захар. Честно казано аз малко съм объркана в избора на такъв хляб, тъй като прочета съдържанието на опаковката, ми се струва, че хлябовете, които аз намирам в търговските мрежи, всъщност съдържат не малко въглехидрати. Благодаря!

# 199

Аз лично си купувам на ВИТА - Нисковъглехидратен или Протеинов (2 варианта има) от поредицата им “фитнес” - в 100г има около или под 20г въглехидрати. По-вкусен ми е от всеки друг…

# 200
Здравейте и от мен. Ще бъда благодарна, ако коментирате резултатите ми.

# 201

Малко високо е на 120 мин, иначе на 0 и на 60 е добре, най-добре лекар да каже, но сигурно ще Ви назначат диета…

# 202

Бих споделила, че на 120 минута е доста височка стойност, но и на 60 е над норма - дори и малко.
Иначе на гладно е много добре!
Според мен с една балансирана диета бихте контролирала много лесно глюкозата.

# 203
На същото мнение съм и аз като другите момичета - с една диета и следене на КЗ с глюкомер всичко би трябвало да е наред. 😊
А в коя седмица е правено обременяването?

# 204
На 60 мин, ендокринолога ми каза, че трябва да е под 10, така че не е толкова висока стойността на 60 мин според мен

# 205
И на мен моята ендокриноложка ми каза на 60та минута при обременяване, че до 10 е окей, а в домашни условия до 9. Но тук вече и различните ендокринолози твърдят различно 😁 На мен и 9 в домашни условия ми идва в повече - бая въглехидрат трябва да съм хапнала, че да стигне толкова 😳 Та се стремях до 7.8 да ми е максимума 1 час след хапване. Казвам “стремях”, защото от както се разбра, че плацентата ми не е наред КЗ ми падна и дори 5 парчета пица да изям пак няма да стигна до 9 🫠 Но така или иначе продължавам да се следя с глюкомер и хапвам предимно протеин.

# 206
Минавам да се отчета, след раждането хапвам всичко. Или по-скоро какво има, че нямаме време всеки ден да готвим и поръчваме Joy за сега 1 път мерих след хранене и беше окей, пред вид, че не се ограничавам. Ендокриноложката в Марковс ми каза межди 3-6м да направя обременяване и после да се видим. Ще премеря тези дни на гладно и след хранене. Дано всичко е наред.

# 207
Здравейте! Искам да ви питам има ли някоя с ниско кръвно по време на бременността от ГД?
При мен още на 1вата фетална ми казаха, че съм с риск от ГД и високо кръвно и ми изписаха Акард 150 мг. Гестационния диабет се потвърди с изследване и знаете режими, мерене на КЗ и т.н. /пия и аку-тирокс и глюкофаж/
От около 2 седмици забелязвам, че КЗ си е на горна граница: 5,3; 5,5 на гладно и 6,3; 6,5 - 2 ч след хранене
Измерих си кръвното 87/47… преди все е било идеално 120/80, което е нисичко
По принцип знам, че са свързани, но не съм много на ясно… /в понеделник ще питам АГ/

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 10:44 от dd_desi

# 208
Здравейте! Включвам се и аз тук, за съжаление.. следващата седмица имам час при ендокринолог, но имам опит с предна бременност, та меря КЗ редовно. Сутрин на гладно 5,3-5,5, един час след хранене 6,1-6,8. Спазвам режим, но от около седмица. Според по- опитните от вас момичета дали ще успея само с режим?

# 209
Здравейте! Искам да ви питам има ли някоя с ниско кръвно по време на бременността от ГД?
При мен още на 1вата фетална ми казаха, че съм с риск от ГД и високо кръвно и ми изписаха Акард 150 мг. Гестационния диабет се потвърди с изследване и знаете режими, мерене на КЗ и т.н. /пия и аку-тирокс и глюкофаж/
От около 2 седмици забелязвам, че КЗ си е на горна граница: 5,3; 5,5 на гладно и 6,3; 6,5 - 2 ч след хранене
Измерих си кръвното 87/47… преди все е било идеално 120/80, което е нисичко
По принцип знам, че са свързани, но не съм много на ясно… /в понеделник ще питам АГ/

Оле Деси Weary Аз съм в другата крайност, където КЗ сега е в норма, но пък кръвното много ми играе и все в посока нагоре Disappointed Relieved Чувала съм, че ако имаш ГД шансовете за развиване на прееклампсия или само повишаване на кръвното са по-големи, а за ниско кръвно идея си нямам. Надявам се да се включи някоя дама с опит. Иначе може заради горещините толкова да ти пада? АГ ще ти каже де. При мен се надяваха сега през лятото от самосебе си да почне да ми пада кръвното, но уви с 2 лекарства го поддържам 120/80.

Здравейте! Включвам се и аз тук, за съжаление.. следващата седмица имам час при ендокринолог, но имам опит с предна бременност, та меря КЗ редовно. Сутрин на гладно 5,3-5,5, един час след хранене 6,1-6,8. Спазвам режим, но от около седмица. Според по- опитните от вас момичета дали ще успея само с режим?

И аз мисля като Boyana6, че с режим нещата биха били наред Relaxed Надявам се да успее да ти се запази КЗ на гладно около тези стойности.

Общи условия

Активация на акаунт