Гестационен диабет - тема 6

• 15 568
  • 628
  •   1
Отговори
# 555
Ами ендото ми пусна направление за обременяване и в лабораторията това са видели като направление. Тя и без това каза, че като го правя рано (22г.с.), ще трябва да го повтарям после. На мен хич не ми се иска. Може би просто ще си пускам захарта на гладно всеки месец. Да видим какво ще каже и тя и проследяващият. Ще понамаля въглехидратите.

# 556
И какъв е смисъла по-натам също да Ви пуска обременяване.. по-добре да Ви накара да си мерите захарта с глюкомер вкъщи за известно време, без да спазвате режим, за да види за какво става и ако види, че кз доста се качва ще Ви каже да спазвате режим. Не ги разбирам някои лекари, честно ви казвам 🤷♀
А в коя лаборатория ходихте за изследването?

# 557
Понеже съм на село през лятото, в Унидиамед в Благоевград. Не съм предполагала, че едната глюкоза е нещо специфично, за което трябва да ходя в добра лаборатория. За други неща като хормони, имунология подбирам. Но там по принцип съм доволна от резултатите, има някаква консистентност за всичко, което съм пускала.
Аз със сигурност ще внимавам с въглехидратите, чак режим не знам дали ще успея, ям 2 пъти на ден, ще го докарам до 3, но ще са зеленчуци и риба предимно.

# 558
  • Melmak
Вариант е глюкомер и да следиш, аз съм фен на сензорите, като декском. Обаче толкова пъти обременяване, не.

# 559
Може да си сложа за месец от ония джаджи на рамото. Или там за колкото се слага. Ще видим какво ще каже ендото.

# 560
  • Sofia
На мен ми правиха обременяването от пръста в Рамус, казаха, че така се прави и не може да се повтаря в близките 6 месеца. Изрично ме предупредиха.
Сега пазя диета без никакви въглехидрати, захари, плодове.

# 561
  • Melmak
То и Рамус не са за доверие.

# 562
Какви бяха стойностите при вас? Води ли се диабет?

# 563
В Рамус не ходете за нищо, още повече пък изследвания по време на бременност.

# 564
О да, Рамус не стават за хормони особено.

# 565
Аз в Рамус съм ходила много пъти и моето ендо казва, че за хормони е ок лаборатория. Сверявала съм с цибалаб и всичко ми е било почти еднакво. Но цяла бременност ходих в цибалаб понеже си работех до 7мия месец, а до работата точно има цибалаб. Досега колкото и пъти да са ми правили обременяване никъде не са ми взимали от пръста. Правила съм и в рамус 3-4 пъти обременяване и там също е било венозно.

# 566
  • 🌊
В СитиЛаб беше първи път венозно и другите два от пръста. Преди в Синево беше изцяло венозно.
Последните 4 дни засичах и пратих всичко на ендокринолога, сега чакам присъдата😄

# 567
  • Sofia
Какви бяха стойностите при вас? Води ли се диабет?

Да, водят се диабет.

# 568
Факт е,че в някои лаборатории ги мързи и се изтарикатяват да взимат само капилярна кръв като не са пуснати инсулини, а само захари. Все пак,ако няма ГД, то и пробата от пръста,макар по-завишена,няма да е в стойности, сочещи гд - така ми обясни моята лекарка.
Защо на захар 5.2 на гладно се е наложило огтт в 22 седмица за мен е мистерия. Не бих повторила обременяването в следващите седмици/месеци аз лично.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 00:20 от PumpkinPraline

# 569
  • Бургас
5.2 е над нормата за бременни. На мин ми пуснаха обременяване с 5.3 сутрешна захар.  И си излезе диабет на първия час след приема на глюкозата беше малко над нормата

Общи условия

Активация на акаунт