Гестационен диабет - тема 6

• 11 695
  • 504
  •   1
Отговори
# 75
Lorena, съжалявам да го чуя. Стреса какво ли не отключва. И аз имам близки до себе си и с тип 1 и с тип 2.

# 76
Правих я в Токуда, работи 24/7 и резултатите излезнаха за 3 часа. Венозна кръв взимат само

Момичета, къде е най-добре да си пусна ОГТТ?

И според вас, дали преди прегледа при Яначкова да го направя или да отида първо при нея и тя да ме упъти?

# 77
Здравейте, при самостоятелно мерене на ГЗ с глюкомер тези стойности ли се гонят: на гладно до 5.3, първи час след храна до 7.8, втори час до 6,7?

# 78
И аз съм се водила по тези стойности

Здравейте, при самостоятелно мерене на ГЗ с глюкомер тези стойности ли се гонят: на гладно до 5.3, първи час след храна до 7.8, втори час до 6,7?

# 79
И на мен ендокринолога ми каза, че това са граничните стойности за мерене с глюкомер

# 80
Момичета, това сега ГД ли е или е някакво гранично състояние.
Първата кръв е от вената, след това ми взеха от пръста.
На първия час много скача, после гледам, че влиза в граници:

# 81
  • Благоевград
Момичета, следя си кръвната захар с глюкомер. Не всеки ден, но често. Засега след хранене е в норма. С ИР съм. Преди месец инсулинът ми беше 22 на гладно. Има ли нужда след като захарта е ок, да правя обременяване? До сега никога на гладно не ми е била под 5. В последният месец варира от 4.4 до 5.1 на гладно, а се е случвало вечер преди сън да хапна 1-2 хапки хляб или нещо тестено заради гадене и въпреки това, кръвната захар е 4.4 да кажем. Има ли смисъл като пускам кръвни, да следя и инсулин, или е достатъчно само глюкозата на гладно?

# 82
Инсулин не се следи, докато сме бременни. Освен, ако не ти е интересно Simple Smile

# 83
Момичета, това сега ГД ли е или е някакво гранично състояние.
Първата кръв е от вената, след това ми взеха от пръста.
На първия час много скача, после гледам, че влиза в граници:

По спомен мисля ,че при обременяване на първия час трябва да е под 10...твоето май е в номрма ...
И от интерес не се гледа инсулин по време на бременност ще бъде висок

# 84
Надежда  те и 3те са глюкоза, не съм гледала инсулин Simple Smile

# 85
Надежда  те и 3те са глюкоза, не съм гледала инсулин Simple Smile
Да да твоето е кз от обременяване...
А това за инсулина беше за signora_tina 😊

# 86
Здравейте, мами !
Аз съм бременна в 28 г.с. + 4 дни и бях насочена за обременяване с глюкоза, тъй като на ехограф обиколката на стомахчето на бебчо беше с две седмици напред. Иначе нямам други симптоми, мерила съм глюкоза на гладно в средата на месец януари в 21 г.с. и беше 4.2
Въпросът ми е случвало ли ви се е да повърнете след приема на глюкозния разтвор при провеждане на изследването ? При мен се случи на 40 минута, като бях силно замаяна и пред припадък. Съответно не можахме да проведем изследването.
АГто каза, че заради станалото приема, че имам ГД и съответно иска да намаля до минимум въглехидрати.

# 87
Аз не повърнах...дори не ми се пригади...нито пък ми прилоша...на моята бебка също и измериха с 2 седмици напред обиколката на стомахчето...но само еднократно...после беше наред...но при мен сутрешната кз беше висока...можеш да мериш с глюкомер в къщи...сутрин на гладно и 1 и 2 часа след храна

# 88
Здравейте, бях при д-рНачев. Той ми обясни как да си меря КЗ, което кардинално промени стойностите на КЗ в посока нагоре. Та, той ми каза, да се храня за 15 мин и да почна да замервам 60 мин от момента, в който съм почнала да се храня или най-късно след като изтекат 15 мин от както съм започнала да се храня и съответно на 15 мин съм спряла. Сега, малко ме подведе май с бананите. Каза, че няма проблем и до 3 на ден да си ям., като аз си сложих в закуската половин банан и КЗ ми беше 8.7. Предните дни си мерих КЗ, като отброявах 60 мин, откакто съм приключила с храната, като аз си ям бавно, особено сутрин по 30-40 мин с кафето и тогава ми бяха много добре стойностите
Може ли да споделите вие как точно я мерите тази КЗ, че съвсем се обърках. Аз иначе като меря вечер и на обяд след храна, като не съм яла захар и сладки плодове ми е ок КЗ, но сутрин заради едната лъжица кафява захар и мед и.или банан ми скача до 8 Sad явно, рязко се налага да спра захарта

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 18:24 от ANN_with_E

# 89
  • Благоевград
Започни като за начало със солени закуски. Сладко и плодове не са за закуска.

За кръвната захар- да речем, че започваш да закусваш в 08.00 ч. Преди първата хапка мериш захарта на гладно. В 08.15 ч. вече си приключила с яденето. Мериш захарта в 09.00 ч. и ако искаш отново в 10.00 ч.

Общи условия

Активация на акаунт