Гестационен диабет - тема 6

• 11 768
  • 505
  •   1
Отговори
# 90
Започни като за начало със солени закуски. Сладко и плодове не са за закуска.

За кръвната захар- да речем, че започваш да закусваш в 08.00 ч. Преди първата хапка мериш захарта на гладно. В 08.15 ч. вече си приключила с яденето. Мериш захарта в 09.00 ч. и ако искаш отново в 10.00 ч.

Банан за закуска може, ако преди него ядеш яйца, сирене и бекон Simple Smile
сори, цитирах грешен пост Simple Smile

# 91
Здравейте, мами. Бременна съм в 28 седмица и на предните ми кръвни изследвания захарта на гладно беше 5.0. Съответно проследяващият каза да направим обременяване с глюкоза и това са резултатите от вчера. Гестационен диабет явно нямам (захарта 5.0 беше преди месец и половина, от тогава внимавам с тестото, но не се ограничавам супер стриктно), но тази глюкоза толкова ниска на втори час ми е малко странна?

# 92
Трябва ли да се лежи в отделение, за да ти изпишат инсулин? И тези,на които бебебта вървят 2 седмици напред какво ви казаха за раждане? На мене ми казаха секцио. Според мен е доста прибързано при положение че имам едно дете пак с гестационен диабет и родено нормално.

# 93
Danytarg,да за съжаление трябва поне за 3 дни да те приемат и да ти направят профил,взимат по 6 пъти кръв на ден и през ноща също.При мен лично имаше още какво да се наглася като дози ,но нз защо така плахо действаха отначалото.На мен дъщо ми казаха евентуално секцио,но може би зависи в коя седмица си ,аз съм 27 ,като се установи ГД бях 25 с .Даже сега търся е до което  само да коригира дози на инсулин но мисля ,че не всички се наемат.Колко ти е кр захар ?

# 94
Аз не съм.лежала в отделение...ендокринолог си ми даде инсулин и една таблица да попълвам със стойности на кз,която му пращах и коригираше дозата

# 95
Това прекалено ми се струва. Абсолютно излишен стрес, почнах от това да вдигам захар. Всеки различно казва, не знам вече на кого да вярвам. Че то ако трябва да се коригира непрекъснато, може да си стоя по болници, 😡😡😡😡😡. Това не е човешко.

# 96
Да,и аз така мисля…Вече 1 път лежах за 3 дни ,потърсих 2ро мнение и искаха да ме приемат за 5дни ,защото неможело без да ме следи.Но сега намерих ендо ,правя Дневник и ще има корекции.Прото моя опит е такъв,но се надявам все пак да може без лежане в болница .Може който не му се е налагало да лежи в болница ,а са му назначили инсулин да сподели при кой Др Simple Smile

# 97
Да,и аз така мисля…Вече 1 път лежах за 3 дни ,потърсих 2ро мнение и искаха да ме приемат за 5дни ,защото неможело без да ме следи.Но сега намерих ендо ,правя Дневник и ще има корекции.Прото моя опит е такъв,но се надявам все пак да може без лежане в болница .Може който не му се е налагало да лежи в болница ,а са му назначили инсулин да сподели при кой Др Simple Smile
Всеки различно казва, едни не съм за болница, други за диета, за инсулин. Не знам вече, дано да излязат със заключение, на мен лично като се замислих не ми се експериментира, малко остава и на шиш да ме въртят ще избутам някак.

# 98
Колко ти е кръвната захар? При мен лично беше доста висока 11 на гладно, имах и кетони в урината.От кой град си?Ако искаш ми пиши на лично

# 99
На гладно 7,8 но след ядене доста скача. Сега май се оправи, но ще дадат инсулин.

# 100
Здравейте, дали някой използва глюкомер Freestyle optium и дали резултатите, които отчита са акуратни?
Благодаря Simple Smile

# 101
  • Благоевград
Здравейте!
Сутринта пусках ПКК с глюкоза, за да видим как се движа. Взеха ми кръв от вената и е 5.5, веднага след като ме боцнаха, аз проверих с глюкомер от пръста и показа 4.8. Това означава ли, че аз постоянно може да съм с кръвна захар над 5, а глюкомерът ми показва 4.4 и да съм с гестационен диабет без да разбера? В този случай има ли смисъл всяко сутрин да се бода в пръста, вместо един път седмично да ми вземат венозна кръв и да знаем реално как е като стойност глюкозата. До момента всички измервания с глюкомера са ми ок, дори 2 часа след хранене. Сега се притесних, че може пак да развивам гестационен диабет и да не го хванем по-навреме.

# 102
Момичета, здравейте! Родих края на януари и днес направих контролното огтт. Резултатът от 60мин нещо ме колебае, какво ще кажете?Ккато и инсулина. Попринцип бях с бебчо и точно преди втората проба се разплака и не можахме да го успокоим дълго време, но дали и колко се е отразило не знам.. Какво мислите?

# 103
моя ендокринолог каза,че обременяване се прави 6 месеца след раждане...не по рано...незнам защо аз така и не направих

# 104
На мен ми казаха между 1ви и 3ти месец, хич не исках на го правя но уви

моя ендокринолог каза,че обременяване се прави 6 месеца след раждане...не по рано...незнам защо аз така и не направих

Общи условия

Активация на акаунт