Гестационен диабет - тема 6

• 12 101
  • 516
  •   3
Отговори
# 105
Здравейте в 29 седмица съм днес ми излезнаха резултатите от обременяването с глюкоза.Следящата ми лекарка ги видя и ми каза че трябва да спазвам строг нисък въглехидратен режим.Попитах я дали има нужда от ендокринолог и дали има някаква сериозна опасност за плода тя просто ми отговори че ако спазвам режим ще намаля рисковете. Малко се разочаровах ,тъй като очаквах малко по изчерпателен отговор или поне обяснение .Ще може ли да дадете някакво мнение относно това дали да се консултирам с личната и тя да ме насочи на някъде или като цяло какво трябва да направя понеже съм доста объркана.Много ви благодаря предварително. Прикачвам резултатите

# 106
Не са много високи отклоненията и с лека корекция в храненето ще сте идеално. Наистина избягвайте много сладките и бързите въглехидратни храни. Не се увличайте със строги диети.
За ваше спокойствие може да се консултирате и с ендокринолог, но и той ще ви каже същото.
Бебчето как върви? Водите?

Здравейте в 29 седмица съм днес ми излезнаха резултатите от обременяването с глюкоза.Следящата ми лекарка ги видя и ми каза че трябва да спазвам строг нисък въглехидратен режим.Попитах я дали има нужда от ендокринолог и дали има някаква сериозна опасност за плода тя просто ми отговори че ако спазвам режим ще намаля рисковете. Малко се разочаровах ,тъй като очаквах малко по изчерпателен отговор или поне обяснение .Ще може ли да дадете някакво мнение относно това дали да се консултирам с личната и тя да ме насочи на някъде или като цяло какво трябва да направя понеже съм доста объркана.Много ви благодаря предварително. Прикачвам резултатите

# 107
Не са много високи отклоненията и с лека корекция в храненето ще сте идеално. Наистина избягвайте много сладките и бързите въглехидратни храни. Не се увличайте със строги диети.
За ваше спокойствие може да се консултирате и с ендокринолог, но и той ще ви каже същото.

Здравейте ами сега на 2 април бях на преглед и ми казаха че водите са в норма както и че бебчето върви в норма само с 3 дни напред ,но ми казаха че това е напълно в рамките  на нормалното.

# 108
Щом няма избързване и аг е спокойно, не се притеснявайте и вие. Знаете какво да направите с храненето. Успех и спокойно

Здравейте ами сега на 2 април бях на преглед и ми казаха че водите са в норма както и че бебчето върви в норма само с 3 дни напред ,но ми казаха че това е напълно в рамките  на нормалното.

# 109
Момичета, искам да ви питам случвало ли ви се е преди хранене да извършвате някаква физическа активност и след нея КЗ да е по-висока? Тази сутрин преди да хапна излязох и съм ходила активно може би около 45мин и като се прибрах преди да хапна ми отчете КЗ 6.1 🫣 За сведение последните няколко дни стойност над 5.1 на гладно не съм виждала.

# 110
Когато съм прегладняла кз винаги е висока. Чак толкова не, като при вас, но е над желаните стойности.
При мен за контрол на захарта работи, по малко на често хранене.
Но това е при мен.
Тествайте се и с проба/грешка се разбира организма какво иска.

Момичета, искам да ви питам случвало ли ви се е преди хранене да извършвате някаква физическа активност и след нея КЗ да е по-висока? Тази сутрин преди да хапна излязох и съм ходила активно може би около 45мин и като се прибрах преди да хапна ми отчете КЗ 6.1 🫣 За сведение последните няколко дни стойност над 5.1 на гладно не съм виждала.

# 111

Здравейте! Бихте ли ми казали дали имам гестационен диабет? Нещо не разбирам стойностите. Благодаря предварително!

# 112
Стойностите са леко, ама много леко завишени. Дано и някой друг да се включи, това е мое мнение, без да съм медицинско лице.  Най- много да ви ограничат въглехидратите, не ми изглежда притеснително. Примерно без хляб, пакетирано сладко, картофи.
Но наистина не бих се притеснявала с тези стойности.

Здравейте! Бихте ли ми казали дали имам гестационен диабет? Нещо не разбирам стойностите. Благодаря предварително!

# 113
А какви са усложненията за бебето, защото както се оказа тук лечение не можах да получа. 2 месеца вече нищо не се прави по въпроса. Уж на инсулин, но не ми дадоха. Уж вървяло 2 седмици напред, накрая мерят бебето 3600😶 в 35 седмица(на което не вярвам много). Предния ден го премерих на друго място беше с кило по-малко.

# 114
Още малко, на финалната права сте. Може да няма смисъл от инсулин толкова късно- гадая. Вие спазвайте диета и не мислете за вредите или някакви негативни сценарии.
Толкова късно вече трудно мерят вярно. Бебчето не влиза в обектива.
Водите как са?
Преди 20 години никой не е тествал и са се раждали 4+ кг бебенца и са си добре.

А какви са усложненията за бебето, защото както се оказа тук лечение не можах да получа. 2 месеца вече нищо не се прави по въпроса. Уж на инсулин, но не ми дадоха. Уж вървяло 2 седмици напред, накрая мерят бебето 3600😶 в 35 седмица(на което не вярвам много). Предния ден го премерих на друго място беше с кило по-малко.

# 115
  • Благоевград
Тъкмо мислех да пиша.
Сутринта си меря кръвната захар с глюкомер - 5.8. Отивам след 15 минути в лабораторията и ми взимат венозна - 6.8. Направо шах.
Всяка сутрин я меря вкъщи, варира между 5.1 и 5.4. Това означава ли, че аз всеки ден съм с кръвна захар над 6 и съм отключила гестационен диабет?
В 16 г.с. и съм с инсулинова резистентност. При предишната бременност пак ми откриха гестационен диабет, но тогава се хранех безобразно. Сега спазвам що годе добър режим, но нямам никакво движение. Налага се да съм на постелен режим до края, а това оказва влияние и върху кръвната захар.
Колко трябва да ми е сутрешната стойност, че да ми позволят да изпия глюкозата?

# 116
Мен ме изпратиха в 17 гс със стойности 5,4-5,6

Тъкмо мислех да пиша.
Сутринта си меря кръвната захар с глюкомер - 5.8. Отивам след 15 минути в лабораторията и ми взимат венозна - 6.8. Направо шах.
Всяка сутрин я меря вкъщи, варира между 5.1 и 5.4. Това означава ли, че аз всеки ден съм с кръвна захар над 6 и съм отключила гестационен диабет?
В 16 г.с. и съм с инсулинова резистентност. При предишната бременност пак ми откриха гестационен диабет, но тогава се хранех безобразно. Сега спазвам що годе добър режим, но нямам никакво движение. Налага се да съм на постелен режим до края, а това оказва влияние и върху кръвната захар.
Колко трябва да ми е сутрешната стойност, че да ми позволят да изпия глюкозата?

# 117
Сутрешната захар трябва де е под 5.3 някой казват 5.1.При положение ,че сте с ИР и сте отключили с предишна бременност ГД и сега имате такава захар би тр да ви изпратят за обременяване.Предполагам ,че знаете но тр да вечеряте по-раничко предишната вечер и ако е възможно да няма много въглехидрати.Аз също съм с ГД на инсулин,късно ми го откриха въпреки ,че аз имах съмнения доста по-рано…Ако ви забавят с установяването,моя съвет да понамалите въглехидратите и но не и да ги изключвате Simple Smile

# 118
Аз да ви посъветвам, преди обременяването, да ви вземат кръв от пръста за да видят да не би на е много висока КЗ, ако е, би следвало да не направят обременяването, защото е рисково доколкото знам. На мен само в геника ми тестваха кз преди глюкозата и там се учудиха, че в цибалаб (а после и в бодимед) не ме тестваха. 2 пъти през бременноста правих и сега след раждането.

Така де, може и друг да се изкаже по въпроса, но на мен ми звучи логично.

# 119
Аз правих в болница Надежда и там процедират така,взима се първо кръв и се изследва и ако всичко е наред се прави обременяване .Така е най-правилно.В моя случай кз се оказа около 11 и ако бяхме направили директно обременяване сиг щях да загуба съзнание
Всъщност поставят на техен глюкомер и може би горе долу се водят по него и ако той покаже мн висока тестват на машината,но вече съм забравила дали беше точно така с глюкомера

Общи условия

Активация на акаунт