Гестационен диабет - тема 6

• 12 896
  • 533
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Няма ли да повлияе на резултатите, ако е по-разредено? Аз в 300мл я разтворих

# 511
Не мисля. Препоръчват 300мл, защото в толкова се разтваря най-добре и е окей за пиене до 5мин. В 100-150мл като са ми разтваряли не е било достатъчно вода и винаги е оставала глюкоза на дъното..

# 512
  • Melmak
И на мен са опитвали да я разтворят в 200 мл и после остава глюкоза на дъното, досипват 2-3 глътки, уж да се оправи… 300 мл е добре. Не вярвам с 500 да има проблем.

# 513
И с 1 литър вода да се разтвори захарта си е захар 😁 Просто ще е много количество за изпиване за под 5мин. После пък има шанс да ти се допишка, а е хубаво 2 часа да седиш и да не мърдаш…

# 514
аз по принцип не мога да пия толкова течности, но определено с 500 мл ми беше много по лесно и приятно да изпия всичко за 5 минути отколкото в силно концентрирано в 200 мл ... това нямаше поглъщане .... Дано наистина не е повлияло понеже показателите са доста добри Grinning - 4.2; 6.3 i 4.8 в началото, на 6ота и на 120 минута. Което е изненадващо предвид, че миналата седмица на същото място нагладно беше 4.9 ...но бях яла въглехидрати на вечеря + ядки в 11 часа вечерта

# 515
Тези със сензор, за сутрешна стойност коя взимате? Щом си отворите очите ли сутринта?

# 516
Аз и със сензор бих гледала КЗ преди хапване. Но това е мое мнение. Нали ендокринолозите казват да се замерва преди ядене, та затова от там изхождам. Но и на мен ми е интересно как засичате сутрешната 😄

# 517
  • София
Здравейте! В 24г.с+2дни съм, може ли мнение за тези резултати? Бебето си върви в норма, нито е нагоре, нито надолу. Досега съм качила 5-6кг.

# 518
ГД е, но с един режим, следене на КЗ с глюкомер и редовно следене на Вас и на бебето всичко ще бъде наред 😊 Няма нужда да се притеснявате излишно, но наистина ще си трябват режим и следене на КЗ, понеже на някои жени с ГД захарта започва да скача драстично след 28-30та седмица. Моята спадна тогава така че при всеки е различно.

# 519
  • София
Благодаря! С първата бременност не съм си правила огтт, качих доста килограми, а бебето се роди 3,530кг. Тогава не съм следила нищо, нито аг ми е казвал да се следя, но сега ще си взема един глюкомер за следене.
ГД е, но с един режим, следене на КЗ с глюкомер и редовно следене на Вас и на бебето всичко ще бъде наред 😊 Няма нужда да се притеснявате излишно, но наистина ще си трябват режим и следене на КЗ, понеже на някои жени с ГД захарта започва да скача драстично след 28-30та седмица. Моята спадна тогава така че при всеки е различно.

# 520
  • Sofia

Това е преди две седмици, т.е.28 седмица в началото. АГ каза никакви плодове, бяло брашно, червени меса, захари и т.н.
Бебетата не били диабетно оформени, но не ми е казала да си следя захарта.

# 521
ГД се обсъжда и следи с ендокринолог. Той може да ви насочи към диета, следене на кръвна захар с глюкомер и ако няма резултат - да ви назначи терапия с инсулин за овладяване на стойностите.

# 522
ГД се обсъжда и следи с ендокринолог. Той може да ви насочи към диета, следене на кръвна захар с глюкомер и ако няма резултат - да ви назначи терапия с инсулин за овладяване на стойностите.
Да или терапия с лекарства, не е задължително да се стига до инсулин.

# 523
  • Бургас
Здравейте! Без да искам калибрирах сензора dexcom 1+ с грешна стойност. Исках да въведа 5.3 за сутрешна, но вместо това съм го въвела на калибрация. През това време сензорът показа 5.9. Проблем ли е да продължа да използвам устройството или трябва да го сменя?

# 524
Здравейте, почти 6 месеца след като родих си направих обременяване с глюкоза и за моя изненада стойностите на първи и втори час са по-високи отколкото докато бях бременна с гестационене диабет. На път час е 15,2, на втори 9.2.  истината е, че бързах много разряди бебето и ми взеха кръв с 10 минути по рано и то от пръста. На гладно ми е 4.2 като е взета венозна кръв.  Честно казано малко се уплаших от тези стойности. Казаха ми, че кърменето и недоспиването можело да влияят негативно... Моля за мнения Confused

Общи условия

Активация на акаунт